محققان تازگی موفق به طراحی اتاقی شده‌اند که با کمک آن می‌توان وسایل داخل اتاق را به‌سادگی و به‌صورت بی‌سیم شارژ کرد. این فناوری در فضاهای بزرگ نیز قابل استفاده است. با وجود تلاش‌های بسیاری که در زمینه انتقال بی‌سیم برق به دستگاه‌ها صورت گرفته بود، اما کسی نتوانست به روشی دست پیدا کند که با استفاده از آن و بدون نیاز به سیم بتوان وسایل را شارژ کرد.

ولی تازگی محققان شرکت دیزنی روشی را ابداع کرده‌اند که امکان شارژ چندین دستگاه را باهم و به‌صورت بی‌سیم به وجود آورده است. آن‌ها با استفاده از چند وسیله محیطی ایجاد کرده‌اند که زمانی‌که افراد وارد یک اتاق شده و در آن محیط قرار می‌گیرند، نیروی برق، به صورت بی سیم به وسایل آن‌ها منتقل شده و این وسایل به‌صورت خودکار شارژ می‌شوند.

تاکنون روش‌های متعددی برای شارژ بی‌سیم دستگاه‌ها ابداع شده که این روش‌ها دارای چند مشکل هستند. ابتدا اینکه استفاده از آن‌ها برای سلامتی انسان بسیار مضر است و دیگر اینکه برد کمی دارد، درنتیجه دستگاه باید در فاصله نزدیک به منبع انتقال نیرو قرار بگیرد. دو روش تا الان ایجاد شده که روش اول به‌دلیل انتقال تابش نیرو و ضرری که برای بدن انسان دارد، مورد استقبال قرار نگرفت و روش دوم، میدان نیروی برق بود که به‌دلیل کوتاهی برد رد شد.

اما یکی از محققین دیزنی به‌نام النسان سمپل Alanson Sample، روشی ابداع کرده‌ که تمام مشکلات روش‌های پیشین را رفع کرده است. با این روش، جریان برق در یک فضای فلزی بسته به سایر وسایل القا می‌شود. دیوارهای این فضا و حتی سقف و کف آن، به صورت یک اتاق است و طول و عرضی حدوداً ۵ متر و از جنس آلومینیوم دارد. در مرکز این اتاق نیز یک میله مسی و چند خازن قرار گرفته است.

اتاق را به شارژر بی‌سیم تبدیل کنید

 

اما بیرون این اتاق، یک دستگاه تولیدکننده امواج واقع شده که امواج ۱٫۳۲ مگاهرتزی تولید می‌کنند و قدرت آن‌ها توسط یک تقویت کننده، افزایش می‌یابد. یک قطعه سیم‌پیچی شده کوچک که وظیفه دریافت امواج را دارد، امواج را به خازن‌های داخل میله مسی، انتقال می‌دهد. با استفاده از این سیستم، جریان برق به قطعات دریافت کننده امواج که مانند یک میدان مغناطیسی عمل می‌کرد، منتقل می‌شود. جریان القا شده، به دیوارها، کف و سقف اتاق انتقال داده شده، و خازن‌ها یک فرکانس الکترومغناطیسی در این اتاق فلزی ایجاد می‌کنند که میدان الکتریکی را محدود کرده و همچنین میدان‌های الکتریکی که برای سلامتی انسان مضر است را خنثی می‌کنند.

گفتنی است که این میله به‌دلیل چرخش میدان مغناطیسی پیرامون میله مسی، به‌صورت عمودی روی زمین قرار گرفته است. اگر قطعه سیم‌پیچی شده به‌حالت موازی روی زمین قرار می‌گرفت، نیروی برقی دریافت نمی‌کرد و درنتیجه امکان شارژ شدن وسایل در این اتاق وجود نداشت. سمپل اعلام کرد که نیروی برق مانند امواج وای‌فای در تمام فضای یک محیط پخش می‌شوند. با استفاده از این روش نیازی به استفاده از باتری و سیم برای شارژ وسایل نخواهد بود.

به‌منظور اجرای این روش، اتاقی که استفاده شد شرایط خاصی داشت، برای مثال همه جای آن از فلز آلومینیوم پوشانده شده بود. اما سمپل اظهار داشته که در آینده‌ای نزدیک این امکان برای تمام ساختمان‌هایی که از قاب‌های چند قسمتی، رنگ های رسانا و یا چند میله مسی استفاده کرده‌ باشند، قابل اجرا خواهد بود.

از ویژگی‌های مثبت این روش این است که فرکانس تشدید مورد استفاده در آن، تنها دستگاه‌هایی را شارژ می‌کند که از همان فرکانس استفاده می‌کنند و تاثیر کمی روی سایر وسایل خواهند گذاشت. همچنین وجود در و پنجره ساختمان‌ها، تاثیری روی عملکرد آن نخواهد گذاشت.

 

 

0/5 (0 نظر)