حتماً اسم فضای ابری به گوش شما خورده است، اگر اطلاعات بیشتری درباره این اسم ندارید، به خواندن مطلب ادامه دهید.
معمولاً افراد زمانیکه به پردازش ابری فکر میکنند، یاد فضایی ابری متصل به اینترنت مانند مایکروسافت، آمازون و گوگل میافتند. مثلاً تعریفی که اکثر ما ازین فضا داریم این است که فضای ابری فضایی برای ذخیرهسازی آنلاین است. اما بهراستی این اصطلاح به چه معناست؟
برای اینکه بیشتر متوجه این مفهوم شوید از شما چند سوال میپرسیم. آیا از جیمیل استفاده کردهاید؟ متن ایمیلهایی که ارسال میکنید، کجا ذخیره میشود؟ آیا از دراپباکس یا آفیس ۳۶۵ استفاده کردهاید؟
برخلاف ذخیرهسازی معمولی که روی موبایل یا هارد لپتاپ شما انجام میشود، ذخیرهسازی ابری دادهها در محلی دیگر و روی سرورهایی که متعلق به شرکتهای بزرگ است ذخیره میکند و این دادهها از طریق اینترت قابل دسترسی هستند.
منظور از ابر، شبکه یا شبکهای از شبکههای وسیع مانند اینترنت است که کاربر از پشت صحنه آن اطلاعات دقیقی ندارد.
ایده اولیه فضای ابری حدوداً در دهه ۵۰ میلادی شکل گرفت. اما در واقع فضای ابری مجموعهای کامپیوترهای متصل به هم است تا بهعنوان یک سیستم واحد فعالیت کنند. فضاهای ابری ایجاد شدند تا یک یا چند سرویس مختلف مانند فضای ذخیرهسازی، ارسال و دریافت داده، امکان استفاده از نرمافزارهای محتلف و… را عرضه کنند. درنتیجه کاربران میتوانند از راه دور از این سرویسها استفاده کنند و مجبور نیستند خود فضای ابری یا سرویسهای مورد استفاده را هربار روی سیستم خود نصب نمایند.
به زبان سادهتر، ما با استفاده از این روش، دادههای خود را روی فضایی متشکل از رایانههای مختلف و بههم پیوسته قرار میدهیم تا در صورت نیاز به آنها دست پیدا کنیم.
پردازش ابری نیز اطلاعات را بهگونهای متفاوت پردازش میکند. به این صورت که با استفاده از نرمافزارهای مخصوص، میتوانند کار را با دستگاههای مختلف به اشتراکگذازند. بهعنوان مثال، فیسبوک محل ذخیرهسازی ثابتی برای تصاویر شما ندارد و ممکن است این تصاویر بین کامپیوترها جابهجا شوند.
در فضای ابری، برای کاربر مهم نیست که دادهها در چه مکانی ذخیره شده است. اگر یک پردازشگر از کار بیفتد، بخش دیگری با حداقل زمان تاخیر، وظیفه پردازشی را بهعهده میگیرد.
انواع فضای ابری
فضای ابری به دو دستهی استقرار و سرویسها تقسیم میشود.
استقرار نیز خود به چهار گروه فضای ابری خصوصی، همگانی، هیبریدی و اجتماعی تقسیم میشود.
فضای ابری خصوصی، برای استفاده توسط یک سازمان یا نهاد خاص مورد استفاده قرار میگیرد اما فضای ابر همگانی، دراختیار همگان قرار دارد. دراپباکس، از مثالهایی درباره فضای ابر همگانی است. فضای ابری هیبریدی، ترکیبی از نوع خصوصی و همگانی است و فضای ابری اجتماعی، به فضای ابری خصوصی گفته میشود که در اختیار بخش محدودی از سازمانها قرار میگیرد.
اما سرویسهای ابری به سه زیرمجموعه خدمات پایهای، خدمات زمینهسازی و خدمات نرمافزاری تقسیم میشود.
آینده فضای ابری
فراگیری استفاده از فضای ابری، وابستگی ما را در سالهای اخیر به این فضا نشان میدهد. با استفاده از فضای ابری، کاربران در هر زمان و مکانی که بخواهند به اطلاعات خود دسترسی خواهند داشت. اما جنبه منفی این قضیه، ریسک امنیتی این فضا است. فضای ابری تا چه حد میتواند اطلاعات را با امنیت ذخیره کند؟
سلام ممنون از راهنماییهای بسیار مفیدتون