اگر از اینترنت TD LTE یا اینترنت ADSL استفاده می‌کنید، احتمالاً این موضوع را تجربه کرده‌اید که وقتی از مودم دور می‌شوید، یا به سختی می‌توانید به اینترنت متصل شوید و یا به طور کلی ارتباط شما با اینترنت قطع می‌شود. این موضوع ناشی از سیگنال‌هایی است که از مودم دریافت می‌کنید. برای وصل شدن به اینترنت و داشتن سرعت بهینه، باید بهترین مکان برای قرار دادن مودم را پیدا کرد؛ یعنی جایی که شبکه ال تی ای شما سیگنال قوی در هر نقطه از خانه یا محل کار دارد.

جابه‌جایی مودم حتی به اندازه چند سانتی‌متر هم ممکن است شما را از مشکلات قطع شدن اتصال به مودم نجات دهد. اما آیا می‌دانید بهترین مکان برای قرار دادن مودم جهت ارتقای سرعت و کیفیت اینترنت کجاست؟ مودم را در کجای خانه قرار دهیم که بیشترین برد و دسترسی را داشته باشد؟ در این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی کامل محل مناسب برای قرار دادن مودم بپردازیم.

انتخاب بهترین مکان خانه برای نصب مودم وای فای

زمانی که مودم را در خانه نصب می‌کنید، مهم‌ترین هدف این است که آن را با توجه به شکل سیگنال Wi-Fi در جایی قرار دهید که دستگاه‌های شما سیگنال را دریافت کنند و تداخلی ایجاد نشود. برای انتخاب بهترین مکان برای قرار دادن مودم به منظور بهبود سرعت و کیفیت اینترنت، این قوانین را به یاد داشته باشید:

1. مودم خود را در یک مکان مرکزی قرار دهید

از آن جایی که سیگنال وای فای در همه جهت‌ها منتشر می‌شود، بهترین راه برای اطمینان از این که تمام اتاق‌های خانه‌ی شما در محدوده سیگنال قرار دارند، قرار دادن مودم در مرکزی‌ترین قسمت خانه است. اکثر مودمهای مدرن دارای برد کافی برای پوشش کامل یک خانه با اندازه متوسط هستند، تنها کافی است مودم را در مرکز خانه قرار دهید تا تمامی دستگاه‌ها در محدوده سیگنال آن قرار داشته باشند.

2.موانع سد راه مودم را به حداقل برسانید

همانطور که احتمالاً می‌دانید، سیگنال‌های وای فای فرکانس پایینی دارند و می‌توانند از اجسام سخت مانند دیوار عبور کنند. اما موادی مانند فلز، سنگ، آب و کاشی می‌توانند سیگنال‌های Wi-Fi را به شدت ضعیف و مسدود کنند. هنگام انتخاب مکان مناسب برای قرار دادن مودم، سعی کنید قسمتی از خانه را انتخاب کنید که موانع و سد کمتری در برابر سیگنال‌های مودم ایجاد می‌کند.

البته فراموش نکنید که هر چند سیگنال‌های مودم WiFi می‌تواند از دیوارها عبور کند، اما وجود دیوار، سیگنال را ضعیف می‌کند؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم مودم در مرکز خانه و بدون مانع با دستگاه‌ها کانکت شود. بهترین موقعیت این است که بین دستگاه و مودم، دید داشته باشید. برای دستگاه‌های موجود در اتاق‌های دیگر، باید مودم را در جایی قرار دهید که سیگنال آن از کمترین تعداد دیوار عبور کند تا به دستگاه برسد.

3. سیگنال‌های وای فای چگونه کار می‌کنند؟

هر مودم Wi-Fi یک یا چند آنتن برای انتقال سیگنال دارد. در بعضی از مودم‌ها، این آنتن‌ها در ساختار دستگاه تعبیه شده‌اند و دیده نمی‌شوند، اما اکثر آنتن مودم‌ها شبیه به آنتن تلویزیون‌های قدیمی هستند و می‌توانند جابجا و تنظیم شوند.

هر آنتن، سیگنالی را به صورت مجموعه‌ای از امواج الکترومغناطیسی ارسال می‌کند. بیشتر مودم‌ها مجهز به آنتن‌های همه‌جهته هستند، بنابراین این سیگنال‌ها را در همه جهات منتشر می‌کنند و به دستگاه‌هایی می‌فرستند که قابلیت اتصال به مودم دارند.

نحوه تنظیم آنتن‌های مودم برای بهبود سرعت و کیفیت

اگر مودم شما آنتن‌های قابل تنظیم دارد، بهتر است آنها را در جهت‌های مختلف قرار دهید. این کار کمک می‌کند که سیگنال‌های مودم به قسمت‌های بیشتری از خانه پخش شود و در نتیجه سرعت و کیفیت اینترنت مودم بهتر شود و دستگاه‌های مرتبط، کیفیت بهتری دریافت کنند. گیرنده‌ها زمانی بهترین عملکرد را دارند که موازی آنتن باشند، بنابراین آنتن‌هایی که در زوایای مختلف قرار دارند، احتمال اینکه گیرنده لپ‌تاپ یا تلویزیون هوشمند شما با یکی از آنها همخوانی داشته باشد، بیشتر می‌شود.

آنتن مودم

سایر نکات مهم برای بهبود کیفیت و سرعت اینترنت مودم

با توجه به اطلاعاتی که تا این جا به دست آوردیم. متوجه شدیم که بهترین مکان برای قرار مودم TD-LTE یا ADSL جهت ارتقای سرعت و کیفیت اینترنت، مرکز خانه و جایی است که وسایل و دیوار سد راه ارتباط مودم با سایر دستگاه‌ها نباشند. اما حتی اگر مکان ایده‌آلی را پیدا کردید و می‌خواهید مودم خود را در آن جا نصب کنید، نکاتی وجود دارد که بهتر است رعایت کنید تا بهترین کیفیت اینترنت را دریافت کنید.

در هنگام نصب مودم، نکات زیر را حتماً در نظر بگیرید.

·         مناطق پر استفاده را در اولویت قرار دهید

درست است. که بهترین مکان برای قرار دادن مودم به منظور دریافت سرعت و کیفیت خوب اینترنت، مرکز خانه است اما در این میان استثنا هم وجود دارد! ممکن است شما به بعضی از اتاق‌هایتان بیشتر از بقیه اهمیت دهید و بیشتر به اینترنت نیاز داشته باشید. به عنوان مثال، اگر اتاق کار و اتاق نشیمن شما در یک سمت خانه قرار دارند، ممکن است بخواهید مودم خود را به این قسمت‌های خانه نزدیک‌تر کنید – حتی اگر در آشپزخانه سیگنال ضعیف‌تری دریافت ‌کنید. به نقاطی که به ناچار سیگنال مودم را دریافت نمی‌کنند، نقطه کور می‌گویند.

·         از کابل های اترنت استفاده کنید

با توجه به چیدمان خانه خود، ممکن است. در نهایت با نقاط کوری مواجه شوید که در آن نقاط نمی‌توانید سیگنال مودم را به‌خوبی دریافت کنید. یک راه‌حل آسان برای رفع این مشکل، استفاده از کابل اترنت است. برخلاف سیگنال وای فای که در یک خط مستقیم ارسال می شود، می توانید با یک کابل اترنت به اندازه کافی بلند، اینترنت خود را به هر وسیله‌ای برسانید که قابلیت اتصال به اینترنت را دارد.

البته این راه حل برای خانه های بسیار بزرگ کاربرد کمتری دارد، اما برای افرادی که می‌خواهند کامپیوتر خود را به اینترنت وصل کنند، راه حلی عالی است.

·         یک مودم قوی و خوب بخرید

اگر خانه‌یتان خیلی بزرگ است که مودم به‌خوبی در آن کار نمی‌کند یا نقاط کور زیادی دارد، ممکن است نیاز داشته باشید. روی نوع دیگری از مودم سرمایه‌گذاری کنید. مودم‌های حرفه‌ای و دوربرد به شما این امکان را می‌دهند که با یک مودم، منطقه وسیع‌تری را پوشش دهید.

·         سرویس‌دهنده اینترنت خوب را انتخاب کنید

اگرچه محل قرار دادن مودم اهمیت زیادی دارد، اما سرویس‌دهنده اینترنت نیز باید اینترنتی باکیفیت را ارائه دهد. سرویس‌های پرسرعت زیادی در میان شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت وجود دارد. کافی است پیش از خرید اینترنت، با کمی جست‌وجو بهترین شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنت پرسرعت را انتخاب کنید.

ماهان نت یکی از شرکت‌های پیشرو در ارائه خدمات انواع اینترنت از جمله خدمات اینترنت پرسرعت TD LTE است. که سرعت حداقل 8 مگابیت و حداکثر 80 مگابیت را برای اینترنت تی دی ال تی ای تضمین می‌کند. شما می‌توانید در وبسایت ماهان نت برای دریافت بهترین و باکیفیت‌ترین سرویس‌ TD-LTE ثبت نام کنید. ضمن این که ما در ماهان نت امکان عودت وجه در صورت نارضایتی کاربران را فراهم کرده‌ایم. شما می‌توانید در صفحه جشنواره اینترنت td lte ماهان نت برای دریافت بهترین و باکیفیت‌ترین سرویس‌ TD-LTE ثبت نام کنید. ضمن این که ما در ماهان نت امکان عودت وجه در صورت نارضایتی کاربران را فراهم کرده‌ایم.