یکی از عجایب دنیای اطلاعات در قرن جدید جایگزین شدن یک اصطلاح گوگل کن جای سرچ کن بود. گوگل به مرور امروز تبدیل به یکی از بزرگترین و پر ریشه‌ترین نام‌های تجاری در زندگی بشر شده است. نکته جالب در مورد گوگل تنها موتور جستجوی آن نیست! در واقع گوگل بالای ۲۵۰ عدد پلتفرم، سرویس و یا سایت را به کاربران سراسر اینترنت با هر نیازی که دارند، ارائه می‌کند. در ادامه با 10تا از محبوب‌ترین سرویس های گوگل که بسیاری از آنها IP ایران را تحریم کرده‌ان، آشنا خواهیم شد.

معرفی سرویس های گوگل

سرویس های گوگل مجموعه‌ای از پلتفرم‌ها هستند که به کاربران برای هر صنف شغلی، جنسیت و سن و سالی، خدمات ارائه می‌دهند. این سایت‌ها با توجه به نیاز مشترکین خود، آنها را قادر می‌سازند تا سطح اشتراکشان را مانند هر پلتفرم ساختار یافته دیگری افزایش داده و خدمات متمایزتری را دریافت کنند.

ده سرویس برتر گوگل

لیست سرویس های گوگل بدین ترتیب می‌باشد:

  1. Google Analytics
  2. Google Drive
  3. Google Translate
  4. Google Meet
  5. Gmail
  6. Google Play service
  7. Google Workspace
  8. YouTube

سرویس گوگل درایو چیست ؟

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از گوگل وردک‌اسپیس، برخورداری از گوگل درایو است. گوگل درایو پلتفرمی برای ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری اسناد است که به‌عنوان بخشی از اشتراک شما گنجانده شده است. نسخه‌های سازمانی آن حتی فضای ذخیره‌سازی نامحدودی را ارائه می‌دهند.

اگر برای تسهیل اشتراک فایل با همکاران، مشتریان یا فروشندگان، هزینه یک سرویس‌دهنده ذخیره‌سازی ابری شخص ثالث مانند دراپ‌باکس یا باکس را پرداخت می‌کردید، گوگل انتقال را برای شما آسان می‌کند و در عین حال باعث کاهش کل هزینه‌های فناوری اطلاعات و گسترش بی‌رویه محصولات می‌شود.سرویس گوگل درایو چیست

گوگل درایو همچنین با یک ابزار همگام‌سازی دسکتاپ همراه است که به کاربران اجازه می‌دهد با گوگل درایو درست مانند یک درایو شبکه روی لپ‌تاپ خود رفتار کنند. این کار مدیریت تمام فایل‌های شما را در یک مکان آسان می‌کند، صرف نظر از اینکه آنها روی لپ‌تاپ محلی شما باشند یا در فضای ابری ذخیره شده باشند. با این حال، ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری ساده‌ی اسناد تنها نوک قله‌ی قابلیت‌های درایو است.

اگر نگران سرچ فرزندان دلبندتان هستید مقاله قفل کودک گوگل را بخوانید!

گوگل workspace  + مایکروسافت آفیس ۳۶۵

دومین پلتفرم از لیست سرویس های گوگل ، نسخه آنلاین پکیج ابزارهای مایکروسافت آفیس می‌باشد.  یکی از محبوب‌ترین قابلیت‌های گوگل وردک‌اسپیس، امکان همکاری لحظه‌ای در زمان استفاده از گوگل داکس، شیتس و اسلایدز است. اگر تا به حال این قابلیت را ندیده‌اید، باید بگویم یک تحول اساسی در زمینه‌ی همکاری بر روی اسناد است.

به جای اینکه هر کسی نسخه‌ی جداگانه‌ای از یک سند ورد را به صورت محلی روی رایانه‌ی خود ذخیره کند، همه به یک نسخه‌ی تحت وب از سند دسترسی پیدا می‌کنند. شما می‌توانید ویرایش‌های سایر کاربران را همان لحظه که انجام می‌شوند مشاهده کنید، که این امر روند ایجاد سند را سرعت می‌بخشد. همچنین می‌توانید برای همکاران خود یادداشت و هشدار بگذارید و هر تغییری در تاریخچه نسخه‌ی سند ذخیره می‌شود و امکان لغو هر تغییری در هر زمانی وجود دارد.

مایکروسافت افیس و گوگل ورک اسپیس

علاوه بر این، گوگل یک حالت سازگاری با مایکروسافت 365 (که قبلا مایکروسافت آفیس نامیده می‌شد) ارائه می‌دهد. با استفاده از این ابزار، می‌توانید فایل‌های آفیس مانند ورد و اکسل را مستقیماً از گوگل درایو باز کرده و ویرایش کنید، بدون نیاز به داشتن لایسنس مایکروسافت. سپس می‌توانید اسناد را در فرمت اصلی ذخیره کنید یا آنها را برای ویرایش‌های بعدی بر اساس نیاز خود به یک گوگل داک تبدیل کنید. این قابلیت یک تمایز واقعی در بحث همکاری گروهی ایجاد می‌کند.

اگر به دنبال راه حلی برایتبدیل عکس به متن هستید پیشنهاد من به شما مطالعه این مقاله است.

با سرویس گوگل میت با کیفیت ویدیوکال کنید!

همانطور که می‌دانید، گوگل ابزار کنفرانس ویدیویی مخصوص به خود را دارد، Google Meet، که کاملاً با Google Calendar و Gmail یکپارچه شده است. این ابزار تمام ویژگی‌های مورد نیاز برای یک پلتفرم ویدیو کنفرانس را ارائه می‌دهد و حتی سخت‌افزار اتاق کنفرانس یکپارچه را برای آسان‌تر کردن جلسات تیمی ارائه می‌دهد.

تماس تصویری با گوگل میت

و از همه مهم‌تر، Google Meet  بخشی از بسته است، به این معنی که سازمان‌هایی که از Google Workspace استفاده می‌کنند می‌توانند با حذف راه‌حل‌های نقطه‌ای شخص ثالث مانند  Zoom، هزینه‌های کلی فناوری اطلاعات خود را کاهش دهند.

جیمیل ؛ سرویس ایمیل گوگل

جیمیل، سرویس ایمیل رایگان گوگل است که شباهت‌های زیادی به سرویس‌های دیگر ایمیل دارد. شما می‌توانید با جیمیل، ایمیل ارسال و دریافت کنید، برای ایمیل‌های مزاحم (Spam) محدودیت قائل شوید، لیست مخاطبین بسازید و سایر کارهای ابتدایی ایمیل را انجام دهید. اما جیمیل علاوه بر این قابلیت‌های پایه، ویژگی‌های منحصر به فردی هم دارد که باعث شده به یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های ایمیل آنلاین تبدیل شود.

برخی از قابلیت‌های جیمیل که به شما در داشتن یک تجربه خوب از ایمیل کمک می‌کنند عبارتند از:

جلوگیری از ایمیل‌های مزاحم (Spam): اسپم همان ایمیل‌های ناخواسته‌ای است که معمولا بیهوده هستند. جیمیل از فناوری‌های پیشرفته‌ای برای دور نگه داشتن این نوع ایمیل‌ها از صندوق ورودی شما استفاده می‌کند. اکثر این ایمیل‌ها به صورت خودکار به یک پوشه جداگانه منتقل می‌شوند و پس از ۳۰ روز حذف می‌گردند.

نمایش مکالمات (Conversation View): یک مکالمه ایمیلی زمانی شکل می‌گیرد که شما به صورت رفت و برگشتی با فرد دیگری (یا گروهی از افراد) درمورد موضوع یا رویدادی خاص ایمیل رد و بدل می‌کنید. جیمیل به صورت پیش فرض این ایمیل‌ها را با هم گروه بندی می‌کند تا صندوق ورودی شما مرتب‌تر بماند.

قابلیت های جدید جیمیل

چت داخلی: به جای ارسال ایمیل، می‌توانید برای کسی پیام فوری بفرستید یا در صورت داشتن میکروفون و وبکم روی رایانه خود از امکان چت صوتی و تصویری استفاده کنید.

برقراری تماس تلفنی: این قابلیت شبیه به چت صوتی است، با این تفاوت که به شما امکان می‌دهد با شماره‌گیری یک شماره تلفن واقعی، به هر شماره‌ای در دنیا زنگ بزنید. تماس با هر نقطه‌ای در آمریکا یا کانادا رایگان است و می‌توانید با نرخ‌های نسبتا پایین به کشورهای دیگر تماس بگیرید.

گوگل ترنسلیت ؛ یکی از محبوب ترین سرویس های گوگل

ترجمه گوگل در سال ۲۰۰۶ توسط کمپانی گوگل توسعه پیدا کرد. در ابتدا، گوگل ترنسلیت به عنوان یک سرویس ترجمه ماشینی مبتنی بر آمار منتشر شد. در آن زمان، برای ترجمه یک متن به زبانی دیگر، ابتدا باید آن را به صورت اجباری به انگلیسی ترجمه می‌کردید، اما خوشبختانه دیگر نیازی به این کار نیست. در آن روزها، الگوریتم‌های پیش‌بینی برای ترجمه متن استفاده می‌شدند. همانطور که انتظار می‌رفت، این سرویس در ابتدای راه دارای دقت گرامری پایینی بود و رفع محدودیت‌های ناشی از ماهیت پویای زبان‌ها، هزینه‌ی قابل توجهی را برای گوگل به همراه داشت.

گوگل ترنسلیت

با این حال، این نباید باعث کم‌رنگ شدن اهمیت گوگل ترنسلیت شود. در سال ۲۰۱۶، ادعا شد که روزانه بیش از نیم میلیارد نفر از این سرویس استفاده می‌کنند. باید اعتراف کنم که من هم یکی از آن کاربرانی هستم که از تلاش برای درک دوستان بین‌المللی یا دریافت کمک برای ترجمه اسناد به زبان خارجی لذت زیادی برده‌ام. درک و فهم حاصل از ترجمه قطعا کامل نیست، اما همین واقعیت ساده که می‌توانم بخشی از یک متن را بفهمم، به خودی خود فوق‌العاده است. گوگل ترنسلیت فراتر از ترجمه کلمات ساده تایپ‌شده در یک مترجم عمل می‌کند. این سرویس قادر است انواع مختلفی از متون و رسانه‌ها مانند کلمات، عبارات و صفحات وب را ترجمه کند.

سال ۲۰۱۰ نقطه عطفی برای گوگل ترنسلیت بود. در این سال، گوگل یک اپلیکیشن اندروید را به عنوان یک مترجم شخصی معرفی کرد و همچنین آن را با مرورگرهایی مانند کروم ادغام نمود. در سال ۲۰۱۴، گوگل برای ارتقای کیفیت ترجمه‌های تصویری و صوتی، کمپانی Word Lens را خریداری کرد. این خرید به کاربران این امکان را داد که با استفاده از دستگاه خود، متن یا تصویری را اسکن کنند و بلافاصله ترجمه‌ی آن را دریافت نمایند. بعد از این اتفاق همانطر که اشاره شد، Google Translate  تبدیل به یکی از مورد استفاده‌ترین و محبوب‌ترین سرویس های گوگل شد.

گوگل پلی سرویس چیست ؟

حتما این نام برای شما آشناست. قطعا تعداد کثیری از دارندگان موبایل‌های اندرویدی، حداقل یکبار برای دانلود یک اپلیکیشن به گوگل پلی سر زده‌اند.

گوگل پلی، که قبلا با نام اندروید مارکت شناخته می‌شد و الآن یکی از مجهزترین سرویس های گوگل به شمار می‌رود، فروشگاه آنلاین رسمی گوگل برای توزیع محتوای دیجیتال است. گوگل پلی علاوه بر برنامه‌های اندروید، بازی، فیلم، برنامه‌های تلویزیونی، کتاب‌های الکترونیکی و کتاب‌های صوتی را نیز ارائه می‌دهد. گوگل پلی محتوای دیجیتال را برای تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های اندرویدی و همچنین دستگاه‌هایی که از سیستم‌عامل‌های کروم، ور اس و اندروید تی‌وی استفاده می‌کنند، در دسترس قرار می‌دهد. همچنین برنامه‌هایی برای خودروهایی که برنامه گوگل پلی استور در آن‌ها تعبیه شده است، موجود می‌باشد.

گوگل پلی

کاربران می‌توانند از طریق مرورگرهای خود به گوگل پلی دسترسی پیدا کنند، جایی که می‌توانند برنامه‌ها و سایر رسانه‌های دیجیتال را جستجو، خریداری و دانلود کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند مشخص کنند که این محتوا روی کدام یک از دستگاه‌هایشان نصب شود. اطلاعات حساب کاربری و خرید در فضای ابری ذخیره شده و بین دستگاه‌ها همگام‌سازی می‌شود تا کاربران دسترسی فوری به محتوای خود داشته باشند.

آنالیز وبسایت با Ga4؛ سرویس گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس سابقه‌ای طولانی دارد، به ویژه در مقیاس زمانی اینترنت و تکنولوژی. گوگل در سال ۲۰۰۵ شرکت Urchin را خریداری کرد، اندکی پس از آن “Urchin from Google” را منتشر کرد و تا سال ۲۰۰۶ محصول را با نام “Google Analytics” تغییر نام داد. بدیهی است که این محصول در طول سال‌ها تحت مجموعه‌ای از تکرارها قرار گرفته است، و نسخه “Universal Analytics” در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. در حالی که یونیورسال آنالیتیکس طیف وسیعی از ویژگی‌ها و ادغام‌های جدید محصول را در طول سال‌ها راه‌اندازی کرد، اما این واقعیت همچنان پابرجا است که پلتفرم تحلیلی بنیادی گوگل تا زمان پذیرش گسترده GA4، یک دهه کامل قدمت داشت.

گوگل آنالیتیکس ۴

در نتیجه، Universal Analytics  به طور ذاتی برای رسیدگی به چالش‌هایی که در سال‌های اخیر به وجود آمده‌اند، مانند کاهش کوکی‌های شخص ثالث، تغییرات مرورگر و سیستم‌عامل که جمع‌آوری داده را چالش‌برانگیزتر می‌کند، قوانین و مقررات فزاینده مربوط به حریم خصوصی داده‌ها و غیره، مناسب نبود. به همین دلیل است که گوگل تصمیم گرفت پلتفرم کاملا جدیدی برای Google Analytics بسازد – و این همان چیزی است که اکنون به عنوان GA4 می‌شناسید. همانطور که در بالا اشاره کردیم، Universal Analytics به سال ۲۰۱۲ بازمی‌گردد و گوگل آنالیتیکس به‌طور کلی حتی از آن هم قدیمی‌تر است. برای مثال، گوگل آنالیتیکس پیش از ظهور گوشی‌های هوشمند وجود داشته است. یکی از پیامدهای این قدمت این است که مدل داده‌ی GA در ابتدا برای دنیایی ساخته شده بود که کاربران از طریق رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ در صفحات وب می‌گشتند. امروزه، بدیهی است که ما گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، برنامه‌های تلفن همراه و بسیاری از روش‌های دیگر برای تعامل با برندها را در اختیار داریم. گوگل برای اینکه مدل داده‌ی GA را به دنیای مدرن وارد کند، آن را به طور کامل بازسازی کرد و در نهایت GA4 به عنوان کارآمدترین پلتفرم از سرویس های گوگل برای جمع‌آوری دیتای سایت برای مارکترها منتشر کرد.

بهترین و پرسرعت ترین ابنترنت برای مصارف خانگی و شرکت ها اینترنت td lte است.

 YouTube الماس گوگل

یوتیوب محبوب‌ترین پلتفرم از سرویس های فیلتر شده گوگل در ایران، در تاریخ ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ توسط استیو چن، چاد هورلی و جاوید کریم، سه کارمند سابق شرکت تجارت الکترونیک آمریکایی پی‌پل، تاسیس شد. ایده آن‌ها این بود که افراد عادی از به اشتراک گذاشتن «فیلم‌های خانگی» خود لذت ببرند. دفتر مرکزی این شرکت در سن برونو، کالیفرنیا قرار دارد. کمی پس از راه‌اندازی محدود «بتا» یوتیوب در ماه می ۲۰۰۵، این سایت روزانه حدود ۳۰ هزار بازدیدکننده را جذب کرد. تا زمان راه‌اندازی رسمی یوتیوب در ۱۵ دسامبر ۲۰۰۵، این پلتفرم روزانه پذیرای بیش از دو میلیون بازدید از ویدیوها بود. این تعداد تا ژانویه ۲۰۰۶ به بیش از ۲۵ میلیون بازدید در روز افزایش یافت. تعداد ویدیوهای موجود در سایت در مارس ۲۰۰۶ از ۲۵ میلیون گذشت و روزانه بیش از ۲۰ هزار ویدیوی جدید آپلود می‌شد. تا تابستان ۲۰۰۶، یوتیوب روزانه پذیرای بیش از ۱۰۰ میلیون بازدید از ویدیوها بود و تعداد ویدیوهای آپلود شده به سایت هیچ نشانه‌ای از کند شدن نداشت. رشد عظیم ترافیک در یوتیوب مجموعه‌ای از مشکلات خودش را به وجود آورد. این شرکت دائماً مجبور بود تا تجهیزات کامپیوتری بیشتری خریداری کند و به دنبال افزایش پهنای باند اینترنت خود باشد. علاوه بر این، یوتیوب مجبور شد منابع مالی بیشتری را برای دعاوی حقوقی احتمالی اختصاص دهد، زیرا بسیاری از شرکت‌های رسانه‌ای متوجه شدند که برخی از ویدیوهای آپلود شده در یوتیوب حاوی مواد دارای حق تکثیر هستند. یوتیوب که در تجارت وب‌سایت خود یا مهار هزینه‌های رو به رشدش با موفقیت محدودی روبرو شده بود، به دنبال خریدار گشت.

یوتیوب

جمع‌بندی

با معرفی محبوب‌ترین سرویس های گوگل ، در این مقاله سعی کردیم تا ادای دینی بکنیم به این نام بزرگ که به نوعی زندگی دیجیتال را برای بشر طی دهه‌های اخیر ساده‌تر کرده است.

ماهان نت یک انتخاب بدون مرز

میان اسامی فوق به علاوه بسیاری دیگر از سرویس های گوگل حتما باید یک مشکل بزرگ دسته و پنجه نرم کرده‌اید. مشقت استفاده از سرویس های تحریم شده گوگل مانند آنالیتیکس معضلی بزرگ برای کاربران مخصوص این پلتفرم به شمار می‌رود. در واقع این کمپانی به تبعیت از تحریم‌های اجرا شده توسط دولت ایالات متحده آمریکا بعضی از پلتفرم‌های خود را برای کشورهای مشخصی همچون ایران تحریم کرده است. اما حالا که این متن را می‌خوانید، حتما می‌پرسید راه حل چیست! راه حل دور زدن این تحریم‌هاست. با خرید اینترنت‌های ماهان نت همچون اینترنت خانگی و تمام اینترنت های سازمانی از یک سرویس تحریم‌شکن بهره‌مند می‌شوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر حتما با ماهان نت غیر از شماره تماس ۱۵۱۴ از طرق زیر در ارتباط باشید :

لینکدین ماهان نت

پیج رسمی ماهان نت در اینستاگرام

سوالات متداول

سرویس های گوگل چند عدد می‌باشند؟

عدد دقیق اما در حال تغییر ۲۷۱ عدد سرویس است.

محبوب ترین پلتفرم میان تمام سرویس های گوگل کدام پلتفرم است‌؟

اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما ابزارهایی نظیر گوگل مپ، جیمیل و چند پلتفرم نامدار دیگر جزو بهترین سرویس های گوگل به شمار می‌رود.