اگرچه هر روز به تعداد کاربران اینترنت پرسرعت افزوده می‌شود، اما سرعت وای‌فای چندان پیشرفتی نداشته است. زمانی‌که چندین کاربر روی یک فرکانس و روتر بی‌سیم اطلاعات را تبادل کنند، از سرعت وای فای کاسته خواهد شد.

در سراسر دنیا، مرکزهای تحقیقاتی و شرکت های بسیاری در دنیا، دنبال رفع مشکلات و موانع وای فای هستند و سعی دارند تا در سرعت و کاربرد وای‌فای تغییری جدی ایجاد کنند. در دانشگاهی در هلند برای انتقال اطلاعات از اینفرارد یا همان نور فروسرخ به‌جای امواج رادیویی استفاده شده است. یکی از دانشجویان این دانشگاه این طرح کار می کند..

طبق پژوهش‌ها نور اطلاعات را باسرعت بالاتری نسبت به هوا منتقل می‌کند و در بخش‌های بسیاری نیز نور جایگزین رساناهایی مانند سیم‌های مسی نیز شده است. این دانشجو با استفاده از طیف فروسرخ نیز سرعت وای‌فای را به مرز 40گیگابایت رسانده است. اگر از پرتوهای بیشتری استفاده شود، سرعت انتقال اطلاعات نیز افزایش خواهند یافت.

با یک تکنینک سرعت وای فای خود را به مرز 40 گیگابایت برسانید

با یک تکنینک سرعت وای فای خود را به مرز 40 گیگابایت برسانید

طی این روش، آنتن‌‌های نوری پرتوهای نورفروسرخ را منتشر می کنند؛ درنتیجه دستگاه‌هایی مانند  موبایل، تبلت و کامپیوترها سعی به دریافت این پرتوهای نوری خواهند کرد. یکی از مزیت‌های این فناوری تداخل نداشتن با امواج رادیویی است، درنتیجه با افزایش تعداد کاربران، از کارایی شبکه کاسته نخواهد شد.

اما یکی از ایرادات پرتوهای نوری فروسرخ این است که نمی توانند از موانعی مانند دیوار یا اجسام بزرگ رد شوند. درنتیجه ارتباط وای‌فای باید به صورت مستقیم باشد و یا اینکه چند آنتن در خانه قرار داده شود. یکی از دیگر مشکلات این سیستم نیز استفاده از پرتوهای فروسرخ برای دانلود اطلاعات و دستگاه‌هایی است که می خواهند اطلاعات را روی شبکه ارسال کنند.

 

درحال حاضر سریع ترین شبکه های وای فای نیز بیش از چند گیگابایت بر ثانیه سرعت ندارند. اگر این فناوری به نتیجه برسد می‌تواند مشکلات فعلی وای‌فای را حل کند.

0/5 (0 نظر)