حتما اصطلاحاتی مانند 4G و TD-LTE به گوشتان خورده است! این دو تکنولوژی دارای برخی تفاوت ها هستند. اگر خواهان یک سرویس اینترنت پرسرعت هستید و قصد خرید مودم یا سیم کارت جدید را دارید، بهتر است با تفاوت های بین این دو تکنولوژی بیشتر آشنا شوید. در این مقاله از سایت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت قصد داریم تا شما را با تفاوت 4g و td lte آشنا کنیم.
4G چیست؟
تاریخچه 4G یا نسل چهارم شبکه های تلفن همراه ( اینترنت همراه ) به سال 2008 برمی گردد، زمانی که اتحادیه بین المللی مخابرات استانداردهای جدیدی را وضع کرد. این استانداردها اپراتورهای تلفن همراه را ملزم می کردند تا سرعت انتقال داده را به حداقل 100 مگابیت بر ثانیه برسانند.
در آن زمان، رسیدن به این سرعت غیرممکن به نظر می رسید. اما هدف اصلی این استانداردها، انگیزه دادن به توسعه دهندگان برای ارائه فناوری های پیشرفته تر بود. پس از چند سال، فناوری به سطح مورد انتظار رسید و اکثر اپراتورها به شبکه 4G روی آوردند.
تفاوت اصلی 4G با نسل قبلی، تغییر از فناوری رادیویی طیف گسترده به فناوری انتقال چند حامل OFDMA بود. این تغییر منجر به افزایش چشمگیر سرعت دانلود و آپلود شد و امکان دسترسی به طیف وسیعی از خدمات مانند بازی، پخش ویدئو و شبکه های اجتماعی را فراهم کرد.
Lte چيست ؟
“LTE مخفف عبارت “Long-Term Evolution” است و همانطور که از نام آن پیداست، در واقع به عنوان یک برنامه بلندمدت برای دستیابی به استانداردهای جدید 4G تصور می شد که شکاف بین استانداردهای غیرقابل دستیابی ITU-R و فناوری موجود را پر کند.
فناوری اینترنت LTE به عنوان یک پیشرفت نسبت به 3G قبلی عمل کرد، در حالی که کاملاً الزامات تبدیل شدن به نسل بعدی یا4G را برآورده نمی کرد. بنابراین، تجربه کاربری بهتری نسبت به نسلهای قبلی ارائه میداد و به شبکههای تلفن همراه کمک میکرد تا سرعتهای 4G را بدون داشتن فناوری لازم تبلیغ کنند.
LTE گاهی اوقات 4G LTE نیز نامیده می شود که می تواند کاربران را به اشتباه بیندازد و فکر کنند که از 4G استفاده می کنند، اما در واقع هنوز فناوری LTE است و باید به عنوان یک ارتقاء مهم و عملی نسبت به فناوری3G در نظر گرفته شود.
تمایز بین 4G و LTE پس از معرفی استاندارد “Long Term Evolution Advanced” (LTE-A) حتی گیج کننده تر شد. در سال 2011، LTE-A سرانجام به عنوان یک فناوری استاندارد در دسترس قرار گرفت. این فناوری سریعتر، قابل اعتمادتر و پایدارتر از فناوری LTE پایه است و پهنای باند بالاتری نسبت به آن ارائه می دهد.LTE-A که در آن زمان نزدیک ترین فناوری به 4G بود، سرعت دو تا سه برابر بالاتر از LTE داشت.”
فناوری TD-LTE
فناوری LTE شاخه فرعی دیگری نیز به نام TD-LTE دارد که برای کاربران ایرانی شناخته شدهتر است. این اصطلاح مخفف “Time Division LTE” بوده و برای ارسال و دریافت دادهها تنها از یک فرکانس حامل استفاده میکند. فریم رادیویی موجود به زیر فریمهای زمانی تقسیم میشود که بسته به نیاز فعلی کاربر میتوانند به آپلود یا دانلود اختصاص یابند.
بنابراین، تبادل داده در این استاندارد به صورت همزمان انجام نمیشود و میتوان آن را روشی پویا دانست که نیازهای بسیاری از کاربران را برآورده میکند. استفاده TD-LTE از یک فرکانس واحد به جای یک جفت فرکانس برای هر اپراتور در کشورهایی که محدودیت طیف فرکانسی دارند یا اپراتور تنها به یک فرکانس جفتنشده دسترسی دارد، مفید و عملی است. همچنین، با توجه به کاربر پهنباند در لحظه، انتظار سرعت دانلود یا آپلود بالاتری میرود.
TD-LTE همچنین به عنوان “اینترنت ثابت 4G” نیز شناخته میشود. اگرچه برای دسترسی به هر دو شبکه به سیمکارت نیاز است و مودم TD-LTE پس از ثابت شدن در محل مورد نظر قابل جابجایی و استفاده است، اما TD-LTE برای استفاده در حال حرکت توصیه نمیشود و امکان برقراری تماس یا ارسال پیامک را فراهم نمیکند.
مقاله مرتبط: بهترین اینترنت td lte
تفاوت 4g و td lte در نوع سیم کارت
سیمکارت های TDLTE قابلیت تماس تلفنی و ارسال پیامک را ندارند. اما می توانید سیمکارت های 4G را بر روی تلفن همراه خود قرار داده و از تمام خدمات ارتباطی مانند تماس تلفنی، پیامک و اتصال به اینترنت استفاده کنید.
سرعت دانلود سیمکارت های 4G بسیار بالاتر است و اگر قصد دانلود بازی، فیلم و … را دارید، خرید این سیمکارت انتخاب ایده آلی است.
سیم کارت های TDLTE عمدتاً برای مودم ها استفاده می شوند. در واقع، شما می توانید از این سیم کارت برای اتصال به اینترنت از طریق مودم استفاده کنید. اما سیم کارت های 4G کاربرد گستردهتری دارند و میتوانید از این سیم کارتها در انواع مختلف گوشیهای هوشمند استفاده کنید.
سیم کارت های TD-LTE بر روی انتقال داده تمرکز دارند. در واقع، از این سیم کارتها برای برقراری اتصال پرسرعت به اینترنت استفاده میشود. اما سیم کارت های 4G برای سایر وظایف مانند ارسال پیامک، تماس تلفنی و اتصال به اینترنت استفاده می شوند.
در مجموع، اگر به دنبال اینترنت پرسرعت برای منزل یا محل کار خود با قیمتی مناسبتر هستید، سیم کارت های TDLTE را انتخاب کنید، اما اگر میخواهید پیامک ارسال کنید و تماس تلفنی برقرار کنید، میتوانید به سراغ سیم کارت های 4G بروید.
فرق اینترنت 4g با td lteدر فناوری
یکی از تفاوتهای بین 4G و LTE روش انتقال داده است. صرف نظر از محتوای منتقل شده یا شبکه مورد استفاده، دادهها باید بستهبندی شده و از طریق اتصال اینترنتی منتقل شوند.
فناوری LTE و شبکههای قدیمیتر از شبکهای با سوئیچینگ مدار استفاده میکنند. سوئیچینگ مدار اصطلاحی است که برای توصیف یک سیستم ارتباطی استفاده میشود. در این روش، یک اتصال مستقیم در سطح شبکه بین فرستنده و گیرنده برقرار میشود. به این ترتیب، تنها یک خط مستقیم برای تمام انواع انتقال داده، مانند تماس تلفنی کامل، انتقال فایل، دانلود و غیره استفاده خواهد شد. مزیت این نوع شبکه، زمان اتصال سریعتر است. علاوه بر این، پس از برقراری اتصال، احتمال قطع آن کمتر خواهد بود.
از سوی دیگر، شبکههای 4G از مکانیزم سوئیچینگ بسته استفاده میکنند. این سیستم جدیدتر میتواند از افزایش تعداد سایتهای متصل در سراسر جهان بهرهمند شود. هنگام استفاده از شبکهای با سوئیچینگ بسته، محافظت در برابر شنود بسته بسیار مهم است زیرا دادههای منتقل شده در شبکه به قطعات کوچکتری به نام بسته تقسیم میشوند.
این بستهها از طریق هر مسیر موجود به فرستنده ارسال میشوند، بنابراین کارآمدترین مسیر در لحظه انتخاب میشود. بستههای گم شده را میتوان مجدداً ارسال کرد که باعث کاهش میزان اطلاعات از دست رفته میشود. این روشی بسیار کارآمد برای انتقال داده است.”
تفاوت 4g و td lte در محدوده پوشش دهی
هنگام ورود اولیه اینترنت TD-LTE به ایران، پوشش ضعیفی داشت. قبل از خرید سیم کارت و مودم TD-LTE، حتما باید بررسی کنید که کدام شبکه در محل شما پوشش بهتری دارد و کدام شرکت ها خدمات ارائه می دهند.
گاهی اوقات، ممکن است سرویس اینترنت TD-LTE برای شما بهتر باشد، اما در محل شما سایت TD-LTE وجود نداشته باشد و در نتیجه، خرید مودم TD-LTE بی فایده است و باید مودم 4G خریداری کنید.
به طور کلی، پوشش اینترنت و شبکه های 4G بهتر و بیشتر از TD-LTE است. در شهرهای بزرگ، اینترنت TD-LTE به راحتی در دسترس است، اما در روستاها و حومه شهرها، بهتر است اصلا به سراغ TD-LTE نروید و فقط از 4G استفاده کنید.
تفاوت 4g و td lte در سرعت
اگر استاندارد معمولی LTE را در نظر بگیریم، 4G به طور قابل توجهی سریعتر است. LTE فقط سرعت انتقال داده تا 100 مگابیت بر ثانیه را ارائه می دهد، در حالی که 4G واقعی تا 1000 مگابیت بر ثانیه را پوشش می دهد.
با این حال، اگر به سرعت LTE-A نگاه کنیم، این تفاوت از بین می رود زیرا این نسخه نیز به سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه می رسد. در نتیجه، پاسخ روشنی وجود ندارد و بستگی به این دارد که از کدام فناوری استفاده می کنید، LTE یا LTE-A و TD-LTE.
با توجه به اینکه اکثر شبکه ها امروزه LTE-A یا TD-LTE را ارائه می دهند، اکثر کاربران در جهان از سرعت های بالای آپلود و دانلود خود راضی هستند و به عنوان مثال با 4G می توانند سرعت بیش از 100 مگابیت بر ثانیه و با TD-LTE با سرعت بین 10 تا 80 مگابیت بر ثانیه را تجربه کنند.”
تفاوت مودم td lte با 4g
انتخاب بین مودمهای 4G و LTE مستلزم بررسی دقیق نیازها و بودجه کاربر میباشد. هر دو نوع مودم دارای سیم کارت اختصاصی بوده و مودمهای 4G به لحاظ سرعت انتقال داده و گستره پوشش شبکه، برتری قابل توجهی دارند. همچنین، این مودمها قابلیت سوئیچ خودکار به شبکههای 3G و 2G را در صورت عدم پوشش شبکه 4G دارا میباشند.
به طور کلی، مودمهای 4G نسبت به مودمهای LTE از قیمت بالاتری برخوردار هستند. با این حال، به دلیل افزایش تقاضا و گسترش شبکههای 4G، شاهد افزایش نسبی قیمت این مودمها در بازار هستیم. علاوه بر این، هزینه بستههای اینترنتی 4G نیز توسط اپراتورها بالاتر تعیین میشود.
جهت بهرهبرداری بهینه، توصیه میشود مودمهایی انتخاب شوند که از هر دو استاندارد TD-LTE و 4G پشتیبانی میکنند. این امر به کاربران امکان استفاده از هر دو شبکه بسته به نوع سیم کارت و نیازهایشان را میدهد.
انتخاب بین مودمهای رومیزی و جیبی نیز به سبک زندگی و نیازهای کاربران بستگی دارد. مودمهای جیبی برای استفادههای متحرک و پرتابل مناسب بوده، در حالی که مودمهای رومیزی برای استفاده ثابت در یک مکان مشخص مناسبتر میباشند.
در بازار تنوع بالایی از مودمها با برندهای مختلف وجود دارد. اپراتورهای تلفن همراه مانند ایرانسل و همراه اول نیز علاوه بر ارائه خدمات ارتباطی، اقدام به عرضه مودم و بستههای ترکیبی مودم و اینترنت با تخفیفات ویژه نموده که میتواند برای کاربران به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر باشد.
سخن آخر
در این مقاله از سایت ماهان نت ، تلاش کردیم اطلاعات لازم را در مورد تفاوت td lte و 4g در اختیار شما قرار دهیم. بر اساس مقایسهها، میتوان نتیجه گرفت که سیمکارتهای TD-LTE برای دسترسی به اینترنت پرسرعت در مودمها مناسبتر و مقرونبهصرفهتر هستند. با این حال، برای اتصال اینترنت پرسرعت در تلفنهای همراه، خرید سیمکارتهای 4G انتخاب مناسبی است. بهطورکلی، مزایای فناوری TD-LTE شامل سرعت بالا در اینترنت، کاهش هزینههای بستههای اینترنتی و عدم محدودیت مخابراتی است. علاوه بر این، چندین کاربر میتوانند همزمان از این فناوری بهرهمند شوند.این فناوری همچنین قابلیت کاهش پینگ را دارد. فناوری 4G نیز مزایایی مانند پهنای باند انعطافپذیر، کاهش پینگ، کاربران چندگانه و سرعت بالا را دارد.
ماهان نت پیشرو در نسل جدید اینترنت
در عصر مدرن، یکی از نیازهای کاربران دسترسی به اینترنت پرسرعت و با کیفیت است. تمامی کاربران، چه برای مقاصد تجاری و چه برای بازیهای آنلاین، استفاده از شبکههای اجتماعی و غیره، به اینترنت پرسرعت نیاز دارند. در واقع، در صورت سریعتر بودن اتصال به اینترنت، وقفههای کمتری در کار شما ایجاد خواهد شد. در نتیجه، یک اتصال اینترنتی سریع میتواند تا حد زیادی از اتلاف وقت جلوگیری کند. از آنجایی که زمان برای هر فرد بسیار مهم است، انتخاب سریعترین سرویسهای اینترنتی و مودمهای مناسب آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
ماهان نت؛ ارائه دهنده اینترنت پرسرعت ایران، با بیش از دو دهه تجربه است. محصولات پرطرفدار ماهان نت همانند اینترنت ADSL و سایر راهکارهای سازمانی و اینترنت خانگی هستند. با خرید این سرویسها می¬توانید بهترین خدمات اینترنتی را با بالاتری سرعت تجربه کنید!
در انتهای مقاله تفاوت 4g و td lte هستیم؛ برای خرید، مشاوره و یا پشتیبانی صفحه اینستاگرام ماهان نت، شماره تماس ۱۵۱۴ و اکانت رسمی ماهان نت در لینکدین در دسترس شماست.
سوالات متداول
خیر. این دو سیمکارت با هم تفاوت دارند و هیچ کدام جایگزین دیگری نیست.
در مجموع، مودم های 4G به دلیل پوشش گسترده تر شبکه و قابلیت سیم کارت در برقراری تماس و ارسال پیامک گران تر هستند، اما با توجه به محبوبیت روزافزون مودم های TD-LTE، قیمت این مودم ها نیز افزایش قابل توجهی داشته است. سال های اخیر
کدام یک از 4G و TD-LTE سرعت بیشتری دارد؟
از آنجا که TD-LTE بهطور خاص برای ارائه خدمات اینترنت با سرعت بالا طراحی شده، در برخی شرایط میتواند سرعتهای بالاتری نسبت به 4G معمولی ارائه دهد. اما باید توجه داشت که سرعت نهایی بستگی به شرایط شبکه و استفاده از منابع دارد.