یکی از مشکلات باتریهای لیتیوم یونی این است که به آتش گرفتن و انفجار دستگاههای مختلف مانند گوشیهای هوشمند تمایل دارند. برای رفع این مشکل، تعدادی از محققان دانشگاه استنفورد باتریهای لیتیوم یونی جدیدی را طراحی کردهاند که به خاموشکننده آتش داخلی مجهز هستند. با ماهاننت درباره جلوگیری از انفجار موبایل با تولید باتریهای جدید بخوانید.
این باتری جدید دارای مادهای به نام تریفنیل فسفات (Triphenyl Phosphate) است که به قسمت پلاستیکی باتری اضافه میشود تا الکترودهای منفی و مثبت را از هم تفکیک کند. این ماده عموما بهصورت بازدارنده آتش مورد استفاده قرار میگیرد. اگر دما بالاتر از ۱۵۰درجه سلسیوس باشد، آن پلاستیک ذوب شده و ماده شیمیایی آزاد میکند. تستها نشان میدهند که این روش در ۰٫۴ ثانیه از آتش گرفتن باتریها جلوگیری میکند.

قبلا نیز در زمینه طراحی و تولید خاموشکنندههای آتش، تلاشهایی انجام شده بود. اما آنها سرعت عملکرد باتری را کاهش میدادند. اما این امکانات جدیدی که طراحی کردهاند، روی عملکرد باتری تاثیری ندارد و در دماهای معمول ماده شیمیایی آزاد نمیشود.
با استفاده از جداکنندههای هوشمند، در شرایط نرمال بازدارندههای آتش، روی عملکرد الکتروشیمیایی باتری تاثیر نخواهند گذاشت. در هر صورت، زمانیکه یک شرایط گرمایی خطرناک رخ دهد، بازدارنده آتش فعال خواهد شد. درنتیجه، از انفجار دستگاه جلوگیری به عمل میآید.
تحقیقات آتی این تیم، از فعال نشدن بازدارنده آتش در صورت شارژ زیاد یا شارژ نشدن گوشی اطمینان حاصل میکند.
منبع: Engadget
نظرات کاربران