اینترنت اشیا هر روز در حال رشد و پیشرفت است و طبق پیشبینیها، تا سه سال آینده، بالغ بر بیست و یک میلیارد دستگاه به این فناوری متصل خواهند بود. اینجا به معرفی چند بستر که اینترنت اشیا در آنها بهکار گرفته خواهد شد، اشاره مینماییم.
بلوتوثهای هوشمند
بلوتوثهای امروزی، سرعت و بردکمتری برای انتقال دادهها دارند. اما با استفاده از ترکیب فناوری اینترنت اشیا و بلوتوث، راهجدیدی برای انتقال سریعتر اطلاعات بهوجود آمده است. این استاندارد، بلوتوث هوشمند نام دارد و به اشیا کمک میکند تا اطلاعات را با برد ۴ برابری، جابهجا کنند.
اداره هوشمند
با استفاده از اینترنت اشیا، تمام ابزارهای لازم برای یک دفتر، به یکدیگر متصل میشوند و کارها با سرعت بالاتری پیش خواهند رفت. همچنین مدیران یک شرکت میتوانند با اتصال موبایلهای هوشمند به سامانه شرکت، بهرهوری کارمندان را افزایش دهند.
حسگرهای هوشمند و اینترنت اشیا
امروزه بسیاری از حسگرها امکان اتصال به اینترنت و تبادل اطلاعات با یکدیگر را دارند. محققان براین باور هستند که میتوان این حسگرها را اینترنت حسگرها نامید.
سلامت جامعه و اینترنت اشیا
ابزارهای بسیاری در بیمارستان و امورپزشکی در حال تولید است که با کمک آن ارتباط بین پزشک و بیمار کاهش پیدا خواهد کرد. این ابزار توانایی تشخیص نوع بیماری و دارو را برای بیمار خواهد داشت. در آیندهای نزدیک، بیماران بدون نیاز به پزشک میتوانند روشهایی برای بازیابی سلامت خود پیدا کنند.
شرکتها و اینترنت اشیا
درحال حاضر شرکتهای بسیاری باهم در رقابت هستند تا محصولات خود را به اینترنت اشیا مجهز کنند. با هوشمندسازی محصولات، کارایی و بهرهوری کارمندان نیز بهبود پیدا خواهد کرد.
انواع پلتفرمهای اینترنت اشیا
یکی از کاربردهای اینترنت اشیا، خدمات ابری است. شرکتهایی مانند اینتل با استفاده از خدمات ابری و اینترنت اشیا، عملیات تولید محصولات را ساده میکند. شرکتهایی چون اپل، گوگل و آرم از معروفترین خودمات میزبانی ابر در این زمینه هستند.
هواشناسی و اینترنت اشیا
اگرچه تاکنون ۲۹هزار پایگاه هواشناسی وجود دارد، اما هنوز هم پیشبینی دقیق وضع هوا ممکن نشده است. با استفاده از فناوری جدید، اطلاعات تمام دستگاهها جمعآوری شده و پیشبینی وضع هوا با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
نظرات کاربران