معرفی کاربردهای اینترنت اشیا

اخبار تکنولوژی

کاربرد اینترنت اشیا روزبه‌روز در زمینه‌های مختلف مانند: پزشکی، کشاورزی و کنترل ترافیک در حال افزایش است. در خانه‌های هوشمند، حمل و نقل، محل کار و شرکت‌ها و مدیریت هوشمند پسماندها از اینترنت اشیا استفاده می‌شود. به‌دلیل کاربردهای متعدد اینترنت اشیا، از آن به‌عنوان چهارمین انقلاب صنعتی در جهان یاد می‌شود.

بررسی کاربردهای اینترنت اشیا در مقاله ماهان نت

اینترنت اشیا (به انگلیسی Internet of Things و به اختصار IOT) با زبان ساده به سیستمی گفته می‌شود که اشیا مختلف را از طریق اتصال اینترنت به یک‌دیگر متصل می‌کند. در زبان فارسی بعضی از افراد به آن چیزنت نیز می‌گویند. هر دستگاهی که به طریقی قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد، می‌تواند وارد این سیستم شود. این فناوری جدید با گسترش استفاده از اینترنت در همه ابعاد زندگی، تا چند سال آینده راه خود را به زندگی همه افراد باز خواهد کرد. در ادامه این مقاله از ماهان نت، قصد داریم با کاربردهای وسیع این تکنولوژی بیشتر آشنا شویم. اگر به این مبحث علاقه دارید یا برای دانستن کاربرد اینترنت اشیا کنجکاو هستید، از شما دعوت می‌کنیم ادامه این مطلب را از دست ندهید.

1- کاربرد اینترنت اشیا در خانه هوشمند

اینترنت اشیا فقط در کنترل خط تولید یک کارخانه بزرگ یا ارتباط دستگاه‌های بی‌شمار یک مجموعه بزرگ به یک‌دیگر، کاربرد ندارد. کاربرد اینترنت اشیا می‌تواند از خانه هر شخص شروع شود. مثلاً یک ساختمان هوشمند را در نظر بگیرید که با استفاده از حسگرها می‌تواند تعداد افراد حاضر در اتاق را تشخیص دهد و دما را متناسب با  آن تعداد تنظیم کند؛ همچنین برای قطع کردن شیر اصلی گاز بعد از مسافرت، فقط کافی است به کمک گوشی موبایل و اتصال به اینترنت دکمه «قطع» را بزنید.

با نصب سنسور و دوربین در قسمت‌های مختلف خانه، می‌توانید امنیت منزلتان را از کیلومترها دورتر زیر نظر داشته باشید. علاوه‌بر این برای کنترل سیستم روشنایی منزل دیگر به چندین کلید برق نیاز ندارید؛ به کمک اینترنت اشیا می‌توانید با گوشی موبایل میزان روشنایی را در قسمت‌های مختلف منزل کنترل کنید. اینترنت اشیا در خانه، علاوه‌بر اینکه راحتی فردی به همراه دارد، در کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها نیز نقش بسزایی ایفا می‌کند.

2- کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی؛ بیمارستان را به خانه بیاورید

علم پزشکی یکی از شاخه‌هایی است که تا سال‌های آینده شاهد افزایش کاربرد تکنولوژی اینترنت اشیا در آن خواهیم بود. یکی از کاربردهای آشنای اینترنت اشیا در شاخه پزشکی و سلامت، معاینه از راه دور است؛ در چنین حالتی علاوه‌بر از بین رفتن دردسرهای رفت‌وآمد و کاهش ترافیک، هزینه درمان هم کاهش می‌یابد. بسیاری از مراکز درمانی می‌توانند برای استعلام و مدیریت بهتر موجودی داروها و ابزارهای پزشکی، از اینترنت اشیا استفاده کنند. پزشکان می‌توانند از طریق سنسورهای پوشیدنی توسط بیماران و اتصال به یک اینترنت پرسرعت مانند اینترنت td lte، وضعیت سلامت آن‌ها را از راه دور و خارج از بیمارستان کنترل کنند.

برای خرید اینترنت adsl ضربه بزنید.

از دیگر کاربردهای اینترنت اشیا، می‌توان به ادغام این فناوری با تخت‌های بیمارستانی اشاره کرد؛ این تخت‌ها به حسگرهای ویژه‌ای مجهز هستند که قابلیت مشاهده علائم حیاتی، فشار خون، سطح اکسیژن خون و دمای بدن را دارند.این تکنولوژی از طریق اعلام هشدارهای خودکار بر اساس معیارهای از پیش تعیین شده، می‌تواند بر بهبود مراقبت از بیماران تأثیر مثبت داشته باشد. همچنین می‌تواند در پیشگیری از بروز حوادث ناگوار برای بیماران با وضعیت پرخطر و اورژانسی، مؤثر واقع شود.

به تازگی در بسیاری از گجت های بازی نیز از اینترنت اشیا استفاده میشود.

اگر تمایل به بازی های آنلاین دارید اینترنت گیمینگ ماهان را از دست ندهید.

استفاده از اینترنت اشیا در پزشکی؛ معاینه از راه دور

3- کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی؛ مزارع هوشمند

مطمئن باشید در سال‌های آینده مزارع هوشمند، جای مزارعی را می‌گیرند که کاشت و برداشت محصول در آن‌ها به روش‌های سنتی انجام می‌شود. یکی از کاربردهای اینترنت اشیا در کشاورزی، بررسی وضعیت خاک است. با جایگذاری تعدادی حسگر اینترنت اشیا، می‌توان اطلاعات قابل‌توجهی را درباره وضعیت خاک مانند میزان رطوبت خاک، سطح اسیدیته، وجود برخی مواد مغذی، دما و بسیاری از اطلاعات حیاتی دیگر به دست آورد.

همچنین با هوشمند کردن سیستم آبیاری، می‌توان از راه دور قطع و وصل کردن آبیاری مزرعه را به‌صورت خودکار و با اتصال به یک اینترنت پرسرعت مانند اینترنت نامحدود adsl انجام داد. از تأثیرات اینترنت اشیا بر صنعت کشاورزی می‌‌توان به کاهش مصرف آب و انرژی و تشخیص بهترین زمان برای کاشت محصول اشاره کرد.

4- کنترل ترافیک؛ کاربرد اینترنت اشیا در حمل و نقل

در شهرهای بزرگ مانند تهران، کنترل ترافیک یک معضل بزرگ است. اینترنت اشیا در چنین شرایطی می‌تواند در مدیریت ترافیک و وسایل نقلیه بسیار کاربردی باشد و به ایجاد مفهوم شهر هوشمند کمک کند. از کاربردهای اینترنت اشیا در کنترل ترافیک، می‌توان به تجهیز وسایل نقلیه عمومی به سنسورهای اینترنتی و اتصال آن‌ها به یک‌دیگر از طریق اینترنت point to point اشاره کرد؛ در چنین وضعیتی وسایل نقلیه عمومی به یک‌دیگر متصل می‌شوند و اطلاعات مفیدی را در اختیار رانندگان این وسایل و مسافران می‌گذارند.

البته در سال‌های اخیر، بسیاری از افراد بدون این که اطلاع داشته باشند، از اینترنت اشیا در مسیر کنترل ترافیک و ساختن شهر هوشمند استفاده می‌کردند. زمانی که از برنامه‌های مسیریاب استفاده می‌کنید، گوشی‌های موبایل به عنوان سنسور جمع‌آوری اطلاعات عمل می‌کنند. از این طریق به بهبود وضعیت ترافیک و شناسایی مسیرهای ممکن برای رسیدن به یک مقصد مشخص از طریق اینترنت اشیا کمک می‌شود.

مزایای استفاده از اینترنت اشیا در حمل و نقل؛ کنترل ترافیک در شهرهای بزرگ

5- کاربرد اینترنت اشیا در شرکت‌ها؛ محل کار هوشمند

شرکتی را تصور کنید که کارمندان آن برای حضور و غیاب، به استفاده از سیستم‌های ثبت اطلاعات رایج مانند سیستم ثبت اثر‌انگشت نیازی ندارند؛ در چنین حالتی، می‌توان به کمک اینترنت اشیا و اتصال گوشی همراه کارکنان مجموعه به سیستم حضور و غیاب هوشمند، ورود و خروج آن‌ها را به صورت اتوماتیک کنترل و از اتلاف وقت، جلوگیری کرد. همچنین برای کنترل خودکار سیستم گرمایش و سرمایش شرکت می‌توان از اتصال سنسورها به اینترنت نامحدود بهره برد و به کمک اینترنت اشیا آن‌ها را تنظیم کرد. (برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینترنت نامحدود خانگی، می‌توانید مقاله اینترنت نامحدود چیست را مطالعه کنید.) استفاده کردن از سیستم‌های هوشمند علاوه‌بر کاهش هزینه‌ها، از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری می‌کند و در کاهش هزینه‌های مجموعه به‌شدت مؤثر است.

6- محیط زیست پاک و هوشمند؛ کاربرد اینترنت اشیا در محیط زیست

با افزایش جمعیت شهرها، مدیریت زباله‌ها به یک معضل بزرگ در سطح جهانی تبدیل شده است. برای حفظ پاکی محیط زیست و مدیریت پسماند می‌توان از اینترنت اشیا استفاده کرد. کاربرد اینترنت اشیا در این مورد، می‌تواند به‌صورت تولید سطل زباله‌های هوشمند، بررسی قدم به قدم مراحل جمع‌آوری زباله‌ها تا مرحله دفع، بازیافت و برگشت آن‌ها به چرخه مصرف و تولید انرژی انجام شود.

همچنین مدیریت منابع آبی از راه دور به منظور کاهش مصرف آب در زمینه‌های مختلف مانند: کشاورزی، صنعت و حتی مصرف روزانه در منازل شخصی، از کاربردهای استفاده از اینترنت اشیا در محیط زیست است.

با افزایش کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر در سطح جهانی، مجهز شدن نیروگاه‌ها به اینترنت اشیا به صورت گسترده دور از انتظار نیست. به کمک اینترنت اشیا می‌توان تولید انرژی‌های پاک توسط توربین‌های بادی، انرژی خورشیدی و نیروگاه‌های برق‌آبی را کنترل و توزیع آن‌ها را نیز هوشمند‌سازی کرد.

با استفاده از سنسورهای هوشمند می‌توان تغییرات آب‌وهوایی، آتش‌سوزی جنگل‌ها و آلودگی هوا را کنترل کرد و در راستای برطرف کردن این مشکلات اقدامات سازنده انجام داد.

مدیریت پسماند از کاربردهای اینترنت اشیا در محیط زیست

کاربرد اینترنت اشیا در ایران؛ تکنولوژی جدا‌نشدنی از زندگی در سال‌های آینده

چه بخواهیم چه نه، زندگی ما روزبه‌روز بیش‌تر از قبل به تکنولوژی وابسته می‌شود و راهی برای فرار از آن نداریم. یکی از تکنولوژی‌هایی که هر روز بیش‌ازپیش به زندگی ما گره می‌خورد، اینترنت اشیا است. کاربرد اینترنت اشیا در آینده به‌قدری زیاد خواهد شد که در حال حاضر از آن به عنوان چهارمین انقلاب صنعتی در جهان یاد می‌شود. درحال‌حاضر، در بخش‌های مختلف مانند کشاورزی، پرداخت عوارض، سیستم‌های امنیتی از اینترنت اشیا در ایران استفاده می‌شود. آشنایی با این تکنولوژی و کاربردهای آن در زندگی روزانه، ما را برای پذیرش این تکنولوژی آماده می‌کند. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع اینترنت می‌توانید به صفحه اصلی سایت سر بزنید.

نظرات کاربران