ISP چیست و چه کاربردی دارد؟ آشنایی کامل با ارائه‌کنندگان اینترنت

اخبار اینترنت

Internet Service Provider یا ISP به شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های اینترنتی گفته می‌شود. کلیه مشترکین برای اتصال به سرورهای مختلف در شبکه گسترده اینترنت جهانی به ISP نیاز دارند. اتصالات در آی اس پی به اتصال کابی، فیبری، ماهواره‌ای و DSL تقسیم می‌شود.

بررسی پاسخ سؤال ISP چیست در ماهان نت

ارتباط با شبکه جهانی اینترنت از طریق پروتکل ISP انجام می‌شود. در‌واقع ISPها پل ارتباطی بین یک دستگاه متصل به اینترنت و سرورهای اینترنت در سراسر جهان هستند. انتخاب ISP مناسب در سرعت و کیفیت اینترنت تأثیرگذار است؛ بنابراین باید بادقت بسیاری انتخاب شود. در ادامه این مقاله از ماهان نت توضیح می‌دهیم که ISP چیست؟ و بهترین ISPهای ایران را معرفی می‌کنیم. از شما دعوت می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ISPها و روش کار آن‌ها، ادامه این مقاله را از دست ندهید. در ادامه بررسی می‌کنیم که isp چیست و چه کاربردی دارد؟

ISP مخفف چیست؟

ISP مخفف عبارت Internet Service Provider است و به شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی اشاره دارد. چنین شرکت‌هایی در ازای دریافت هزینه‌های مشخص، انواع سرویس‌های اینترنت خانگی و بیزینسی مانند: ADSL و TD-LTE را به مشترکان خود عرضه می‌کنند.

وظیفه ISP، در واقع فراهم کردن اتصال شما به شبکه اینترنت از طریق سرورهای مختلف است. ISPها با استفاده از شبکه‌سازی و تجهیزات ارتباط از راه دور ویژه، سرویس‌های متفاوت مانند اینترنت خانگی، بیزینسی و مراکز آموزشی را ارائه می‌دهند. مشترکان می‌توانند با خرید سرویس‌های ماهانه، چند ماهه یا سالانه از ISP‌ها، به اینترنت دسترسی داشته باشند.

ISPها چطور کار می‌کنند؟ آشنایی با پروتکل ISP ها

اکنون که متوجه شدیم ISP چیست، باید با روش کار کردن آن نیز آشنا شویم. ما نمی‌توانیم به‌صورت مستقیم و بدون واسطه به شبکه جهانی اینترنت وصل شویم.  کاربران برای اتصال به سرورهای مختلف در شبکه گسترده اینترنت جهانی به ISP نیاز دارند. در چنین شرایطی، شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی، هزاران سرور را در مراکز مشخصی نگهداری می‌کنند و از روش‌های مختلف به مودم ما وصل می‌شوند. در واقع، ما برای ارتباط با شبکه گسترده اینترنت جهانی، ابتدا به ISP خود و سپس از طریق آن، به اینترنت جهانی متصل می‌شویم؛ اتفاقی که به‌عنوان مثال با خرید اینترنت adsl از یک شرکت خدمات اینترنتی رخ می‌دهد. به‌عبارتی، در مسیر ارتباط ما با سرورهای جهانی، ISP از سرورهای بزرگ‌تر اینترنت را دریافت می‌کند و به‌عنوان واسطه به ما انتقال می‌دهد.

پروتکل isp؛ پل ارتباطی بین شبکه جهانی اینترنت و کاربران اینترنت

ISPها چه خدماتی ارائه می‌دهند؟

آی اس پی چیست؟ دسترسی دادن به کاربران برای اتصال به اینترنت، اولین و مهم‌ترین سرویسی است که ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت فراهم می‌کند؛ اما خدمات متنوع دیگری نیز وجود دارد که در میان خدمات ISPها دیده می‌شود و می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. اجاره تجهیزات: بسیاری از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی، تجهیزاتی مانند مودم و روتر را به مشتریان خود اجاره می‌دهند. این نوع خدمات می‌تواند گزینه مناسبی برای کسانی باشد که نمی‌خواهند تجهیزات خود را خریداری کنند یا به جدیدترین و بهترین فناوری نیاز ندارند.
  2. پشتیبانی فنی: بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی، به مشتریان خود پشتیبانی فنی ارائه می‌دهند. این خدمات می‌تواند یک سرویس ارزشمند برای کسانی باشد که با راه‌اندازی یا عیب‌یابی اتصالات اینترنتی آشنا نیستند.
  3. دسترسی به ایمیل: بعضی از ISP ها، به مشتریان خود خدمات ایمیل ارائه می‌دهند. این نوع خدمات راهی مناسب برای داشتن یک آدرس ایمیل مرتبط با حساب شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی شما است.
  4. طرح‌های اتصال مناسب به اینترنت: شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی معمولاً سطوح مختلفی از خدمات را به کاربران ارائه می‌دهند؛ سرعت و ظرفیت داده بر اساس نیاز کاربر متفاوت است. این ویژگی، گزینه خوبی برای کسانی است که می‌خواهند برای اتصال با سرعت بالاتر، پول بیشتری بپردازند یا حجم داده‌ی بیشتری خریداری کنند.

انواع اتصالات در شرکت‌های ISP

ISPها برای ارائه اینترنت به مشتریان خود، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. سرعت اینترنت و کیفیت ارتباط، به نوع این اتصال بستگی دارد. انواع اتصالات ISPها شامل این موارد است:

  • اتصال کابلی: این نوع اتصال از طریق کابل کواکسیال صورت می‌گیرد. کواکسیال همان کابلی است که امواج تلویزیونی را به آنتن ارسال می‌کند. این نوع اتصال، سرعت قابل قبول و قطعی اندکی دارد.
  • اتصال فیبر: در این نوع اتصال، انتقال داده‌ها از طریق فیبرهای نوری صورت‌ می‌گیرد. از ویژگی‌های مثبت اتصال فیبری، می‌توان به سرعت دانلود و آپلود بسیار بالا اشاره کرد. همچنین، فایل‌های با حجم بالا از طریق این اتصال، بدون تأخیر انتقال می‌یابند. اینترنت نامحدود td lte از نوع اتصال فیبری است. اتصال فیبر برای اینترنت‌های خانگی و شرکت‌ها، بسیار مناسب است؛ چراکه چند نفر به صورت هم‌زمان می‌توانند به اینترنت متصل شوند و بدون افت سرعت از آن استفاده کنند.
  • اتصال DSL: این نوع اتصال مخفف عبارت Digital Subscriber Line است و با استفاده از خطوط تلفن، اینترنت را برای شما فراهم می‌کند. اینترنت پرسرعت ADSL جزو این دسته از اتصالات است. این نوع اتصال، پوشش‌دهی گسترده‌ای دارد، زیرا اکثر مناطق از امکانات خطوط تلفن برخوردار هستند. اینترنت DSL سرعت نسبتاً خوبی دارد ولی در صورت دور بودن از مراکز ISP، این موضوع روی کیفیت و سرعت اینترنت شما تأثیرگذار خواهد بود.
  • اتصال ماهواره‌ای: در این نوع اتصال، اینترنت از ماهواره‌های در حال گردش به دور زمین دریافت می‌شوند. رفت و برگشت داده‌ها در این مسیر طولانی، باعث شده است که این اتصال سرعت بسیار کمی نسبت به بقیه اتصالات داشته باشد. علاوه بر این تغییرات آب و هوایی و جوی، روی عملکرد این اتصال تأثیر می‌گذارند.

یکی از موضوعاتی که در زمان انتخاب ISP باید به آن دقت کنید، نوع اتصال در سرویس‌های آن‌ها است. این موضوع در سرعت اینترنت و کیفیت ارتباطات تأثیرگذار است. انتخاب ISP به هدف شما برای استفاده از اینترنت هم بستگی دارد؛ نوع اتصال مناسب در اینترنت خانگی، اینترنت بیزینسی و اینترنت گیم متفاوت است.

بررسی پروتکل isp؛ انتقال امواج اینترنت از طریق فیبر نوری

چگونه ISP را پیدا کنیم؟ به‌دست آوردن آی پی مودم با گوشی

هر دستگاه برای این که امکان اتصال و شناسایی در شبکه جهانی اینترنت را داشته باشد، به یک شناسه اختصاصی نیاز دارد. به این شناسه IP Address گفته می‌شود. برای کسب اطلاعات درباره شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی، ابتدا باید IP خود را داشته باشید. برای این منظور کافی است مراحل زیر را طی کنید:

  1. مرورگر گوشی یا سیستم خود را باز کنید.
  2. عبارت My IP یا what’s my ip را در گوگل جستجو کنید. عددی که نمایش داده می‌شود، نشانی اختصاصی شما در اینترنت است که به آن IP گفته می‌شود.
  3. عدد نمایش داده شده را کپی کنید.
  4. وارد سایت iplocation.net شوید و عدد IP را در کادر جستجو وارد کنید.
  5. در این سایت می‌توانید اطلاعات کاملی درباره ISP، موقعیت جغرافیایی، شهر و کشور به دست آورید.

علاوه بر سایت iplocation، سایت‌های دیگری مانند WhatIsMyIP.com و WhatIsMyIPAdress.com وجود دارند که  برای به دست آوردن اطلاعات کلی درباره ISP خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

isp من چیست؟ بدست آوردن آی پی مودم با گوشی

شرکت‌های ISP در ایران؛ بهترین ISPهای ایران کدامند؟

در ایران شرکت‌های مختلفی خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند. همه این شرکت‌ها زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند. ISPهای ایران سرویس‌های اینترنت‌ مختلفی از جمله: نواع سرویس‌های اینترنت خانگی و بیزینسی مانند: TD-LTE، ADSL و PTP را در اختیار کاربران می‌گذارند. انتخاب ISP و سرویس اینترنت مناسب باتوجه‌به نیاز شخصی، ممکن است افراد را با چالش روبه‌رو کند. برای انتخاب بهترین ISP باید این نکات را در نظر گرفت:

  • سرعت دانلود و آپلود بالا
  • پوشش‌دهی گسترده
  • ارائه سرویس‌های مختلف
  • پهنای باند مناسب
  • قطعی کم
  • خدمات پس از فروش
  • پشتیبانی شبانه‌روزی
  • قیمت مقرون به صرفه

قیمت مناسب در ازای خدمات و حجم ارائه‌شده، یکی از موضوعات رقابتی بین ISPهای مختلف است. به‌عنوان مثال هزینه اینترنت پوینت تو پوینت در شرکت‌های اینترنتی مختلف با هم تفاوت دارد. زمان انتخاب ISP باید قیمت بسته‌ها و تعرفه‌های ارائه شده توسط آن‌ها را در نظر گرفت. از بهترین ISPهای ایران می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • ماهان نت
  • مبین‌نت
  • شاتل
  • مخابرات
  • آسیاتک
  • پارس آنلاین

انتخاب بهترین ISP به هدف شما از خریداری اینترنت بستگی دارد. بهترین شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی، انواع بسته‌های اینترنت خانگی و بیزینسی را در اختیار کاربران خود می‌گذارند.

تجهیزات ISP؛ اجزای تشکیل دهنده شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی

شرکت‌های ارائه دهنده خدمات، برای اینکه سرویس اینترنتی مناسبی را در اختیار کاربران خود بگذارند، به تجهیزات گوناگونی نیاز دارند. از جمله این تجهیزات می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • سرورها (Server): سرورها که یکی از مهم‌ترین تجهیزات ISPها هستند که اینترنت را در اختیار مشترکان قرار می‌دهند.
  • Gateway: برقراری ارتباط بین دو شبکه بزرگ توسط Gateway انجام می‌شود.
  • هاب (Hub): دستگاه‌های موجود در یک شبکه به کمک Hub به هم متصل می‌شوند.
  • بشقاب ماهواره‌ای (Dish): بشقاب‌های ماهواره‌ای دریافت و ارسال امواج اینترنت بی‌سیم را انجام می‌دهند.
  • روتر (Router): هر دستگاهی که به اینترنت وصل می‌شود، یک مسیر مشخص دارد؛ مسیر این دستگاه‌ها از طریق روتر به شبکه بزرگ‌تر متصل می‌شود.
  • مودم (Modem): از طریق اتصال به مودم می‌توان به اینترنت دسترسی پیدا کرد.

مودم وسیله‌ی شناخته شده‌ای برای کاربران انواع اینترنت است. اگر قصد خرید یا تعویض مودم خود را دارید، پیشنهاد می‌کنیم خواندن مقاله راهنمای خرید بهترین مودم را از دست ندهید.

تجهیزات isp در شرکت‌های isp

خدمات ISP ماهان نت چیست؟

ماهان‌نت به عنوان ارائه دهنده پیشرو خدمات اینترنتی در ایران، خدمات مختلفی را به کاربران ارائه می دهد، از جمله:

  • اینترنت TD LTE
  • سرویس اینترنت TD LTE ماهان‌نت یک سرویس اینترنت وایرلس است که سرعت دانلود 8 تا 80 مگابیت در ثانیه را با سرعت آپلود ۱.۵ مگابیت در ثانیه ارائه می‌دهد.
  • اینترنت ADSL
  • اینترنت ADSL و اینترنت ADSL2+ یکی از پرکاربردترین و اقتصادی‌ترین اینترنت‌ها است. بسته‌های مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی و سرعت مناسب از ویژگی‌های این اینترنت ماهان‌نت هستند.
  • اینترنت خانگی
  • اینترنت خانگی یک سرویس اینترنت بی‌سیم خانگی است که با توجه به نیاز کاربر، با حجم و سرعت مناسب و قیمت به‌صرفه ارائه می‌شود. اینترنت خانگی می‌تواند شامل سرویس اینترنت ADSL2+، اینترنت ADSL و TD LTE باشد.
  • اینترنت گیمینگ
  • سرویس گیمینگ ماهان‌نت برای کاربرانی در نظر گرفته شده که در زمینه گیمینگ و استریمینگ فعالیت دارند و ترجیح می‌دهند سرویس‌هایی با حجم خیلی زیاد و سرعت بالا را تجربه کنند. اینترنت گیمینگ ماهان نت قیمت بسیار مناسبی دارد و با پینگ تایم و لتنسی بسیار پایین ارائه می‌شود.
  • اینترنت Point-to-Point
  • اینترنت پوینت تو پوینت ماهان نت یکی از پرکاربردترین و بهترین سرویس‌های اینترنت برای سازمان و شرکت‌هایی است که به بیش از یک مگابیت سرعت نیاز دارند، اما نمی‌توانند از خطوط مسی و اجاره‌ای (Leased Line) استفاده کنند. سرعت اینترنت پوینت تو پوینت از مرز ۱۰۰ و ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه نیز فراتر می‌رود. از مهم‌ترین مزایای این سرویس می‌توان به ثبات و پایداری آن و پوشش‌دهی در بیشتر نقاط کشور اشاره کرد.

 

توجه به این نکته مهم است که بین Mbps و Kbps تفاوت وجود دارد. Mbps مخفف مگابیت بر ثانیه است، در حالی که Kbps مخفف کیلوبیت در ثانیه است.( یک مگابیت معادل 1000 کیلوبایت است.)

کدام ISP را انتخاب کنیم؟

در این مقاله توضیح دادیم که ISP چیست و ISP خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد. در ایران شرکت‌های بی‌شماری سرویس‌های اینترنتی را ارائه می‌دهند. برای انتخاب بهترین ISP ابتدا باید منطقه زندگی خود، هدف از خرید اینترنت و بودجه را تعیین کرد. در مرحله بعد با بررسی برندهای مختلف می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. یکی از مطمئن‌ترین انتخاب‌ها ماهان نت است؛ این ISP به دلیل استفاده از زیرساخت‌های ISPهای دیگر، پوشش‌دهی بسیار بالایی در سراسر ایران دارد و حجم مناسبی را در ازای مبلغ پرداختی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. همچنین، ماهان نت سرویس‌های مختلف اینترنت خانگی و بیزینسی را ارائه می‌دهد و سرعت بسیار خوبی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سرویس‌های مختلف اینترنت خانگی و بیزینسی می‌توانید با شماره 1514 تماس بگیرید.

0/5 (0 نظر)

نظرات کاربران