وب 3 به زبان ساده به عنوان نسل سوم اینترنت نیز شناخته می‌شود، در واقع تکامل و مرحله بعدی شبکه جهانی وب است. مفهوم Web3.0 معنایی مبتنی بر داده را ارائه می‌دهد که در آن ماشین‌ها می‌توانند داده‌ها را معنا کنند. وب ما امروز در واقع وب2 است. بنابراین قادر به انطباق با نیازهای همه نیست. اما وب 3 چیست ؟ یک شبکه پویاتر و تعاملی تر ارائه می‌دهد. نسل سوم اینترنت با پیاده‌سازی هوش مصنوعی و فناوری بلاکچین، تعریف و ساختار ما از اینترنت را تغییر خواهد داد. با شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت همراه باشید.

وب سه اینترنت هوشمند برای کمک به کاربران شناخته شده است

وب سه مرحله بعدی در تکامل وب است که اینترنت را هوشمندتر می‌کند یا اطلاعات را از طریق قدرت سیستم‌های هوش مصنوعی با هوش انسانی بیشتر که می‌تواند برنامه‌های هوشمند را برای کمک به کاربران اجرا کند، پردازش می‌کند.

تیم Barners-Lee گفت که وب 3 قرار است یک رابط «خودکار» با سیستم‌های خانگی، افراد و دستگاه‌ها باشد. برای این منظور، فرآیندهای تولید محتوا و تصمیم‌گیری هم انسان و هم ماشین‌ها را شامل می‌شود. این امکان تولید و توزیع هوشمند محتوای بسیار شخصی سازی شده را برای همه مصرف کنندگان اینترنت فراهم می کند.

نسل سوم اینترنت

ایده web3 چيست؟

ایده اولیه وب3 توسط Gavin Wood، یکی از بنیانگذاران اتریوم و بنیانگذار Polkadata در سال 2014 ارائه شد. در سال 2021، این مفهوم بسیار مورد توجه قرار گرفت و حرکت به سمت آن جدی‌تر از گذشته شده است. وب 3 را می‌توان راه حلی برای مشکلات نسل دوم وب دانست. این نوید را باید داد که، راه‌های محدود کسب درآمد، کنترل شرکت های بزرگ بر اطلاعات افراد و به طور کلی تمرکز منابع از جمله مشکلاتی است که ایده اصلی ظهور نسل سوم وب برای حل آنهاست.

نسل سوم وب بستری است که علاوه بر قابلیت‌های نسل های قبلی، ویژگی نیز به آن اضافه شده است. این بدان معناست که کاربران نه تنها می توانند به محتوای مختلف دسترسی داشته باشند، ایجاد کنند و روی آن کار کنند، بلکه کنترل کاملی بر آنچه در این فضا ایجاد می‌کنند نیز دارند و می‌توانند بر آن تأثیر بگذارند.

عصر وب 1.0 (2005 تا 1985)

وب 1 که “وب استاتیک” یا “وب استاتیک” نامیده می‌شود، اولین و مطمئن ترین اینترنت در دهه 1990 بود، علی رغم دسترسی محدود به اطلاعات و تعامل اندک با کاربر. در آن زمان امکان ایجاد صفحات کاربری یا حتی گذاشتن نظر در مقالات وجود نداشت.

وب1 بر خلاف وب 2 و وب 3 هیچ الگوریتمی برای فیلتر کردن صفحات اینترنتی نداشت و یافتن اطلاعات مربوط به موضوع مورد نظر خود را برای کاربران بسیار دشوار می‌کرد. به زبان ساده، نسل اول اینترنت مانند یک بزرگراه یک طرفه با یک خط باریک بود که تولید محتوا تنها توسط چند نفر انجام می‌شد و بیشتر اطلاعات توسط دایرکتوری‌ها ارائه می‌شد.

عصر وب 2.0 (2005 تا کنون)

وب اجتماعی یا وب 2 با پیشرفت‌های فناوری‌های وب مانند جاوا اسکریپت، HTML5، CSS3 و غیره، اینترنت را تعاملی‌تر کرده است، که به استارت آپ‌ها امکان ایجاد پلتفرم‌های تعاملی مانند یوتیوب، فیس بوک، ویکی پدیا و بسیاری دیگر را می‌دهد.

از آنجایی که در حال حاضر توزیع و به اشتراک گذاری داده‌ها در برنامه‌ها و پلتفرم‌های مختلف در وب 2 و وب 3 امکان پذیر است، این امر راه را برای تولید محتوای کاربر محور و تولید محتوا هموار کرده است. شبکه‌های اجتماعی و مجموعه ابزار عصر اینترنت امروز توسط تعدادی از مبتکران وب، مانند جفری زلدمن، ایجاد شد.

مزای وب 3 چیست ؟

برای درک کامل نسل بعدی اینترنت، باید چهار ویژگی کلیدی Web 3.0 را بررسی کنیم:

  • فراگیر بودن
  • وب معنایی
  • هوش مصنوعی (AI)
  • گرافیک سه بعدی

محدودیت ها و معایب نسل سوم وب چیست ؟

مقیاس پذیری: تراکنش ها در Web3 به دلیل عدم تمرکز آن کندتر است.

تجربه کاربری: تعامل با برنامه‌های وب 3 به مراحل، نرم افزار و آموزش بیشتری نیاز دارد. این امر پذیرش گسترده را دشوارتر می کند.

دسترسی: عدم یکپارچگی در مرورگرهای فعلی، دسترسی بسیاری از کاربران به وب نسل سوم را غیرممکن می‌کند.

هزینه: موفق‌ترین برنامه‌های غیرمتمرکز بخش کوچکی از کد خود را روی بلاک چین قرار می دهند زیرا گران است.

تفاوت نسل های مختلف اینترنت

تفاوت بین نسل های مختلف وب

تشخیص تفاوت بین وب 1.0 و وب 2.0 نسبتاً ساده تر از مقایسه آنها با وب 3.0 است. با استفاده از اولی، کاربران منفعلانه از صفحات وب بازدید می‌کنند و نمی‌توانند محتوایی را ارسال کنند. اما با ظهور وب 2.0، کاربران می‌توانند محتوا را با سایت‌ها (و همچنین بین خودشان) از طریق پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، انجمن‌ها و موارد دیگر ایجاد کرده و به اشتراک بگذارند. اما تفاوت نسل سوم اینترنت با نسخه‌های قبلی کاملا مشخص نیست. دلیل آن عدم توسعه زیرساخت در حال حاضر است. البته با گسترش دنیای ارزهای دیجیتال و تحولات آن، باید تا حدودی با اشتراک گذاری فناوری آن با اینترنت نسل سوم آشنا باشید. اما در ادامه به ویژگی های Web 3.0 اشاره شده است. با شناختن او متوجه تفاوت‌های شگفت انگیز او خواهید شد.

مقالات پیشنهادی : افزونه های کروم

قابلیت وب 3 چیست ؟

وب 3.0 اصطلاحی است که توسط روزنامه نگار نیویورک تایمز در سال 2006 به نام جان مارکوف ابداع شد. در واقع این اصطلاح به تکامل جدیدی از وب اشاره دارد که شامل نوآوری‌ها و ساختارها و روش‌های خاص است. در زیر هشت ویژگی اصلی وجود دارد که می تواند به ما در تعریف وب 3.0 کمک کند.

1.   وب معنایی

نسل بعدی وب شامل وب معنایی خواهد بود. در وب معنایی، تولید، اشتراک گذاری و پیوند محتوا بر اساس جستجو و تحلیل معنای کلمات انجام می شود. به جای استفاده از کلمه کلیدی

2.   هوش مصنوعی

رایانه ها با ترکیب قابلیت های معنایی با پردازش زبان طبیعی، درک در سطح انسانی خواهند داشت. در این صورت، آنها نتایج مرتبط تری را با سرعت بیشتری ارائه خواهند کرد. این ویژگی آنها را هوشمندتر می کند تا بتوانند نیازهای کاربران را بهتر برآورده کنند.

3.   گرافیک سه بعدی

طراحی سه بعدی به طور گسترده در وب سایت ها و خدمات وب 3.0 استفاده می شود. راهنمای موزه، بازی های رایانه ای، تجارت الکترونیک، زمینه های جغرافیایی و غیره. همه نمونه های رایج این ویژگی جدید خواهند بود.

4.   اتصال

با Web3.0، اطلاعات به لطف ابرداده معنایی بیشتر به هم متصل می شوند. بنابراین، با سطح جدیدی از اتصال، کاربران می توانند از تمام اطلاعات موجود در وب استفاده کنند.

5.   فراگیر بودن

دسترسی به محتوا و خدمات اینترنتی در هر مکان و در هر زمان با هر وسیله ای امکان پذیر خواهد بود، نه فقط رایانه ها و تلفن های هوشمند. در حال حاضر، وب 2.0 از بسیاری جهات در همه جا وجود دارد، اما با رشد دستگاه های اینترنت اشیا، این قابلیت را در سطح جدیدی تجربه خواهید کرد.

6.   بلاک چین

به لطف فناوری بلاک چین، داده های کاربر محافظت و رمزگذاری می شوند. همین فناوری باعث می‌شود شرکت‌های بزرگ فناوری مانند متا و بسیاری دیگر از اطلاعات شخصی کاربران به نفع خود یا کنترل آنها استفاده نکنند. اتصال وب 3.0 با بلاک چین شگفتی های بسیاری را ایجاد می کند.

7.   غیرمتمرکز

ظرفیت ایجاد شده توسط شبکه های داده غیرمتمرکز برای داده، آن را در یک اتصال همتا به همتا ذخیره می کند. به طوری که کاربران مالکیت داده ها و دارایی های دیجیتال خود را حفظ می کنند و می توانند به طور ایمن از طریق اینترنت بدون ردیابی به آنها دسترسی داشته باشند. این ویژگی است که دنیای رمزارز به آن افتخار می کند.

8.   Edge Computin

Web 3.0 از محاسبات لبه پیشرفته بهره می برد. در نتیجه، برنامه ها و داده ها در لبه شبکه در دستگاه هایی مانند تلفن همراه، لپ تاپ، لوازم خانگی، حسگرها و حتی خودروهای هوشمند پردازش می شوند.

بهترین ارزهای web3 چیست ؟

  • پولکادات DOT
  • چین لینک LINK
  • فایل کوین FIL
  • هلیوم HNT
  • تتا نتورک THETA
  • گراف GRT
  • بیت تورنت BTT
  • استیکس STX
  • آنتولوژی ONT

جمع بندی

نسل سوم وب یک اتفاق خارق العاده و انقلاب عظیمی به راه خواهد انداخت این وب شگفت انگیز سبک زندگی و کار و مشاغل را دستخوش تغییر زیادی خواهد داد.

درآمد ، تولید محتوا و فعالیت های اینترنتی شما دیگر وابسته به شرکت های بزرگ نخواهد بود و شما مالک اطلاعات خود خواهید بود و دیگر اسم شرکت های بزرگ و وابستگی ما بهآن ها در میان نخواهد بود و اتفاقات پیش رو را افراد سایت تصمیم گیری می‌کنند و با رای گیری خود تغییرات ایجاد می‌کنند. امیدوارم با مفهوم وب 3 چیست کامل آشنا شده باشید.

اینترنت نسل دوم را با ماهان نت بهتر تجربه کنید

شرکت ماهان نت ارائه دهنده اینترنت پرسرعت با بسته های اختصاصی و بی نظیر خود همواره سعی در کسب رضایت کاربران خود دارد.

ماهان نت با خدمات اینترنت adsl ، اینترنت td lte ، اینترنت گیمینگ و … با تضمین سرعت و کیفیت مهمان خانه ی حداقل 40000 ایرانی است.

همچنین پشتیبانی 24 ساعته ماهان نت هیچ جای نگرانی بابت مشکلات اینترنتی شما نمی‌گذارد.

برای اطلاعات بیشتر درباره ما پیج اینستاگرام ماهان نت را دنبال کنید.

سوالات متداول

۱. وب 3 چیست ؟
وب 3.0 مفهومی است که به نسل بعدی از تکنولوژی وب اشاره می‌کند. این مفهوم شامل تحولات و نوآوری‌هایی است که قرار است وب را به صورتی پیشرفته‌تر و تعاملی‌تر نسبت به نسخه‌های قبلی تجربه کنیم.

۲. تفاوت وب 3.0 با وب 2.0 چیست؟
وب 2.0 رویکردی بود که تمرکز خود را بر روی مشارکت کاربران در ایجاد و به اشتراک گذاری محتوا قرار داد. در حالی که وب 3.0 به تکنولوژی‌هایی مانند هوش مصنوعی، بزرگ داده‌ها، وب نیمه ساختار یا سمانتیک، واقعیت مجازی و اینترنت اشیا توجه دارد.

۳. چه ویژگی‌هایی در وب 3.0 ممکن است وجود داشته باشد؟
وب 3.0 می‌تواند شامل ویژگی‌هایی مانند جستجوی هوشمند، تجربه کاربری پیشرفته‌تر، فرایندهای خودکار و متصل شده، انتشار داده‌های ساختار یافته (مانند وب نیمه ساختار یا سمانتیک)، استفاده از واقعیت مجازی و اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، تحلیل داده‌های بزرگ (Big Data) و غیره باشد.

0/5 (0 نظر)