حتماً اسم فضای ابری به گوش شما خورده است، اگر اطلاعات بیشتری درباره این اسم ندارید، به خواندن مطلب یعنی فضای ابری چیست ادامه دهید و همراه با سایت شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت همراه باشید.

معمولاً افراد زمانی‌که به پردازش ابری فکر می‌کنند، یاد فضایی ابری متصل به اینترنت مانند مایکروسافت، آمازون و گوگل می‌افتند. مثلاً تعریفی که اکثر ما ازین فضا داریم این است که فضای ابری فضایی برای ذخیره‌سازی آنلاین است. اما به‌راستی این اصطلاح به چه معناست؟

برای این‌که بیشتر متوجه این مفهوم شوید از شما چند سوال می‌پرسیم. آیا از جیمیل استفاده کرده‌اید؟ متن ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید، کجا ذخیره می‌شود؟ آیا از دراپ‌باکس یا آفیس ۳۶۵ استفاده کرده‌اید؟

برخلاف ذخیره‌سازی معمولی که روی موبایل یا هارد لپ‌تاپ شما انجام می‌شود، ذخیره‌سازی ابری داده‌ها در محلی دیگر و روی سرورهایی که متعلق به شرکت‌های بزرگ است ذخیره می‌کند و این داده‌ها از طریق اینترت قابل دسترسی هستند.

حافظه ابری چیست

منظور از ابر، شبکه یا شبکه‌ای از شبکه‌های وسیع مانند اینترنت است که کاربر از پشت صحنه آن اطلاعات دقیقی ندارد.

ایده اولیه فضای ابری حدوداً در دهه ۵۰ میلادی شکل گرفت. اما در واقع فضای ابری مجموعه‌ای کامپیوترهای متصل به هم است تا به‌عنوان یک سیستم واحد فعالیت کنند. فضاهای ابری ایجاد شدند تا یک یا چند سرویس مختلف مانند فضای ذخیره‌سازی، ارسال و دریافت داده، امکان استفاده از نرم‌افزارهای محتلف و… را عرضه کنند. درنتیجه کاربران می‌توانند از راه دور از این سرویس‌ها استفاده کنند و مجبور نیستند خود فضای ابری یا سرویس‌های مورد استفاده را هربار روی سیستم خود نصب نمایند.

به زبان ساده‌تر، ما با استفاده از این روش، داده‌های خود را روی فضایی متشکل از رایانه‌های مختلف و به‌هم پیوسته قرار می‌دهیم تا در صورت نیاز به آن‌ها دست پیدا کنیم.

پردازش ابری نیز اطلاعات را به‌گونه‌ای متفاوت پردازش می‌کند. به این صورت که با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص، می‌توانند کار را با دستگاه‌های مختلف به اشتراک‌گذازند. به‌عنوان مثال، فیس‌بوک محل ذخیره‌سازی ثابتی برای تصاویر شما ندارد و ممکن است این تصاویر بین کامپیوترها جابه‌جا شوند.

در فضای ابری، برای کاربر مهم نیست که داده‌ها در چه مکانی ذخیره شده است. اگر یک پردازش‌گر از کار بیفتد، بخش دیگری با حداقل زمان تاخیر، وظیفه پردازشی را به‌عهده می‌گیرد.

انواع فضای ابری

فضای ابری به دو دسته‌ی استقرار و سرویس‌ها تقسیم می‌شود.

استقرار نیز خود به چهار گروه فضای ابری خصوصی، همگانی، هیبریدی و اجتماعی تقسیم می‌شود.

فضای ابری خصوصی، برای استفاده توسط یک سازمان یا نهاد خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد اما فضای ابر همگانی، دراختیار همگان قرار دارد. دراپ‌باکس، از مثال‌هایی درباره فضای ابر همگانی است. فضای ابری هیبریدی، ترکیبی از نوع خصوصی و همگانی است و فضای ابری اجتماعی، به فضای ابری خصوصی گفته می‌شود که در اختیار بخش محدودی از سازمان‌ها قرار می‌گیرد.

اما سرویس‌های ابری به سه زیرمجموعه خدمات پایه‌ای، خدمات زمینه‌سازی و خدمات نرم‌افزاری تقسیم می‌شود.

آینده فضای ابری

فراگیری استفاده از فضای ابری، وابستگی ما را در سال‌های اخیر به این فضا نشان می‌دهد. با استفاده از فضای ابری، کاربران در هر زمان و مکانی که بخواهند به اطلاعات خود دسترسی خواهند داشت. اما جنبه منفی این قضیه، ریسک امنیتی این فضا است. فضای ابری تا چه حد می‌تواند اطلاعات را با امنیت ذخیره کند؟

حافظه ابری رایگان

سرویس‌های حافظه ابری رایگان مختلفی وجود دارند که به کاربران اجازه می‌دهند تا فایل‌های خود را در آن‌ها ذخیره کنند و به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند. برخی از این سرویس‌ها شامل:

  • گوگل درایو

با ایجاد حساب کاربری در گوگل، شما می‌توانید به 15 گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره فایل‌ها دسترسی داشته باشید.

  • دراپ‌ باکس

با ایجاد حساب کاربری در دراپ‌باکس، شما می‌توانید به 2 گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره فایل‌ها دسترسی داشته باشید. با دعوت دوستان و اشتراک گذاری لینک‌های مختلف، می‌توانید فضای بیشتری برای ذخیره فایل‌ها به دست آورید.

  • آمازون درایو

با ایجاد حساب کاربری در آمازون، شما می‌توانید به 5 گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره فایل‌ها دسترسی داشته باشید.

مایکروسافت وان ‌درایو

با ایجاد حساب کاربری در مایکروسافت، شما می‌توانید به 5 گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره فایل‌ها دسترسی داشته باشید.

لازم به ذکر است که برخی از این سرویس‌ها ممکن است در برخی از کشورها قابل دسترسی نباشند یا محدودیت‌هایی در استفاده از آن‌ها وجود داشته باشد. همچنین، با افزایش فضای مورد نیاز برای ذخیره فایل‌ها، شما ممکن است نیاز داشته باشید تا به نسخه‌های پولی این سرویس‌ها دسترسی پیدا کنید.

فضای ابری گوشی چیست

فضای ابری گوشی یا همان ابر ذخیره‌سازی موبایل، به مکانی اشاره دارد که برای ذخیره و مدیریت فایل‌های گوشی همراه شما به کار می‌رود. این فضا بر روی سرورهای اینترنتی قرار دارد و به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق اتصال به اینترنت وایرلس به فایل‌های خود دسترسی داشته باشند.

فضای ابری گوشی

برای استفاده از فضای ابری گوشی، می‌توانید از سرویس‌هایی مانند آی‌کلود برای دستگاه‌های iOS و گوگل درایو برای دستگاه‌های اندروید استفاده کنید. با استفاده از این سرویس‌ها، می‌توانید فایل‌های خود را در فضای ابری ذخیره کرده و به آسانی به آن‌ها دسترسی داشته باشید. همچنین، با تنظیمات مناسب می‌توانید فایل‌های خود را به صورت خودکار در فضای ابری پشتیبان‌گیری کنید و از از دست دادن آن‌ها جلوگیری کنید.

لازم به ذکر است که بسیاری از تلفن‌های هوشمند امروزی دارای امکانات پشتیبان‌گیری و انتقال فایل به فضای ابری هستند. به عنوان مثال، برخی از تلفن‌های هوشمند سامسونگ با سرویس خود به نام Samsung Cloud و گوشی‌های هوآوی با سرویس خود به نام Huawei Cloud عرضه می‌شوند.

رایانش ابری چیست

رایانش ابری (Cloud Computing) به مجموعه‌ای از سرویس‌های اینترنتی اطلاق می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهد تا به منابع محاسباتی (مانند سرورها، شبکه‌ها، ذخیره‌سازها و برنامه‌های کاربردی) از طریق اینترنت دسترسی داشته باشند. در واقع، رایانش ابری به کاربران اجازه می‌دهد تا به جای استفاده از منابع محاسباتی خود در داخل سازمان، از منابع محاسباتی ارائه شده توسط سرویس‌دهندگان ابری استفاده کنند.

در رایانش ابری، منابع محاسباتی به صورت مجازی ارائه می‌شوند و کاربران می‌توانند درخواست خود را برای استفاده از این منابع ارسال کنند. سرویس‌دهندگان ابری سپس منابع مورد نیاز را به کاربران ارائه می‌کنند و کاربران تنها باید برای استفاده از این منابع پرداخت کنند. این روش، به کاربران اجازه می‌دهد تا هزینه‌های مرتبط با خرید و نگهداری سرورها و دیگر منابع محاسباتی را کاهش دهند و به جای آن، به سرویس‌دهندگان ابری پرداخت کنند.

با توجه به مزایایی که رایانش ابری به کاربران ارائه می‌دهد، این تکنولوژی در سال‌های اخیر به شدت رو به رشد بوده است و بسیاری از سازمان‌ها و کاربران حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند.

امنیت و پایداری را با سرور مجازی مبتنی بر ابر ما که در مراکز داده پیشرفته نگهداری می شوند، تجربه کنید.

تفاوت رایانش ابری و فضای ابری چیست؟

رایانش ابری و فضای ابری دو مفهوم متفاوت هستند. در ادامه به توضیح تفاوت این دو مفهوم پرداخته می‌شود.

رایانش ابری (Cloud Computing) به مجموعه‌ای از سرویس‌های اینترنتی اطلاق می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهد تا به منابع محاسباتی (مانند سرورها، شبکه‌ها، ذخیره‌سازها و برنامه‌های کاربردی) از طریق اینترنت ثابت دسترسی داشته باشند. در واقع، رایانش ابری به کاربران اجازه می‌دهد تا به جای استفاده از منابع محاسباتی خود در داخل سازمان، از منابع محاسباتی ارائه شده توسط سرویس‌دهندگان ابری استفاده کنند.

در رایانش ابری، منابع محاسباتی به صورت مجازی ارائه می‌شوند و کاربران می‌توانند درخواست خود را برای استفاده از این منابع ارسال کنند. سرویس‌دهندگان ابری سپس منابع مورد نیاز را به کاربران ارائه می‌کنند و کاربران تنها باید برای استفاده از این منابع پرداخت کنند. این روش، به کاربران اجازه می‌دهد تا هزینه‌های مرتبط با خرید و نگهداری سرورها و دیگر منابع محاسباتی را کاهش دهند و به جای آن، به سرویس‌دهندگان ابری پرداخت کنند.

تفاوت فضای رایانشی و ابری

از دیگر مزایای رایانش ابری می‌توان به سرعت و انعطاف‌پذیری بالا، قابلیت دسترسی به منابع محاسباتی از هر جایی با اتصال به اینترنت، امنیت اطلاعات بهتر و کاهش هزینه‌های مرتبط با نگهداری و تعمیرات مربوط به سرورها و امکانات محاسباتی اشاره کرد.

فضای ابری (Cloud Storage) هم به مکانی اشاره دارد که برای ذخیره و مدیریت فایل‌ها از طریق اینترنت به کار می‌رود. در واقع، فضای ابری به کاربران اجازه می‌دهد تا فایل‌های خود را در محلی ذخیره کنند که قابلیت دسترسی به آن‌ها را از هر جایی با اتصال به اینترنت فراهم می‌کند.

برای استفاده از فضای ابری، می‌توانید از سرویس‌هایی مانند گوگل درایو، دراپ‌باکس، آمازون درایو و مایکروسافت وان‌درایو استفاده کنید. با استفاده از این سرویس‌ها، می‌توانید فایل‌های خود را در فضای ابری ذخیره کرده و به آسانی به آن‌ها دسترسی داشته باشید. همچنین، با تنظیمات مناسب می‌توانید فایل‌های خود را به صورت خودکار در فضای ابری پشتیبان‌گیری کنید و از از دست دادن آن‌ها جلوگیری کنید.

در مقایسه با رایانش ابری، فضای ابری به دلیل تمرکز بیشتر بر روی ذخیره‌سازی فایل، بیشتر به عنوان یک سرویس فناوری اطلاق می‌شود تا یک مدل کسب و کار. اما با این حال، فضای ابری همچنان می‌تواند به عنوان یکی از سرویس‌هایی که در مدل رایانش ابری مورد استفاده قرار می‌گیرد، مطرح شود.

چرا ماهان نت

ماهان نت، یک شرکت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که در سال 1387 به فعالیت خود در این حوزه پرداخته است. با بیش از ۴۰۰۰۰ مشترک، این شرکت به عنوان یکی از پرسابقه‌ترین و موفق‌ترین عرضه‌کنندگان خدمات اینترنت پرسرعت، +ADSL2 ، TD-LTE و اینترنت گیمینگ و اینترنت نامحدود  در کشور شناخته می‌شود. شرکت ماهان نت در تلاش است تا با ارائه خدمات متمایز با بالاترین استانداردها و بهره‌گیری از نیروهای بادانش و توانمند، علاوه بر رضایت مشتریان، در جایگاه حرفه‌ای ارزشمندی در این حوزه قرار بگیرد. همچنین، ماهان نت به ایجاد بازار کار مناسب برای جوانان و کارشناسان بومی در عرصه فناوری اطلاعات متعهد است و بیش از ۳۰۰ نفر پرسنل کارآزموده در واحدهای مختلف شرکت مشغول خدمت‌رسانی به هم‌وطنان گرامی هستند. با دنبال کردن سایت و صفحه اینستاگرام ماهان نت از تخفیفات و جشنواره های ماهان نت با خبر شوید.

سوالات متداول

فضای ابری degoo چیست؟

Degoo یک سرویس فضای ابری است که امکان ذخیره و به اشتراک گذاری فایل‌ها را برای کاربران فراهم می‌کند. این سرویس از رمزگذاری انتها به انتها برای امنیت بیشتر فایل‌ها استفاده می‌کند و قابلیت پشتیبانی از چندین دستگاه را دارد.

فضای ابری شیائومی چیست ؟

فضای ابری شیائومی یا “Mi Cloud”، یک سرویس فضای ابری رایگان از شرکت شیائومی است که امکان ذخیره و به اشتراک گذاری فایل‌ها، تصاویر، ویدئوها و اطلاعات شخصی را برای کاربران فراهم می‌کند. این سرویس قابلیت همگام‌سازی داده‌ها با دستگاه‌های مختلف، پشتیبانی از انواع فرمت‌های فایل، رمزگذاری اطلاعات و قابلیت پشتیبان‌گیری از داده‌ها را نیز داراست. کاربران می‌توانند از طریق برنامه موبایل Mi Cloud به داده‌های خود دسترسی داشته باشند و آن‌ها را مدیریت کنند.

چه مزایایی در استفاده از فضای ابری وجود دارد؟
بین مزایای استفاده از فضای ابری عبارتند از:

  • کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری اولیه و هزینه‌های نگهداری سخت‌افزارهای مورد استفاده با استفاده از منابع ابری به جای خرید و نگهداری تجهیزات سخت‌افزاری
  • افزایش پایداری و قابلیت اطمینان سیستم‌های محاسباتی با استفاده از راه اندازی سرویس‌های ابری در محیط‌هایی که از دسترسی به برق پایدار برخوردارند
  • امکان گسترش سریع سیستم‌های محاسباتی با استفاده از منابع ابری که به صورت انعطاف پذیر ارائه می‌شوند
  • افزایش امنیت داده‌ها با استفاده از امکانات امنیتی و رمزنگاری در فضای ابری

فضای ابری چیست؟
فضای ابری به محیطی اطلاق می‌شود که شامل منابع محاسباتی، ذخیره‌سازی داده، شبکه و سرویس‌های مرتبط با آنها به صورت آنلاین و قابل دسترسی از راه دور است. در این محیط، کاربران قادرند با استفاده از اینترنت و ابزارهای مشابه با منابع محاسباتی و ذخیره‌سازی داده ایمن، ارتباط برقرار کنند.

0/5 (0 نظر)