احتمالا تا الان نام اینترنت 5G به گوشتان خورده است. 5G نسل پنجم شبکه تلفن همراه است و سرعت اینترنت ۱۰ تا ۲۰ برابری نسبت به 4G را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

این سرعت به چقدر می‌رسد؟ در واقع تفاوت اینترنت 5G با اینترنت 4G چیست؟ کدام گوشی اینترنت 5G دارد؟ در این مطلب بیشتر به توضیح فناوری اینترنت 5G می‌پردازیم.

مهم‌ترین استفاده اینترنت نسل پنجم شبکه تلفن همراه، تامین نیازهای اینترنت پرسرعت خانگی است. کمپانی ورایزن ادعا کرده تا پایان سال ۲۰۱۷ با همکاری چند شرکت دیگر، امکان عرضه اینترنت پرسرعت گیگابایتی را فراهم خواهد کرد.

فناوری ۵G بی‌شک هزینه پایینی نخواهد داشت و طبق گفته‌های شرکت سیسکو، میزان مصرف داده اینترنت موبایل تا ۲ سال آینده با حدود ۵۷ درصد افزایش مواجه خواهد شد و میانگین قیمت داده‌های موبایل ممکن است افزایش ۵۱ درصدی داشته باشد. برای اطلاع بیشتر از انواع اینترنت خانگی و تعرفه های آن به سایت شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت سر بزنید

اینترنت 5G دقیقا چیست؟

پیش از هر چیز باید بدانید که حرف G به معنای Generation یا نسل است. نسل پنجم شبکه تلفن همراه‌، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات بی سیم است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه حال حاضر ارائه می‌شود. این نسل جدید، سرعت دانلود و آپلود بیشتری دارد و ارتباطات باثبات‌تری را به ارمغان می‌آ‌ورد.

فناوری 5G خدمات اینترنت چند گیگابایتی و بی سیم را در خانه یا محل کار شما، بدون نیاز به WiFi، فعال می‌کند. دسترسی بی‌سیم سطوح جدیدی از رقابت را بین ISP‌ ها(شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت) و اپراتور‌ها، برای محاسبات ابری، خدمات جدید با تاخیر بسیار کمتر، بازی و موارد دیگر، ایجاد می‌کند.

حضور انبوهی از پهپادها را تصور کنید که برای مأموریت‌های نجات به کار گرفته می‌شوند، یا انبوهی از اتومبیل‌های خودران که برای ارتباط با یکدیگر و بررسی لحظه‌ به‌ لحظه ترافیک و وضعیت خیابان‌ها به اینترنت بسیار پرسرعت نیاز خواهند داشت. اینترنت 5G در عملیاتی شدن این  ایده‌ها تاثیر بسزایی خواهد داشت.

برای خریداینترنت پرسرعت همراه ضربه بزنید.

اینترنت td lte

خودروها

یکی از مهم‌ترین علت‌های رشد اینترنت 5G، خودروهای خودران اینترنت ۵G خواهند بود. این خودروها به شبکه‌هایی با کم‌ترین تاخیر نیاز دازند تا بتوانند اطلاعاتی مانند مدیریت فضای ابر و محتوای چندرسانه‌ای را تبادل کنند. گزارش‌های ABI Research نشان می‌دهد در آینده ۶۷ میلیون حساب کاربری، به خودروهایی اختصاص خواهد یافت که از 5G پشتیبانی می‌کنند. براساس این گزارش، سه میلیون از این خودروها، مربوط به ارتباطاتی با زمان تاخیر کم خواهد بود.در هر صورت می‌توان گفت که نسل پنجم شبکه تلفن همراه در انواع و اقسام زمینه‌ها، کاربردهای متنوعی خواهد داشت.

واقعیت مجازی

سرعت دانلود اینترنت 5g می تواند موجب پیشرفت‌های بسیاری در حوزه واقعیت مجازی و استریم ویدئو شود. به‌تازگی شرکت هوآوی توانسته یک ویدئوی ۳۶۰ درجه که به‌صورت زنده و بر بستر شبکه 5g است را نمایش دهد.

اپلیکیشن‌ها

اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب و فضای ذخیره ابری نیز از تکنولوژی 5G بسیار بهره خواهند برد.

ال کدی گفته: “فضای ابر تبدیل به ضمیمه بی‌نهایت حافظه موبایل خواهد شد. هیچ وقت نباید نگران اتمام فضای موبایل خود باشید.”

اپلیکیشن‌های گوگل (اپلیکیشن‌های وب مبتنی بر فضای ابری که در جستجوگر گوگل به سرعت اجرا می‌شوند) از 5G بهره زیادی می برند.

اینترنت 5g چیست

کارکرد اینترنت 5G چگونه است؟

فناوری‌های جدید زیادی برای اینترنت  نت 5G توسعه یافته که هنوز شرکت‌ها برای استفاده از یک فناوری ثابت و مشخص به توافق نرسیده‌اند و هر کدام از آن‌ها در حال آزمون‌ و خطا برای یافتن بهترین فناوری ممکن هستند. باندهای فرکانس بالا-از ۳.۵ گیگاهرتز تا ۲۶ گیگاهرتز و بالاتر ظرفیت زیادی دارند اما به دلیل پایین بودن طول موج آن‌ها، وسعت کمتری را پوشش می‌دهند و با موانع معمولی فیزیکی مثل دیوارها، این سیگنال‌ها قطع می‌شوند که در همین زمینه می‌توان به فناوری mmWave اشاره کرد که این شبکه سرعت اتصالات را به صورت فاحشی افزایش می‌دهد.

سرعت اینترنت 5G

بی‌شک وقتی کاربران با مرورگر گوشی‌های هوشمند خود کار می‌کنند، سرعت نقش مهمی برای آن‌ها دارد.

فناوری 5G نیامده است که 4G را از میدان خارج کند؛ بلکه برای تقویت و بهبود آن آمده است تا سرعت جابجایی داده‌ها را از 100 مگابیت بر ثانیه، به 10 گیگابیت بر ثانیه و حتی بیشتر باشد.

کاربران در شبکه‌ی نسل پنجم می‌توانند ویدئوهای 4K را به‌ راحتی  به صورت آنلاین مشاهده کنند یا پهنای باند ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه در اختیار داشته باشند.

سرعت اینترنت 5G در مودم

رایج ترین روش دسترسی به اینترنت  فایو جی از طریق انواع تبلت، گوشی موبایل، دوربین سیم کارت خور و سایر تجهیزات سیم‌کارتی می‌باشد. مودم 5Gهم یکی از این تجهیزات سیم‌کارت خور است که برای دریافت و استفاده اشتراکی از اینترنت 5G کاربرد دارد.امواج شبکه های وای فای و شبکه های 4G LTE در این بازه فرکانسی 25 تا 35 گیگاهرتز قرار دارند. با این امواج رادیویی، امکان پوشش مناطق نسبتا گسترده تحت شبکه با نرخ داده 100 تا 900 مگابایت در ثانیه وجود دارد که باند فرکانسی بالا در بازه 3001 تا 1000 قرار دارد.

از آنجایی که سرعت اینترنت 5G تا چند گیگابیت در ثانیه می‌رسد و شبکه های فایو جی از تاخیر و نوسان خیلی پایین و پایداری خیلی بالا برخوردارند، استفاده از بستر برای دسترسی به شبکه اینترنت در اماکن مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی، دانشگاهی، تحقیقاتی، صنعتی، کافی‌نت ها، گیم‌نت‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها بسیار کارآمد است. در آینده نه چندان دور، در بسیاری از این اماکن، مودم ADSL، مودم TD LTE و سیستم‌های اینترنتی زمینی و ماهواره ای با انواع مودم پرسرعت جایگزین خواهند شد.

سرعت اینترنت 5g

مقایسه اینترنت 4G و5G

می‌توان گفت اینترنت 5G کامل کننده راه اینترنت 4G است.

تفاوت سرعت اینترنت 4G و 5G  چقدر است؟

شاید اولین چیزی که باعث تمایز اینترنت 5G و 4G شود، سرعت آنها باشد.

شبکه 4G اکنون و در بهترین شرایط فعلی به نصف ظرفیت اصلی خود؛ یعنی 100 مگابایت بر ثانیه رسیده است!

در حقیقت میانگین جهانی شبکه نسل چهارم بین 10 تا 20 مگابایت در ثانیه تخمین زده شده است.

توسعه‌ دهندگان فناوری قول تست سرعت 5Gدر کارهای روزمره را 10 گیگابایت بر ثانیه را داده‌اند که این یعنی سرعت 100 برابر بیشتری نسبت به نسل قبل دارد.

تفاوت تاخیر در نسل چهارم و پنجم چقدر است؟

زمان تاخیر در شبکه 4G تا 200میلی‌ثانیه اندازه گیری شده است و اگر میانگین آن را در نظر بگیریم حدود 50 میلی‌ثانیه می‌باشد جالب است بدانید که متوسط زمان واکنش انسان به محرک بینایی 250میلی‌ثانیه است!

زمان تاخیر برای شبکه 5G تنها 1 میلی‌ثانیه است البته که این هدف روی کاغذ فناوری 5G است و تا رسیدن به آن راه درازی پیش رو داریم.

اگر شما از کاربران عادی اینترنت باشید، این سرعت بالا و تاخیر کم برای شما تفاوت زیادی ندارد اما همین زمان های کوتاه برای بسیاری از کاربران به شدت اهمیت پیدا می‌کند.

به طور مثال گیمر‌ها، برای بازی های آنلاین خود، حتی برای مقیاس های کمتر از ثانیه هم ارزش قائل اند.که برای تجربه بهتر از بازی خود بهتر است از بسته‌های گیمینگ اینترنت استفاده کنند.

تاخیر پایین فناوری 5 جی مسئله‌ای است که باعث شده است مقوله پردازش ابری نیز در انتظار یک جهش فوق‌العاده باشد. تحقق این امر بدین معنا می‌باشد که کاربران اینترنت خانگی و صنعتی به  فضای ذخیره‌سازی و قدرت پردازش بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنند و هزینه آن‌هم نسبت به الان، کمتر خواهد بود.

در مثال دیگر، در دوربین های امنیتی مثل بانک طلا فروشی و نظامی که نیازمند دریافت تصاویر لحظه ای هستند، وجود این تاخیر بسیار کم می‌تواند اثر مثبتی داشته باشد.

سرعت اینترنت 5G در ایران

 تفاوت پوشش 5G و 4G چگونه است؟

پوشش فناوری 5G نسبت به برادرهای بزرگ‌ترش یعنی 4G، 3G و حتی 2G بسیار کمتر است.بر خلاف اینترنت 4G که دکل های ارتباطی آن می‌توانستند در فاصله‌های چند کیلومتری از یکدیگر قرار بگیرند، شبکه 5G، فرکانس بالا و طول موج پایین امواج را دارد که به همین دلیل فرستنده‌های 5 جی را به جای برج‌های بلند باید در مکان‌هایی نزدیک به زمین در اندازه های کوچک‌تر، اما  فاصله کمتری نصب کرد!

امواج شبکه‌ی 5G توانایی عبور از موانعی مثل درختان  و دیوار‌ها را ندارند؛ برای رفع این مشکل، فرستنده‌های 5G را باید در کافی‌شاپ‌ها،و فرودگاه‌هاو پارک‌ها  نصب کرد.

برنده ی رقابت پوشش بین شبکه‌های 4G و5G، مسلما 4G است چون امواج 4G نسبت به 5G قوی‌تر می‌باشد و مسافت بیشتری را طی می‌کند. پس تلفن همراه شما زمان زیادی را صرف پیدا کردن شبکه نسل پنجم خواهد کرد و در نتیجه باتری بیشتری مصرف می‌شود.

در مجموع با در نظر گرفتن شرایط فعلی می‌توانیم بگوییم شبکه نسل پنجم مصرف انرژی بیشتری از شبکه نسل چهارم خواهد داشت.

 

مزیت های اینترنت 5G که 4G ندارد

سلول‌های کوچک (mmWave) (به ویژه در فرکانس‌ موج‌های میلی‌متری جدید که محدوده اتصال آن بسیار کوتاه می‌باشد) از ویژگی‌های اصلی شبکه‌های 5G هستند. سلول‌های کوچک برای ایجاد اتصالی پیوسته، بنا به جایی که کاربران به اتصال نیاز دارند، در شبکه‌های خوشه‌ای مکمل به ماکرو توزیع می‌شوند که پوشش وسیعی نیز فراهم می‌کنند.

و چندی پیش شرکت کوالکام از نخستین آنتن مبتنی بر این فناوری رونمایی کرد. اما بهره‌گیری از این فناوری و نصب زیرساخت‌های مربوط به آن تا حد زیادی هزینه‌ بر است و هنوز شرکت‌ها به‌طور گسترده به استفاده از آن روی نیاورده‌اند.

میدانیم که  اینترنت 5G سرعت به مراتب بالاتری از 4G  دارد، ارسال و دریافت فایل‌های حجیم با سرعت بیشتری انجام می‌شود و زمان کمتری برای این کار لازم است، پس مصرف انرژی نیز کمتر است.

سرعت اینترنت 5g چقدر است

 

اینترنت اشیا (IoT)

باید گفت که تقریبا هر شی فیزیکی که امکان اتصال آن به اینترنت در آن وجود داشته باشد تا بتواند بدون نیاز به دخالت انسان به تبادل اطلاعات و داده ها در شبکه بپردازد و یا بتوان آن را از طریق اینترنت هدایت کرد، قابلیت تبدیل شدن به یک دستگاه اینترنت اشیا را دارد. یک لامپ رشته‌ای که به وسیله یک گوشی هوشمند قابل روشن و خاموش شدن باشد، یک دستگاه  اینترنت اشیا است.

اینترنت اشیا به سرعت در حال پیشرفت است و فایوجی توسعه و استفاده بیشتر از آن را، تسریع خواهد بخشید. اینترنت اشیا از 5G بهره خواهد برد، زیرا وضعیت این شبکه در بخش‌های تاخیر و پهنای باند، بهبود یافته است. بسیاری از کاربرد‌های اینترنت اشیا از فناوری اینترنت 5G بهره خواهند برد. همچنین 5G می‌تواند برخی از موارد و برنامه‌های کاربردی جدید و در حال توسعه را برای اولین بار به واقعیت تبدیل کند، مانند خودرو‌های متصل که به فناوری سریع و کم تأخیر نیاز دارند.

مطالعات انجام شده توسط IDC نشان می‌دهد که دستگاه‌های IoT، تا سال 2025 تولید بیش از نیمی از داده‌های جهانی را انجام می‌دهند. انتقال و استفاده از این داده‌ها به ظرفیت بی‌سیم 5G نیاز دارد که 1000 برابر بیشتر از 4G است.

به عنوان آخرین مزیت اعلام شده درباره اینترنت نسل پنجم می‌توانیم به ظرفیت بیشتر آن اشاره کنیم. هر روزه شاهد افزایش تعداد وسایلی که نیاز به اتصال به اینترنت را دارند هستیم پیش بینی شده که پیش بینی شده تعداد آن‌ها در یکی دو سال آینده به بیش از 45 میلیارد برسد.

با توجه به افزایش روزانه‌ی این دستگاه ها، در‌آینده شبکه 4G اینترنت توانایی پاسخگویی به این حجم از دستگاه ها برای اتصال به اینترنت را ندارد در صورتی که ظرفیت شبکه  فایو جی به خوبی پاسخگوی تعداد بالای این دستگاه‌ها است.

مضرات اینترنت 5G چیست؟

شبکه 5G یکی ازفناوری‌های انقلابی محسوب می‌شود؛ اما چالش‌های زیادی بر سر راه پیشرفت و توسعه این فناوری وجود دارد.

این روز ها تلفن های همراه عزو جذا نشدنی زندگیمان شده اند تعداد ساعت هایی ک این گوشی ها نزدیک ما هستند باعث شده این نگرانی پیش بیاید که آیا آن ها موجب بیماری ما می‌شوند یا خیر؟

خب همانطور که میدانید هرچه طول امواج رادیویی کمتر باشد امکان ایجاد سرطان و مشکلات پوستی نیز بالاتر میرود

که اینترنت فایو جی نسبت به نسل های دیگر خود طول موج کمتری در حدود 600 تا 2600 مگاهرتز دارد با این که این عدد همچنان در محدوده طول موج امواج رادیویی قرار دارد، باز هم موجب نگرانی کاربران استفاده کننده از سیمکارت های 5G  می‌شود

. البته گفتنی است این نوع از نگرانی‌ها جدید نیست و تا پیش از عرضه نسل پنجم اینترنت همراه نیز برخی از نهادهای ارزیابی کننده مانع ایجاد دکل های مخابراتی در نزدیکی مدرسه ها بیمارستان ها و مکان های پر رفت و آمد می‌شدند حال لازم است نکته ای را بدانید.

(Specific absorption rate)  نرخ جذب ویژه است

حال  SAR  چیست؟

SAR به معنای میزان جذب انرژی به بدن توسط گوشی های همراه است که اعلام شده این عدد باید کمتر از 2 باشد

گوشی های 2G , 3G , 4G GSM  هم باید از لحاظ SAR مورد ارزیابی قرار بگیرند زیرا محققان فناوری اینترنت 4G و حتی3G را موجب بروز سرطان مغز، کاهش باروری و سردردهای مزمن در کودکان می‌دانستند.

سازنده های گوشی های همراه برای اثبات ایمن بودن تلفن خود این عدد را اعلام می‌کنند که به عنوان مثال گوشی عدد SAR گوشی آیفون XS برای سر و بدن ۰.۹۹ وات بر کیلوگرم است.  سازمان جهانی اعلام کرده به دلیل این که گوشی های اینترنت 5G نیازمند فرستنده های زیاد و نزدیک به کاربران هستند پس مواجهه ی مستمر و شدید میزان خطر های احتمالی ناشی از امواج الکترومغناطیس را بالاتر می‌برد.

آینده کسب و کار خود را با قدرت و قابلیت اطمینان سرور مجازی ما بسازید.

سرعت شبکه 5g

 

چه نوع گوشی هایی از اینترنت 5G پشتیبانی میکنند؟

استفاده از شبکه نسل پنجم یا همان 5G در سال ۲۰۱۹ آغاز شد، و کمپانی های تولید گوشی موبایل شروع به شروع به تولید گوشی‌های 5G با قیمت منطقی کرده‌اند و در حال حاضر که در سال 2022 هستیم، اکثر کمپانی‌ها سعی دارند گوشی های 5G را در طرح‌ها و مدل‌های مختلف باقیمت‌های متفاوت تولید کنند. با وجود اینکه 5G به‌ این زودی نمی‌تواند جای 4G را در زندگی ما بگیرد، اما بی‌شک آینده درخشانی خواهد داشت.

با اینکه هنوز شبکه مخابراتی نسل پنجم به صورت گسترده در کشور استفاده نمی‌شود، بد نیست اگر قصد خرید یک گوشی جدید دارید و احتمالا طی ۲ تا ۳ سال آینده آن را تعویض نمی‌کنید، نیم‌نگاهی هم به پشتیبانی گوشی از شبکه‌های ۵جی داشته باشید.اگر یک تلفن از اینترنت 5 جی پشتیبانی کند، در تنظیمات به عنوان ۲G/۳G/۴G/5G فهرست می‌شود.

با اینترنت نامحدود ، دیگر نگران هزینه های اضافی استفاده از داده ها نخواهید بود.

 آیا  5Gدر ایران وجود دارد؟

در ایران چند سالی می‌شود که صحبت از اینترنت 5G یا همان نسل پنجم گوشی‌های همراه مطرح می‌شود. تاخیر بسیار کم آن، ظرفیت بسیار بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بالای آن، ارتقا ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع از جمله ویژگی‌های ارتباطی نسل پنجم است که این فناوری  پیشرفته و نوین ارتباطی را به‌عنوان یک فناوری دگرگون‌ساز که سایر جنبه‌های فناوری را نیز متحول می‌کند مطرح کرده است.

در اواخر سال 1399 بود که صحبت فناوری 5Gدر ایران شدت یافت و شرکت‌های بزرگ مخابراتی ایرانی مثل همراه اول و ایرانسل اولین سایت‌های 5G خود را در ایران به وجود آوردند. در ابتدای کار ایرانسل از این فناوری در پارک آب‌وآتش افتتاح کرد و پس از آن همراه اول با حضور وزیر ارتباطات در باغ‌ کتاب تهران اولین سایت فناوری 5G خود را تاسیس کرد.

با تست‌هایی که توسط مردم زیادی انجام گرفت، سرعت این دو سایت بسیار بالامی‌باشد که باعث شگفت‌زدگی دوست‌داران تکنولوژی و اینترنت شد.

به گفته رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، هنوز زمان زیادی از پیاده‌سازی نسل چهارم ارتباطات نگذشته است، با وجود این، نه‌تنها در ایران بلکه در کل جهان چشم‌اندازی چند ساله برای فراگیر شدن 5G وجود دارد. بعضاً گفته می‌شود که بسیاری از کشورهای جهان سال ۲۰۲۵ را برای پیاده‌سازی کامل 5G هدف‌گذاری کرده‌اند؛ یعنی چیزی حدود سه سال دیگر.

سرعت اینترنت 5g

چرا باید از اینترنت ماهان نت استفاده کنیم؟

در این مقاله درباره فناوری اینترنت 5g  و سرعت بی نظیر آن صحبت کردیم. امروزه سرعت اینترنت حرف اول یک اینترنت خوب خانگی است. ماهان نت با سابقه 20 ساله در ارائه اینترنت به شما تضمین یک اینترنت پرسرعت با کیفیت و بدون قطعی را می‌دهد فقط کافی است سری به بسته های متنوع ما بزنید. اینترنت td_lte ، اینترنت adsl ، اینترنت گیمینگ و …

جمع بندی

امروزه کمتر کسی پیدا میشود که خواستار استفاده از اینترنت نباشد وهمانطور که در مطالب بالا مطالعه کردید سرعت و ظرفیت بالای نسل پنجم اینترنت باعث شده تعداد بی‌شماری از کاربران اینترنتی خواستار استفاده از اینترنت 5G باشند.

هرچند دردسر های استفاده از این اینترنت مثل فرستنده‌های زیاد و زیرساخت‌هایی که اکنون در کشورمان وجود ندارد مانع پیشرفت این تکنولوژی شده است .

اما امیدواریم در آینده‌ی نزدیک شاهد امکانات اینترنت 5G در همه جای کشورمان باشیم.برای آگاهی از اخبار های جدید دنیای اینترنت می‌توانید پیج اینستاگرام ماهانت را فالو کنید.

سوالات متداول

اینترنت 5G چیست؟

نسل جدید اینترنت های همراه و خانگی است

سرعت اینترنت 5G چقدر است؟

سرعت این اینترنت حدودا 10 گیگابایت بر ثانیه است.

تاخیر اینترنت 5G چقدر است؟

تاخیر این اینترنت حدودا 1 میلی ثانیه است.

تفاوت سرعت 5G و 4G چه مقدار است؟

سرعت اینترنت 5G چندین برابر بیشتر از 4G است به صورتی که اصلا قابل مقایسه نیستند.

آیا اینترنت 5Gدر ایران راه اندازی شده است؟

اینترنت 5Gبه دلیل زیرساخت های و فرستنده های خاص هنوز در ایران فراگیر نشده است.