راه پیشگیری از باجافزار واناکرای

همانطور که میدانید باج افزار وانا کرای، طی چند روزه اخیر در حدود 150 کشور از جهان شیوع پیدا کرده و بسیاری از کارها را مختل کرده است. در ایران نیز مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رایانهای) ورود این بدافزار به ایران را رصد کرده و راهکارهایی هم برای پیشگیری و مقابله با این بدافزار ارائه کرده است.
باتوجه به گسترش فعالیت این باج افزار در ایران و سایر کشورها، مرکز ماهر به مدیران شبکه اطلاعرسانی کرده که حتماً سیستمعامل ویندوز و نرمافزارهای آنتی ویروس را بهروزرسانی کنند. این مرکز همچنین به کاربران هشدار داده که فایلهای پیوست ایمیل های ناشناس را بازنکنند.
راه پیشگیری از باجافزار واناکرای
اما یکی از دیگر روشهایی که توصیه شده تغییر نسخه ویندوز از XP به ورژنهای بالاتر است. چرا که این حمله بهقدری سنگین و مهلک بوده که حتی مایکروسافت که قرار بود دیگر برای ویندوز اکسپی سرویسی ارائه ندهد، آپدیتی منتشر کرده است!
شایان ذکر است که تا الان ایران مورد 2000 مورد حمله واناکرای بوده است. اپراتورهای ارتباطات، سلامت و پزشکی و دانشگاهها در استان تهران و اصفهان بیش از سایر مکانها به این باج افزار آلوده شدهاند.
اما شرکت رنو نیز از جمله شرکتهایی است که به این باج افزار مبتلا شده و چندین سایت خودروسازی فرانسوی رنو را تعطیل کرده است. شریک تجاری رنو، شرکت نیسان نیز هفته گذشته به واناکرای آلوده شده است.
نظرات کاربران