شباهت و تفاوت‌های پهنای باند اینترنت ماهواره ای و اینترنت وای فای این روزها به یکی از چالش‌های ذهنی اکثر افراد تبدیل شده است. این ابهامات به ویژه از زمانی که صحبت از اینترنت ماهواره ای استارلینگ به میان آمده است، بیش‌تر شده است. از این رو در این مطلب از ماهان نت قصد داریم به این موضوع بپردازیم که آیا پهنای باند اینترنت ماهواره ای شبیه وای است؟ برای کسب اطلاعات بیش‌تر در این زمینه پیشنهاد می‌کنم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

مقدمه

امروزه لازمه تک تک فعالیت‌های روزمره ما اتصال به اینترنت است. از جلسات آنلاین مجازی گرفته تا برقراری تماس اینترنتی و تماس ویدئویی تا مرور رسانه‌های اجتماعی و حتی یافتن بهترین دستور پخت غذا همگی نیازمند دسترسی به اینترنت دارند.

اکنون اینترنت به بخش جدایی ناپذیری از زندگی همه ما تبدیل شده است؛ اما هنوز هم فناوری و زیرساخت لازم برای برقراری این ارتباط با دنیای جهانی برای بیش‌تر افراد جا افتاده نیست. از آنجایی که معمولا تمایز بین پهنای باند اینترنت ماهواره ای و وای فای به عنوان نقش محوری زندگی امروزی، دشوار است. در ادامه می‌خواهیم به سردرگمی‌های شما در خصوص اینترنت ماهواره ای و وای فای پاسخ دهیم.

منظور از پهنای باند اینترنت ماهواره ای چیست؟

همانگونه که از نامش هم پیداست اینترنت ماهواره ای یا Satellite Internet، روشی برای اتصال به اینترنت است که به جای سیم متکی به ارسال و دریافت سیگنال‌های ماهواره‌ای است. برای روشن شدن بیش‌تر موضوع در ادامه مراحل اتصال به اینترنت ماهواره‌ای را با هم بررسی می‌کنیم:

  • درخواست ارسال می‌شود.
    به عنوان مثال وقتی با استفاده از یک دستگاه آماده دریافت اینترنت همچون کامپیوتر، تبلت، گوشی هوشمند و … روی پیوندی کلیک می‌کنید، درخواست از سوی شما ارسال می‌شود. سپس دستگاه سیگنالی را به مودم شما ارسال کرده و اطلاعات مورد نیاز برای نمایش این وب سایت را درخواست می‌کند.
  • مودم حرکت خود را انجام می‌دهد.
    مودم شما درخواست دستگاه را برای داده دریافت می‌کند و آن را به اطلاعات قابل استفاده برای دیش ماهواره تبدیل می‌کند.
  • دیش ماهواره سیگنال خود را ارسال می‌کند.
    پس از دریافت درخواست مودم، دیش ماهواره اطلاعات را به یکی از ماهواره‌های در دسترس ارسال می‌کند.
  • امواج رادیویی هدایت می‌شوند.
    در ارتفاع بیش از ۲۲۰۰۰ مایلی از زمین، یک ماهواره سیگنال را دریافت کرده و آن را به یک بشقاب ماهواره در مرکز عملیات شبکه (NOC) هدایت می کند.
  • ارتباط برقرار می‌شود.
    در NOC، سیگنال شما برای یافتن سایتی که بر روی آن کلیک کرده‌اید، به وب جهانی متصل می‌شود و آماده ارسال اطلاعات به شما می‌شود.

با توجه به این‌که این فرآیند به صورت معکوس تکرار می‌شود، از همانجایی که NOC سیگنالی را از طریق دیش ماهواره به فضا می‌فرستد، اطلاعات نیز از طریق مودم و دستگاهتان برای شما ارسال می‌شود. این فرآیند در کسری از ثانیه و با راه اندازی اینترنت ماهواره ای صورت می‌گیرد.

بنابراین با هر کلیک شما این فرآیند درخواست و دریافت اطلاعات به سرعت طی خواهد شد. اما توجه داشته باشید که این فرآیند مربوط به اینترنت ماهواره ای است. بنابراین روند آن با اینترنت وای فای متفاوت خواهد بود.

اینترنت ماهواره ای

تفاوت اینترنت وای فای با اینترنت ماهواره ای

هرچند که پهنای باند اینترنت ماهواره‌ای و وای‌فای اغلب در مکالمات روزمره به عنوان یک مفهوم به کار برده می‌شوند. اما در حقیقت نقش‌های متفاوتی در تقویت دسترسی به اینترنت دارند.

همانگونه که پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره شد، سرویس‌های ماهواره‌ای کاربران را با تبادل داده‌ها در میان ماهواره‌هایی که به دور سیاره می‌چرخند به اینترنت متصل می‌کنند. به این ترتیب که اتصال به اینترنت را ایجاد کرده و سپس حفظ می‌کنند.

در مقابل این سرویس Wi-Fi قرار دارد. وای فای سیگنال اینترنت موجود را تقویت می‌کند و آن را در یک منطقه کوچک پخش می‌کند و به دستگاه‌های مجهز به Wi-Fi در محدوده خود اجازه می‌دهد تا به صورت بی‌سیم به سرویس اینترنت متصل شوند. با اتصال مستقیم به مودم اینترنت، یک روتر Wi-Fi سیگنال‌های اینترنت را به هر دستگاه دارای Wi-Fi فعال در منطقه تحت پوشش خود پخش می‌کند. پوشش بی‌سیم قابل اشتراک ارائه شده توسط روترهای Wi-Fi چیزی است که به عنوان شبکه Wi-Fi شناخته می‌شود.

از آنجایی که سیگنال می‌تواند توسط هر دستگاهی در محدوده آن قابل دسترسی باشد، اکثر شبکه‌های وای فای با رمز محافظت می‌شوند. بنابراین تنها افرادی که رمز عبور را می‌دانند می‌توانند دستگاه‌های خود را به این شبکه متصل کنند. اصطلاح Wi-Fi در واقع یک برچسب بازاریابی است که برای دادن یک نام قابل دسترس به فناوری بی‌سیم معروف به IEEE 802.11 ایجاد شده است.

ارتباط مشترک بین وای فای و پهنای باند اینترنت ماهواره ای

اینترنت ماهواره ای و فناوری Wi-Fi هر کدام نقش متفاوتی را در تقویت سبک زندگی دیجیتالی ایفا می‌کنند. سرویس‌های ماهواره‌ای، ارتباط مردم با دنیای مجازی را در سرتاسر جهان حفظ می‌کنند و دسترسی به اینترنت را بدون توجه به جایی که هستید فراهم می‌کنند. در حالی که فناوری Wi-Fi به شما امکان می‌دهد از مزایای زندگی دیجیتال بدون اتصال به سیم بهره‌مند شوید. اگرچه ممکن است عملکرد آنها متفاوت باشد، اما هر دو هدف مشترکی دارند و آن هم شکل‌گیری ارتباط با دنیای مجازی است.

در این میان ماهان نت نیز یکی از شرکت‌های پیشرو در ارائه خدمات انواع اینترنت از جمله خدمات اینترنت پرسرعت TD LTE است که سرعت حداقل ۸ مگابیت و حداکثر ۸۰ مگابیت را برای اینترنت تی دی ال تی ای تضمین می‌کند. شما می‌توانید در وب‌سایت ماهان نت برای دریافت بهترین و باکیفیت‌ترین سرویس‌ TD-LTE ثبت نام کنید. ضمن این که ما در ماهان نت امکان عودت وجه در صورت نارضایتی کاربران را فراهم کرده‌ایم. شما می‌توانید در صفحه جشنواره اینترنت td lte ماهان نت برای دریافت بهترین و باکیفیت‌ترین سرویس‌ TD-LTE ثبت نام کنید. ضمن این که ما در ماهان نت امکان عودت وجه در صورت نارضایتی کاربران را فراهم کرده‌ایم.

0/5 (0 نظر)