به طور کلی می‌توان گفت سرورها برای ذخیره سازی و انجام تحلیل‌های و برخی محاسبات بر روی داده‌ها به کار می‌روند. سرور ابری این امکان را از طریق اینترنت و تکنولوژی cloud computing برای کاربران فراهم می‌کند. برای توضیح بیشتر اینکه سرور ابری چیست می‌توانیم بگوییم در یک سرور ابری منابع محاسباتی و محل ذخیره سازی دیتاها از طریق یک شبکه اینترنتی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. این عمل به افراد این امکان را می‌دهد که بدون آن که نیازی به داشتن یک سرور فیزیکی در محل، پیدا کنند بتوانند از منابع مورد نیازشان استفاده کنند. همچنین با استفاده از سرور ابری، امکان افزایش منابع و برنامه‌ها به سرعت و با صرف هزینه کمتر فراهم می‌شود. به همین دلیل استفاده از رایانش ابری یک گزینه مناسب برای شرکت‌ها و سازمان‌ها در هر اندازه‌ای است.

به عبارت دیگر سرور ابر ی یا  cloud server ، امکان به اشتراک گذاری آنلاین و استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین شبکه را به ما می‌دهد. برای آن که بتوانیم مفهوم سرور ابری چیست را درک کنیم باید در نظر بگیریم که یک کلود سرور به طور مجازی بر روی یک سخت افزار فیزیکی تعبیه شده و کاربران می‌توانند از آن به صورت همزمان استفاده کنند. یکی از مزایای سرور ابری ایجاد سهولت و کارایی بیشتر در استفاده از منابع است. دیگر مزیت آن، قابلیت انعطاف پذیری بالا است که امکان ایجاد تغییرات را برای شرکت‌ها به سادگی فراهم می‌کند. در ادامه با شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت همراه باشید تا به توضیح مفهوم سرور ابری چیست بپردازیم و درباره مزایای آن بیشتر صحبت کنیم.

مقالات مفید : سرور چیست ؟

ویژگی‌های سرور ابری

هر کدام از سرورهای ابری توسط هاست متفاوتی سرویس‌دهی شده و از ویژگی‌های مختلفی برخوردارند. برای انتخاب بهترین سرویس بهتر است با این ویژگی‌ها آشنایی پیدا کنید و به با توجه به نیاز کسب و کار خود یک سرور را انتخاب کنید.

مزایای سرور ابری

چند ویژگی کلی سرور ابری را در ادامه ذکر کردیم:

سرورهای ابری می‌توانند مجازی یا فیزیکی باشند. در بعضی از موارد نیز ترکیبی از هر دو مورد مجازی و فیزیکی برای زیرساخت‌های آن ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از طریق سرویس اینترنت قابل دسترسی هستند و همین باعث می‌شود که چندین کاربر بتوانند به‌طور همزمان به آن دسترسی داشته باشند و از امکانات آن استفاده کنند.

cloud server  می‌تواند همه قابلیت‌های یک سرور فیزیکی را ارائه دهد و از این جهت می‌توان گفت تفاوت سرور مجازی و فیزیکی ناچیز است.

مهم‌ترین ویژگی سرور ابری چیست ؟ امکان ارائه خدمات از راه دور را دارد و اینکه در کدام نقطه جغرافیایی قرار گرفته چندان اهمیتی ندارد.

امکان ذخیره سازی حجم زیادی از داده‌ها و اطلاعات را فراهم می‌کند که برای پردازش و استفاده از این داده‌ها یک ویژگی بسیار مهم است.

پرداخت هزینه استفاده از سرور ابری می‌تواند به اشکال مختلفی صورت بگیرد مانند: ماهانه، سالانه یا پرداخت به ازای مصرف

تفاوت سرور ابری و سرور مجازی

سرور مجازی که vps (Virtual Private Server)  نیز نام دارد، سروری قرار گرفته داخل ماشین خاصی است که توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده سرورهای میزبانی به فروش می‌رسد یا اجاره داده می‌شود. سرور مجازی یک سرور فیزیکی متشکل از چند بخش کوچکتر است که هر‌ کدام از این بخش‌ها، در محیط سرور مجازی خود عمل می‌کنند. اگر یکی از این سرورها با مشکلی روبرو شود، کل سرور از کار می‌افتد.

مهم‌ترین تفاوت‌های سرور مجازی و سرور ابری چیست ؟دیگر تفاوت‌های مهم میان سرور مجازی و سرور ابری به انعطاف‌پذیری، پرداخت هزینه و مقیاس‌پذیری مربوط می‌شود. در سرور مجازی امکان ارائه منابع به‌صورت جداگانه به کاربران وجود دارد اما در سرور ابری کاربران می‌توانند از منابع مجموعه‌ای از سرورها به‌صورت پویا و هم‌زمان استفاده کنند. هزینه سرور مجازی ثابت است اما سرور ابری هزینه متغیر دارد. از نظر مقیاس‌پذیری نیز سرور ابری به مجازی ارجحیت دارد چرا که به دلیل برخورداری از منابع شبکه‌ای از سرورها، امکان کاهش و افزایش سریع منابع را فراهم می‌کند.

با اینترنت سازمانی که از قطعی و افت سرعت جلوگیری می کند، مطمئن شوید که کسب و کارتان همیشه آنلاین و فعال است.

تفاوت بین سرور مجازی و ابری

مزایای سرور ابری

استفاده از سرور ابری دارای مزایای بسیاری در مقایسه با سرورهای فیزیکی است، بعضی ازاین مزایا شامل موارد زیر است:

  1. هزینه: برای خرید سرورهای فیزیکی نسبت به سرورهای ابری باید هزینه بالاتری بپردازید. در حالی که سرور ابری به دلیل این که به تجهیزات کمتری نیاز دارد، با قیمت پایین‌تری در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.
  2. مقیاس‌پذیری: سرور ابری بسیار راحت‌تر از سرور فیزیکی و به طور خودکار، می‌تواند به نیازهای کاربران پاسخ دهد و مقیاس‌پذیری بالاتری دارد.
  3. امنیت: استفاده از سرور ابری امنیت بیشتری را در مقایسه با سرورهای فیزیکی برای افراد فراهم می‌کند. با استفاده از این نوع سرورها می‌توانید از خطراتی همچون حملات دیجیتالی و بدافزارها در بسیاری از موارد پیشگیری کنید.
  4. دسترسی به فناوری‌های پیشرفته
  5. قابلیت پشتیبانی: سرور ابری، امکان پشتیبانی نیازمندی‌های سیستم را به راحتی و در سریع‌ترین زمان ممکن برای کاربر فراهم می‌کند.
خرید اینترنت ADSL

هایپروایزر چیست؟

هایپروایزر به یک لایه نرم افزاری گفته می‌شود که با در اختیار گرفتن همه منابع سیستم، برای ما امکان تقسیم منابع مثل CPU ،RAM و Storage و … را فراهم می‌کند. به این صورت ما می‌توانیم ویندوز و سرویس‌های مختلف را روی یک سخت افزار، اما به طور همزمان اجرا کنیم. به بیان دیگر می‌توان گفت هایپروایزر به ما امکان ساخت ماشین مجازی را می‌دهد و یک شبیه ساز از سخت افزار مورد نیاز ما است.

ماهان نت ارائه دهنده بهترین خدمات اینترنت پرسرعت در کشور

ماهان نت به عنوان یک ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت، تعهد به ارائه ارتباطات بی‌نظیر با سرعت و پایداری بالا را برای مشتریان خود دارد. با دستیابی به فناوری‌های پیشرفته و زیرساخت‌های مدرن، ما امکان دسترسی به اینترنت خانگی با سرعت بی‌نظیر را در دسترس شما می‌گذاریم. ما به کاربران خود تجربه‌ای بی‌نظیر از جهان متصل و فرصت‌های بی‌پایانی برای مطالعه، کار، تفریح، و ارتباط با دنیای مجازی را ارائه می‌دهیم. انتخاب ماهان نت به عنوان ارائه دهنده اینترنت پرسرعت، انتخابی است که بهترین راهکارها و خدمات با کیفیت را برای نیازهای ارتباطی شما فراهم می‌کند.

جمع بندی

ما در مقاله سرور ابری چیست به این نکته اشاره کردیم که سرور ابری در ‌واقع یک نوع سرور مجازی است. این سرور از شبکه‌ای دربرگیرنده چند سرور مختلف تشکیل شده که در یک محیط مبتنی‌بر فضای ابری و با پشتیبانی SAN قرار دارد.

همه چیز در مورد سرور ابری

سرور ابری (Cloud Server) نوعی سرور مجازی است که در ذخیره‌‎سازی اطلاعات کاربرد دارد. زیرساخت سرور ابری که می‌تواند مجازی یا فیزیکی یا ترکیبی از این دو باشد، شامل منابع قدرتمندی است که علاوه بر ذخیره سازی امکان پردازش داده‌ها، برنامه‌ها، اطلاعات و وب‌سایت‌ها را نیز برای کاربر فراهم می‌کند. در زیرساخت سرور ابری، یک یا تعدادی سرور واقعی با به کار بردن نرم‌افزار ویژه ابری به چند لایه ماشین مجازی تقسیم می‌شوند که هر یک از این ماشین‌های مجازی می‌توانند به عنوان یک سرور مجازی به طور جداگانه به فعالیت بپردازند.

خرید اینترنت گیمینگ

سؤالات متداول

مزایای سرور ابری چیست؟

با استفاده از سرور ابری، به سرمایه گذاری اولیه برای خرید سرورهای فیزیکی نیاز ندارید. همچنین در هزینه‌هایی مانند نگهداری، تعمیرات و به‌روزرسانی آنها نیز صرفه جویی می‌شود. در صورت استفاده از سرور ابری، می‌توانید به راحتی و بدون نیاز به تجهیزات و نرم‌افزارهای ویژه، از هر نقطه ای به سرور دسترسی داشته باشید. همچنین در صورتی که به افزایش ظرفیت نیاز پیدا کنید، می‌توانید با درخواست از سرویس‌دهنده، به سادگی سرویس را افزایش ظرفیت دهید. در صورت استفاده از سرور ابری، از امنیت داده‌ها نیز اطمینان خواهید داشت چون ارائه دهندگان سرورهای ابری، به‌روزرسانی‌ها و پشتیبانی از امنیت را به صورت دائمی انجام می‌دهند.

ویژگی های سرور ابری چیست؟

سرور ابری تمام امکانات یک سرور فیزیکی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

این نوع سرور امنیت بالایی را برای کاربر فراهم می‌کند و دغدغه آن‌ها را برای نگهداری و حفظ اطلاعاتشان کم می‌کند. این سرور به کاربران خود اجازه می‌دهد تا فایل‌های خود را مطابق نیازشان مدیریت کنند و حجم زیادی از داده‌ها را ذخیره کنند.

فضای ابری به کاربران، در انتخاب نوع پرداخت هزینه به صورت ماهانه یا با روش‌های دیگر کمک می‌کند. به دلیل عدم استفاده از تجهیزات فیزیکی، این سرورها در برابر بلاهای طبیعی، خطاهای انسانی و… مقاوم هستند و در صورت بروز این شرایط، داده‌هایش حفظ خواهد شد. امکان دسترسی به سرور ابری به سادگی و همیشه فراهم است. یک سرور ابری به کاربران امکان تقسیم‌بندی سرور با توجه به نیازهایشان را می‌دهد و به این ترتیب می‌توانند از هر بخش به طور جداگانه استفاده کنند.

0/5 (0 نظر)