اینترنت اشیا یا IOT چیست و چه کاربردی دارد؟

دسته‌بندی نشده

اینترنت اشیا در زندگی کاربردهای فراوان دارد؛ کارهای مختلف از کشاورزی گرفته تا پزشکی از طریق این اینترنت قابل انجام هستند. اینترنت اشیا نه‌تنها اتصال و ارتباط میان دستگاه‌ها و اشیای مختلف را دگرگون کرده، بلکه امکان دسترسی از راه دور به وسایل الکترونیکی را نیز به‌سادگی برای آن‌ها فراهم ساخته است. از مزایای IOT می‌توان به صرفه‌جویی در هزینه به‌دلیل استفاده بهینه از انرژی، صرف‌جویی در زمان، افزایش دقت و کارایی و کاهش نیاز به حضور انسان اشاره کرد.

اینترنت اشیا به وجود آمده است تا جهانی را که در آن زندگی می‌کنیم، تغییر دهد و رونق گسترده‌ای در بازار کسب‌وکارهای مختلف پدید آورد. در جهانی جدید هر شی فیزیکی که به اینترنت متصل شود و بتوان آن را از طریق اینترنت کنترل کرد، به یک دستگاه اینترنت اشیا یا IOT تبدیل خواهد شد. با این اتفاق، اینترنت اشیا یک عامل برای محبوبیت تکنولوژی خواهد بود. به‌همین دلیل عدم آگاهی در مورد این فناوری عظیم، بزرگ‌ترین مانع برای شرکت‌هایی است که به دنبال بهره‌برداری از این فناوری هستند. کاربرد اینترنت اشیا چیست سوالی است که هم‌چنان برای اکثر افراد جامعه مطرح می‌شود. آیا این پدیده دنیا را به جای بهتری تبدیل خواهد کرد یا پایان عصر تکنولوژی را رقم خواهد زد؟ پاسخ این پرسش‌ها را می‌توانید در ادامه این مطلب دریافت کنید.

اینترنت اشیا یا IOT؛ مسیر شگفت‌انگیز برای داشتن جهانی هوشمند

اینترنت اشیا (Internet Of Things) یک فناوری گسترده و فراتر از کامپیوترها و گوشی‌های هوشمند است. در واقع هدف اصلی اینترنت اشیا این است که با نصب حسگر روی هر چیزی در دنیا و ترجمه آن به زبان دیجیتال، کامپیوترها را در تماس مستقیم به محیط فیزیکی اطراف ما قرار دهد. در اینترنت اشیا دنیای دیجیتال وارد جهان فیزیکی ما می‌شود و به‌نوعی کیفیت زندگی انسان‌ها را بهبود می‌دهد.

اکوسیستم IOT و اینترنت اشیا در جهان، از دستگاه‌هایی تشکیل شده که در آن‌ها پردازنده، حسگر و سخت‌افزارهای ارتباطی برای جمع‌آوری، ارسال و آنالیز داده به کار رفته است. این امر باعث تولید اطلاعات بسیاری می‌شود که باید در قالب یکپارچه و کارآمد ارائه شوند و به‌راحتی قابلیت تفسیر، ذخیره و پردازش داشته باشند.

به‌طور خلاصه پاسخ این سوال که اینترنت اشیا چیست این است که اینترنت اشیا، نه‌تنها اتصال و ارتباط میان دستگاه‌ها و اشیای مختلف را دگرگون کرده، بلکه امکان دسترسی از راه دور به وسایل الکترونیکی را نیز به‌سادگی برای آن‌ها فراهم ساخته است؛ بنابراین افراد دنیای مدرن با خرید اینترنت پرسرعت و استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا زندگی راحت‌تری را تجربه خواهند کرد. در حقیقت با IOT جهانی هوشمندتر خواهیم داشت؛ جهانی که در آن اتصال کلیه دستگاه‌ها به یکدیگر و افزودن حسگرها، باعث می‌شود این تجهیزات نوعی هوش دیجیتالی کسب کنند. در این صورت تجهیزات هوشمند، داده‌های لحظه‌ای زنده را بدون دخالت انسان به یکدیگر ارتباط خواهند داد.

اینترنت اشیا ؛ مسیر شگفت‌انگیز برای داشتن جهانی هوشمند

کاربرد اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا یا IOT در موارد بسیاری، از خانه‌های هوشمند گرفته تا اینترنت اشیا در پزشکی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینترنت اشیا در ایران و جهان در همه صنایع برای هوشمندسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کارایی و کاربرد آن با سایر اینترنت‌ها مانند اینترنت‌ adsl یا وایمکس متفاوت است. حال بیاید کاربرد اینترنت اشیا در زمینه‌های مختلف را مورد بررسی قرار دهیم:

اینترنت اشیا چه کاربردی دارد

کاربرد اکوسیستم IOT در کامپیوترها

قابلیت اتصال به اینترنت و انتقال اطلاعات، دو ویژگی مهم اینترنت اشیا است که هر دستگاهی با این دو شاخص به‌عنوان IOT در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین کامپیوتر، لپتاپ و تبلت که قابلیت اتصال به اینترنت نامحدود خانگی را دارند، جزو اجزای اصلی اینترنت اشیا به‌شمار می‌روند. اینترنت اشیا به همراه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و فضای ابری، جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا محسوب می‌شوند.

کاربرد اینترنت اشیا در زندگی

از نمونه‌های اینترنت اشیا در زندگی می‌توان به لوازم خانگی هوشمند مانند اجاق گاز، یخچال، لباس‌شویی و قهوه‌ساز اشاره کرد. حتما تا‌به‌حال نام خانه‌های هوشمند را شنیده‌اید. یکی از کاربردهای گسترده IOT در خانه‌های هوشمند است؛ خانه‌ای که بسیاری از اشیای موجود در آن از طریق یک شبکه به هم متصل می‌شوند. به‌عنوان مثال وقتی خانه را ترک می‌کنید، لامپ‌ها خاموش شده، درب‌ها به‌صورت خودکار قفل می‌شوند با این امکان می‌توانید از راه دور همه چیز را کنترل کرده و اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنید. البته به یاد داشته باشید این نوع فناوری ارتباطی با سایر اینترنت‌ها هم‌چون اینترنت‌های نامحدود LTE و اینترنت‌ گیمینگ ندارد و اختلالی در آن‌ها ایجاد نخواهد کرد.

اینترنت اشیا در خانه‌های هوشمند

کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی

گزارش‌گیری و مانیتورینگ لحظه‌ای وضعیت بیمار، از هر چیزی برای یک پزشک مهم‌تر و حیاتی‌تر است. به‌همین دلیل برای این کار و کنترل آن از طریق اینترنت اشیا، سنسورهایی به بدن بیمار متصل شده و علائم حیاتی وی به یک مرکز بررسی سلامت ارسال خواهد شد تا علائم حیاتی بیمار کنترل شود.

اینترنت اشیا در کشاورزی چه کاربردی دارد؟

امروزه در کشورهای پیشرفته با اینترنت اشیا در کشاورزی، کار کشاورزان بسیار آسان شده و بازدهی فعالیتشان افزایش پیدا کرده است. به‌عنوان مثال کشاورزان می‌توانند با کمک فناوری IOT و با استفاده از سیگنال‌های GPS اطلاعات دقیق آب‌وهوایی را دریافت کرده و از این طریق زمان فعالیت‌های خود را تنظیم کنند. هم‌چنین نظارت و مانیتورینگ زمین کشاورزی از راه دور و با وجود سنسورهای نور، رطوبت و دما قابل انجام است که نتیجه آن افزایش حجم و کیفیت تولید و در نهایت افزایش بهره‌وری است.

کاربرد IOT در صنعت خودرو

حسگرهای موجود در وسایل نقلیه و خودروها با سیستم IOT اطلاعات را به‌صورت لحظه‌ای به کاربران ارسال می‌کنند. به‌عنوان مثال، سنسوری که میزان باد تایرهای ماشین را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل به راننده اطلاع می‌دهد. همچنین اعلام وضعیت ترافیک در مسیر از جمله مواردی است که اینترنت اشیا برای این حوزه فراهم کرده است.

مزایای اینترنت اشیا در جهان و تکنولوژی چیست؟

اینترنت اشیا و سیستم IOt امروزه مزایای بسیاری در سازمان‌ها، کسب و کارها و زندگی افراد دارد که از اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش آگاهی و اطلاعات
  • صرفه‌جویی در هزینه به‌دلیل استفاده بهینه از انرژی
  • صرف‌جویی در زمان
  • افزایش دقت و کارایی
  • کاهش نیاز به حضور انسان
  • مانیتورینگ و نظارت بهتر
  • بهبود کارایی دستگاه‌ها با تقویت اتصال و ارتباط ماشین به ماشین
  • خروجی سریع و به‌موقع

در نهایت اینترنت اشیا در جهان با مزایا و کاربردهایی که دارد، باعث بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها خواهد شد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند اینترنت اشیا نوع خاصی از اینترنت است که فقط در سرعت و امکانات با سایر سرویس‌ها تفاوت دارد. ازهمین‌رو گاهی اوقات شاهد بررسی تفاوت‌های اینترنت اشیا با اینترنت‌های مورداستفاده حال حاضر هستیم. درصورتی‌که تفاوت اینترنت اشیا با هر اینترنتی مانند فرق وایمکس با وای فای نیست که فقط در جزئیات متفاوت باشند؛ بلکه iot سیستم گسترده‌ای است که از اتصال انواع دستگاه‌های هوشمند به وجود می‌آید.

مزایای اینترنت اشیا در جهان

همه چیز درباره معایب اینترنت اشیا

هر تکنولوژی و فناوری که در این روزها از آن رونمایی می‌شود، علاوه بر مزایا، معایبی نیز خواهد داشت؛ معایب اینترنت اشیا نیز شامل موارد زیر می‌شود:

  • حریم خصوصی و امنیت ضعیف به‌دلیل کار روی شبکه و امکان دسترسی هکرها به اطلاعات
  • داشتن کوچک‌ترین اطلاعات حریم شخصی و ریزترین جزئیات
  • پیچیدگی اینترنت اشیا در طراحی و اجرا
  • کاهش شغل به دلیل استفاده از دستگاه‌ها و اتوماسیون‌سازی

به قول اشنایز که برای اولین بار در سال 1999 مبحث اینترنت اشیا را مطرح کرد، «وقتی همه چیز تبدیل به کامپیوتر می‌شود، امنیت کامپیوتر، امنیت همه چیز می‌شود.» بنابراین باید در استفاده از IOT به‌شدت محافظه‌کار بود.

خطرات اینترنت اشیا

ماهان‌نت؛ ارائه‌دهنده سرویس‌های اینترنتی روی جدیدترین تکنولوژی‌ها

در این مقاله به بررسی پاسخ سوال اینترنت اشیا یا IOT چیست و چه کاربردی دارد پرداختیم و در انتها معایب و مزایای آن را ذکر کردیم. با‌توجه‌به کاربردهای اینترنت اشیا در ایران و جهان و در صنایع گوناگون مانند پزشکی، خودروسازی و کشاورزی، می‌توان این فناوری پیشرفته را یکی از امیدوارکننده‌ترین فناوری‌های دیجیتال در نظر گرفت. اکوسیستم IOT قطعا در آینده‌ای نزدیک، گسترده‌تر و مفید‌تر خواهد شد و جهان را به دنیای جدید و جایی بهتر برای زندگی تبدیل خواهد کرد. چنانچه در مورد اینترنت اشیا به اطلاعات بیشتر نیاز دارید، در بخش نظرات سوالاتتان را از کارشناسان ماهان‌نت بپرسید.

ماهان‌نت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اینترنتی در کشور است که انواع سرویس‌های اینترنتی پرسرعت را به فروش می‌رساند. اینترنت نامحدود خانگی، اینترنت‌های گیمینگ، ADSL و آی پی استاتیک، از پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین سرویس‌های ماهان‌نت هستند که برای راهنمایی خرید آن‌ها می‌توانید با کارشناسان ماهان‌نت از طریق شماره 1514 در ارتباط باشید.

نظرات کاربران