گواهینامه دیجیتال یا گواهی ssl چیست ؟ چه کاربردی دارد و چگونه می‌توان آن را اخذ کرد؟ با گروه حرفه‌ای و با تجربه ماهان نت همراه باشید تا در خصوص گواهینامههای ssl بیشتر بدانیم. شده تا به حال دیده باشید که برخی از URLها با عبارت http:// و برخی دیگر با عبارت https://? شروع شده باشند؟ غالبا در سایت‌هایی که لازم است از اطلاعات حساس و شخصی شما استفاده شود حرف s در کنار http افزوده می‌شود. وجود این s یعنی سایتی که در آن هستید دارای گواهی امنیتی ssl است. در ادامه مطالب این مبحث ابتدا به تعریف گواهینامه ssl خواهیم پرداخت و در ادامه خواهیم گفت که گواهینامه ssl چه کاربردی دارد و چگونه می‌توان آن را اخذ کرد. با شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت همراه باشید.

ssl مخفف چیست؟

قبل از این که بخواهیم بگوییم گواهی ssl چیست باید بفهمیم ssl مخفف چه عبارتی است. عبارت ssl که کوتاه شده secure socket layer است در زبان فارسی به لایه اتصال ایمن معنی شده است اما مفهوم ssl یا همان لایه اتصال ایمن یعنی چه؟ با ماهان نت همراه باشید تا بیشتر به مفهوم ssl و اهمیت رمزگذاری و رمزنگاری در سایت و سرورها بپردازیم.

گواهینامه ssl

 

گواهی ssl چیست؟

secure socket layer  فن‌آوری امنیتی و استانداری است که به منظور ایجاد یک پیوند رمزنگاری شده بین سرور و کاربر یا مشتری ایجاد می‌شود. گواهینامه ssl در اصل از اطلاعات و داده‌های محرمانه وبسایت‌های مختلف و کاربران آنها در برابر حمله هکرها محافظت می‌کند. پروتکل ssl یک لایه امنیتی رمزنگاری شده است که از در دسترس قرار گرفتن اطلاعات مهم بین کاربران و سرور جلوگیری و محافظت می‌کند. در اصل گواهینامه‌های ssl از حریم‌های شخصی در فضای مجازی محافظت می‌کنند. معمولا یک وب‌سرور یا همان وب‌سایت و یک مرورگر، یا سرور پست الکترونیکی و یک گیرنده به عنوان outlook دوسر این ارتباط هستند.

پروتکل ssl اجازه می‌دهد تا اطلاعات حساس نظیر شماره کارت عتباری، شماره‌های بیمه گذاری یا تامین اجتماعی و اعتباری ورود به سیستم‌های مختلف در فضایی امن و مطمئن منتقل شوند. معمولا اطلاعات رد و بدل شده بین مرورگرها و سرورها با یک متن ساده ارسال می‌شوند، این امر سبب می‌شود تا شما در برابر استراق سمع هکرها آسیب پذیر باشید.

ویژگی‌های گواهی ssl چیست؟

  • از الگوریتم‌های رمزنگاری متقارن مانند AES برای رمزگذاری اطلاعات استفاده می‌کند.
  • با استفاده از گواهی‌های دیجیتال، هویت طرفین ارتباط را تایید می‌کند.
  • پروتکل HTTPS نسخه امن شده HTTP با SSL می‌باشد.

تا اینجا متوجه شدیم گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟ پس از آن که با مفهوم sslچیست آشنا شدیم، لازم است بدانیم اهمیت و کاربرد یک ssl certificate برای سایت تجاری ما چیست؟ با ماهان نت تا پایان این مبحث همراه باشید.

ssl certificate چیست

ssl handshake

SSL Handshake به معنای “دست دادن SSL” است و به فرایند اولیه برقراری یک ارتباط امن SSL/TLS بین یک مرورگر و سرور وب اطلاق می‌شود.

با انجام موفقیت‌آمیز SSL Handshake، داده‌های رد و بدل شده بین مرورگر و سرور رمزگذاری شده و امن خواهد بود.

انواع گواهینامه ssl

گواهینامه‌های SSL معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شوند؛

  1. SSL Domain Validation (DV)؛

این نوع گواهینامه فقط هویت دامنه (domain) یک وبسایت را تأیید می‌کند و به ارزان‌ترین قیمت در دسترس است.

  1. SSL Organization Validation (OV)؛

علاوه بر تأیید هویت دامنه، هویت سازمان یا شرکت دارنده دامنه نیز توسط CA تأیید می‌شود. قیمت این نوع گواهینامه بالاتر است.

  1. SSL Extended Validation (EV)؛

بالاترین سطح تأیید هویت را دارد و علاوه بر دامنه و سازمان، تمامی اطلاعات ثبت شده شرکت نیز بررسی می‌شود. گران‌ترین نوع گواهینامه ssl است.

رایج‌ترین انواع گواهینامه‌های SSL، DV و OV هستند که بسته به نیاز امنیتی و بودجه مورد نظر، انتخاب می‌شوند.

SSL Domain Validation (DV)؛

ساده‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین گواهی ssl چیست؟ SSL Domain Validation ساده‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین نوع گواهینامه ssl است که فقط هویت مالکیت دامنه را تأیید می‌کند.

فرآیند دریافت آن به این صورت است؛

  • درخواست SSL به همراه اطلاعات دامنه به یک CA ارسال می‌شود.
  • CA با ارسال یک ایمیل حاوی فایل یا لینکی به آدرس ایمیل مدیر دامنه، هویت صاحب دامنه را تأیید می‌کند.
  • پس از تأیید هویت، گواهینامه صادر شده و نصب می‌شود.
  • پروتکل HTTPS فعال می‌شود و وبسایت از اتصال امن برخوردار می‌شود.

مزایای DV؛

  • سریع‌ترین فرآیند
  • ارزان‌ترین هزینه
  • فعالسازی HTTPS

محدودیت‌ها؛

  • عدم تأیید هویت سازمانی
  • اعتبار کمتر نسبت به OV و EV

SSL Organization Validation (OV)؛

تفاوت این گواهینامه با DV گواهی ssl چیست ؟ OV نسبت به Domain Validation نیازمند تایید هویت بیشتری است و مراحل دریافت آن به شرح زیر است؛

  1. ثبت درخواست SSL نزد CA و ارائه مدارک ثبت شرکت/سازمان مانند اساسنامه، جواز کسب، اطلاعات ثبتی و مالکیتی
  2. CA با تطبیق اطلاعات ارائه شده با منابع معتبر، هویت سازمانی صاحب دامنه را تایید می‌کند.
  3. ارسال یک ایمیل یا فایل به آدرس ایمیل ثبت شده نزد دامنه برای تایید کنترل دامنه
  4. با تایید نهایی، گواهینامه صادر و نصب می‌شود.
  5. فعال‌سازی پروتکل HTTPS و افزودن نشانگرهای تایید هویت سازمانی در مرورگر

مزایای OV؛

  • تایید هویت سازمانی
  • اعتبار بالاتر نسبت به DV
  • افزایش اطمینان کاربران

محدودیت‌ها؛

  • هزینه بیشتر نسبت به DV
  • فرایند زمان‌برتر

SSL Extended Validation (EV)؛

EV بالاترین سطح اعتبار را دارد و فرآیند دریافت آن به شرح زیر است؛

  1. ثبت درخواست همراه با ارائه مدارک جامع هویتی و حقوقی شامل مدارک ثبت شرکت، اساسنامه، مجوزهای قانونی، اطلاعات مالکیتی و غیره.
  2. بررسی دقیق و جامع مدارک توسط CA برای تایید هویت کامل سازمان
  3. بازبینی دفاتر ثبت شرکت‌ها و سوابق فعالیت‌های تجاری
  4. تماس تلفنی با مقامات شرکت برای تایید نهایی
  1. صدور گواهینامه و نصب آن روی سرور
  2. فعال‌سازی HTTPS و نمایش نشانگر سبز EV در مرورگر

مزایای EV؛

  • بالاترین سطح اعتماد برای کاربران
  • تأیید کامل هویت سازمان

محدودیت‌ها؛

  • گران‌ترین هزینه
  • طولانی‌ترین فرآیند
گواهینامه ssl

مزیت استفاده از گواهی ssl چیست؟

  • بالا بردن امنیت web سایت
  • بالابردن اعتماد کاربران
  • بالابردن ترافیک سایت
  • دادن هویت به وبسایت
  • بالابردن درصد حفاظت از اطلاعات سات
  • کمک به بهینه سازی سئو سایت
  • آسان شدن مسیر دریافت نماد الکترونیکی

پس از آشنایی بیشتر با مزیت‌های استفاده از گواهینامه دیجیتال، لازم است بدانیم معایب استفاده از گواهی ssl چیست؟

  • هزینه بالا
  • نیاز به دانش فنی زیاد
  • عدم آشنایی زیاد افراد با مفهوم ssl

انقضای گواهی ssl چیست ؟

گواهی های SSL منقضی می شوند؛ آنها برای همیشه دوام نمی آورند. انجمن صدور گواهینامه/مرورگر، که به عنوان نهاد نظارتی واقعی صنعت SSL عمل می کند، بیان می کند که اعتبار گواهینامه های SSL باید حداکثر 27 ماه باشد. این اساساً به معنای دو سال به علاوه سه ماه تمدید است، در صورتی که باقیمانده زمان گواهینامه SSL قبلی خود تمدید کنید.

گواهینامه های SSL منقضی می شوند زیرا، همانطور که در هر نوع احراز هویت، اطلاعات باید به صورت دوره ای مورد بررسی مجدد قرار گیرند تا صحت آنها همچنان تأیید شود. در اینترنت، با خرید و فروش شرکت ها و همچنین وب سایت ها، تغییراتی رخ می دهد. با تغییر مالکیت آنها، اطلاعات مرتبط با گواهینامه های SSL نیز تغییر می کند. هدف از دوره انقضا اطمینان از به‌روز بودن و صحت اطلاعات مورد استفاده برای تأیید سرورها و سازمان‌ها است.

پیش از این، گواهینامه های SSL می توانستند تا پنج سال صادر شوند، که متعاقباً به سه سال و اخیراً به دو سال به اضافه سه ماه اضافی کاهش یافت. در سال 2020، گوگل، اپل و موزیلا اعلام کردند که علیرغم رأی منفی انجمن صدور گواهینامه مرورگر، گواهینامه های SSL یک ساله را اجرا خواهند کرد. این از سپتامبر 2020 اجرایی شد.

با منقضی شدن گواهینامه SSL، سایت مورد نظر غیرقابل دسترسی می شود. هنگامی که مرورگر کاربر به وب سایتی می رسد، اعتبار گواهینامه SSL را ظرف چند میلی ثانیه (به عنوان بخشی از فرآیند تأیید SSL) بررسی می کند. اگر گواهینامه SSL منقضی شده باشد، بازدیدکنندگان پیامی با این مضمون دریافت خواهند کرد – “این سایت امن نیست. خطر بالقوه در پیش است”.

در حالی که کاربران این امکان را دارند که ادامه دهند، با توجه به خطرات امنیت سایبری درگیر، از جمله احتمال بدافزار، توصیه نمی شود. این امر به طور قابل توجهی بر نرخ پرش (bounce rates) برای مالکان وب‌سایت تأثیر می‌گذارد، زیرا کاربران به سرعت از صفحه اصلی خارج شده و به جای دیگری می‌روند.

اهمیت گواهی امنیتی ssl چیست؟

همانطور که در ابتدا مقاله  بیان کردیم کاربرد گواهی امنیتی ssl این است که یک ارتباط امن و رمزنگاری شده برای محافظت از اطلاعات مشتریان و کاربران ایجاد می‌کند، همان طور که برای هیچ کس پنهان نیست مهمترین موضوع برای هر تجارت آنلاینی داشتن فضای قابل اعتماد و مطمئن است. در این فضا مشتریان با اعتماد و خیال راحت به فعالیت‌های تجاری خود رسیدگی‌ خواهند کرد. ایجاد امنیت بالا در یک وبسایت تجاری بالاترین مزیت پروتکل ssl است.

نصب گواهی ssl در سی پنل چگونه است؟

برای نصب گواهی ssl در سی پنل، مراحل زیر را دنبال کنید؛

  1. ابتدا یک گواهی ssl از یک شرکت معتبر مانند Comodo تهیه کنید.
  2. سپس وارد پنل مدیریت سی پنل شوید و به بخش SSL/TLS بروید.
  3. روی دکمه “Add Certificate” کلیک کنید.
  4. نوع گواهی را انتخاب کنید، معمولاً Single برای یک دامنه استفاده می‌شود.
  5. دامنه مورد نظر را مشخص کنید.
  6. فایل گواهی ssl خریداری شده را آپلود کنید.
  7. گزینه اعمال تغییرات را انتخاب کنید تا گواهی نصب شود.
  8. در انتها وضعیت گواهی و تاریخ انقضا را چک کنید.
  9. حال می‌توانید با HTTPS به سایت دسترسی پیدا کنید.

مراقب باشید قبل از انقضای گواهی ssl، آن را تمدید کنید.

روش کار گواهینامه ssl چیست؟

ssl handshake با ایجاد یک ارتباط محافظت شده امن، سبب می‌شود تا سایت شما به خوبی بتواند اعتماد کاربران را به خود جلب کند، کاملا منطقی است که هر کاربر فضای مجازی بخواهد نقل و انتقالات خود را در فضایی با امنیت بالا و بی‌خطر انجام دهد. اما روش کار گواهی ssl چیست؟

گواهینامههای ssl دارای دو پیکره اصلی هستند؛ یک کلید عمومی و یک کلید خصوصی. به منظور ایجاد یک فضای رمزگذاری شده این دو کلید باهم کار می‌کنند.هر گواهی ssl حاوی اطلاعات هویتی و شخصی صاحب وبسایت نیز هست.

مهمترین بخش هر یک از انواع گواهی ssl این است که به صورت دیجیتالی به واسطه یک مرکز قابل اعتماد مثل digiCert امضا می‌شود. هر شخص می‌تواند یک گواهی نامه ایجاد کند، اما مسئله اصلی این است که مرورگرها صرفا به گواهی‌هایی اعتماد می‌کنند که از یک ca معتبر امضا داشته باشند.

پس از آشنایی با مبحث گواهی ssl چیست و آشنایی با اهمیت وجود چنین مبحثی برای وبسایت‌های آنلاین تجاری لازم است بدانیم روش اخذ و بدست آوردن آن چگونه است. با ماهان نت تا پایان این مطلب همراه باشید.

مخفف ssl

 

روش بدست آوردن ssl certificate چیست؟

اگر شما صاحب یک تجارت آنلاین هستید تا اینجا متوجه شدید که اهمیت داشتن گواهینامه دیجیتال برای وبسایت شما چقدر است و این گواهینامه ssl چه کاربردی دارد، اما زمان آن رسیده تا بدانیم چگونه می‌توانیم گواهی ssl برای سایت خود بدست آوریم!

برای اخذ و دریافت گواهینامه ssl لازم است که درخواست امضا csr را در سرور خود ایجاد کنید. Csr یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی را در سرور شما ایجاد می‌کند. در اصل csr که برای صادرکننده گواهی امنیتی ssl ارسال می‌کنید شامل یک کلید عمومی است ca که همان موسسه صادر کننده گواهی ssl است به منظور ایجاد ساختار داده از این کلید استفاده کرده و یک کلید خصوصی منطبق بر کلید عمومی شما ایجاد کند. لازم به ذکر است که ca هرگز کلید خصوصی را نمی‌بیند تا فضای امنیت و حفاظت از اطلاعات در خطر نیافتد.

مقاله مرتبط: خطای ssl

تفاوت گواهینامه ssh با گواهی ssl چیست ؟

گواهینامه امنیتی ssl (Secure Sockets Layer) و SSH (Secure Shell) دو پروتکل امنیتی هستند که برای محافظت از ارتباطات شبکه استفاده می‌شوند. با این حال، آنها در قلمرو استفاده و عملکردشان تفاوت‌هایی دارند.

همانطور که اشاره کردیم گواهی ssl یک پروتکل امنیتی است که برای ایجاد ارتباطات رمزگذاری شده بین مرورگر و سرور استفاده می‌شود. این گواهینامه اطلاعاتی اعتمادسازی شده را بین مرورگر و سرور ارائه می‌دهد، به طوری که اطلاعات ارسالی بین دو طرف محافظت و رمزگذاری می‌شوند. از SSL در وبسایت‌هایی استفاده می‌شود که نیازمند انتقال اطلاعات حساس مانند اطلاعات شخصی، رمز عبور و اطلاعات بانکی هستند. با استفاده از گواهینامه امنیتی ssl، اطلاعات بین مرورگر و سرور با استفاده از رمزنگاری TLS (Transport Layer Security) رمزگذاری می‌شوند.

از طرف دیگر، SSH یک پروتکل امنیتی است که برای ایجاد ارتباط امن بین دو سیستم از راه دور استفاده می‌شود. SSH اجازه می‌دهد تا کلیدها و ارتباطات را بین دو سیستم برقرار کند و امکان ورود به سیستم را از راه دور فراهم می‌کند. این پروتکل معمولاً برای مدیریت و کنترل سرورها و دسترسی امن به سیستم‌های راه دور استفاده می‌شود. SSH از رمزنگاری قوی استفاده می‌کند و ارتباطات بین دو سیستم را امن و محرمانه می‌کند.

از جمله تفاوت‌های مهم بین SSL و SSH می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاربرد: SSL برای ایجاد ارتباطات امن در وبسایت‌ها استفاده می‌شود، در حالی که SSH برای دسترسی امن به سرورها و سیستم‌های راه دور استفاده می‌شود.
  2. نوع ارتباط: گواهی ssl بین مرورگر و سرور ارتباط برقرار می‌کند، در حالی که SSH بین دو سیستم ارتباط برقرار می‌کند.
  3. نوع رمزنگاری: SSL از رمزنگاری TLS برای محافظت از اطلاعات استفاده می‌کند، در حالی که SSH از رمزنگاری خودش استفاده می‌کند که بر پایه الگوریتم‌های رمزنگاری عمومی مانند RSA و DSA استوار است.

4.سطح اعتماد: گواهی ssl از گواهینامه‌های عمومی صادر شده توسط مراجع اعتبارسنجی (Certificate Authorities) برای اعتبارسنجی هویت سرور استفاده می‌کند. در مقابل، SSH از کلیدهای امنیتی برای تبادل اطلاعات اعتبارسنجی استفاده می‌کند.

  1. پورت استفاده شده: گواهینامه امنیتی ssl معمولاً بر روی پورت 443 استفاده می‌شود، که پورت استاندارد HTTPS است. از سوی دیگر، SSH معمولاً بر روی پورت 22 استفاده می‌شود.
  2. محل اجرا: گواهینامه امنیتی ssl بر روی سرورهای وب اجرا می‌شود و در مرورگرها پشتیبانی می‌شود. اما SSH در سرورها و سیستم‌های عامل مختلف، از جمله لینوکس و UNIX، قابل استفاده است.

در کل، SSL و SSH هردو برای ایجاد ارتباطات امن استفاده می‌شوند، اما در دامنه کاربرد، نوع ارتباط، رمزنگاری، سطح اعتماد، پورت استفاده شده و محل اجرا تفاوت‌هایی دارند.

روش ساخت یک گواهی ssl چیست؟

نصب گواهی ssl در سی پنل امری است که پس از دریافت گواهینامه ssl لازم به اجراست. باید گواهی امنیتی ssl  خو را روی سرور نصب و فعال کنید. اما قبل از آن لازم است بدانیم چگونه ssl را فعال کنیم و یک سرور امن بسازیم.

زمانی که یک مرورگر سعی می‌کند به وب‌سایتی که توسط ssl ایمن شده وارد شود؛ هم مرورگر و هم سرور با استفاده از ssl handshake یک اتصال ssl برقرارکنند. لازم به یادآوری است که این ssl handshake برای کاربر قابل رویت نیست و فورا اتفاق می‍افتد.

در حقیقت برای این رمزنگاری و تنظیم اتصال از سه کلید استفاده می‌شود؛ کلید عمومی، خصوصی و جلسه. هر مطلب و اطلاعاتی که با کلید عمومی رمزگذاری شود صرفا با کلید خصوصی رمزگشایی خواهد شد و برعکس.

همانطور که می‌دانید رمزگذاری و رمزگشایی با یک کلید خصوصی و عمومی نیازمند قدرت پردازش بسیار زیادی است.آنها فقط در طول ssl handshake برای ایجاد یک کلید جلسه استفاده می‌شوند.پس از برقراری یک اتصال در فضایی با امنیت بالا، از کلید جلسه برای رمزنگاری تمام داده‌ها استفاده می‌شود.

  • مرورگر به یک وبسایت امن با https ایمن متصل می‌شود، مرورگر درخواست شناسایی به سرور ارسال می‌کند.
  • سرور یک نسخه از گواهی ssl خود به همراه کلید عمومی برای وبسایت ارسال می‌کند.
  • در قدم بعدی مرورگر گواهی ssl را در برابر لیست ca که تایید اعتبار شده‌اند مورد مقایسه قرار می‌دهد. در صورتی که مرورگر به این گواهی اعتماد داشته باشد آن را ایجاد و رمزگذاری می‌کند و به واسطه کلید عمومی سرور، کلید جلسه متقارن را ارسال می‌کند.
  • سرور به وسیله کلید خصوصی، کلید جلسه را رمزگشایی می‌کند
  • از الان به بعد هم سرور هم مرورگر تمام اطلاعات منتقل شده را با کلید جلسه رمزنگرای می‌کند.

پروتکل ssl

پروتکل امنیتی ssl چیست؟

گواهی امنیتی ssl (Secure Sockets Layer) یک گواهینامه دیجیتال است که برای ایجاد ارتباط امن بین وب‌سرور و مرورگر وب استفاده می‌شود.

پیشتر اشاره کردیم که مهمترین ویژگی‌های گواهی ssl چیست، اما گواهینامه ssl  ویژگی‌های دیگری هم دارد؛

– توسط یک مرجع گواهی‌ساز (CA) صادر می‌شود و هویت وب‌سایت را تأیید می‌کند.

– شامل یک کلید عمومی و یک کلید خصوصی است که برای رمزگذاری ارتباط به کار می‌روند.

– از الگوریتم‌های رمزنگاری مانند SHA256 و RSA برای ایمن‌سازی ارتباط استفاده می‌کند.

– پروتکل HTTPS را فعال می‌کند که لایه‌ای از رمزگذاری را به HTTP اضافه می‌کند.

– با ایجاد یک کانال ارتباطی امن، از داده‌ها در برابر حملات مختلف محافظت می‌کند.

– قفل سبز نشان‌دهنده فعال بودن SSL در مرورگر است.

بنابراین ssl پروتکل یک مکانیسم امنیتی حیاتی برای محافظت از تبادل اطلاعات حساس در اینترنت است.

چرا ماهان نت را برای خرید اینترنت خانگی برگزینیم؟

شرکت ماهان نت یکی از بزرگترین شرکت‎های ارائه دهنده سرویس‌های جدید همچون اینترنت vdsl ، اینترنت خانگی و دیگر خدمات در زمینه خرید بسته‌های اینترنت پر سرعت است که با داشتن پشتیبانی 24 ساعته، آماده است تا طرح‏ها و بسته‌های متنوعی از اینترنت پرسرعت، ایمن و مطمئن را به مخاطبان خود ارائه دهد. به منظور خرید بسته‌های اینترنت پرسرعت بسیار دقت کنید، شرکت ارائه دهنده بسته باید دارای پشتیبانی فنی مناسب باشد تا بتواند خدمات خودرا 24ساعت شبانه روز پشتیبانی کند و مورد دیگر هزینه و قیمت بسته اینترنت است که متناسب با تعرفه‌های روز باشد. گروه ماهان نت با کادر مجرب خود آماده اسا تا هموطنان عزیز را در امر بسته‌های اینترنت پرسرعت نسل جدید پشتیبانی و حمایت کند. برای اطلاعات بیشتر از خدمات و جشنواره های ما پیج اینستاگرام ماهان نت را دنبال کنید.

سخن آخر

گواهی ssl چیست؟ قبل هر چیز لازم است بدانیم ssl مخفف چیست! عبارت ssl certificate که کوتاه شده certificate Secure Socket Layer است، به گواهینامه دیجیتال یا گواهی امنیتی ssl معروف است. پروتکل ssl به رمزگذاری بر روی اطلاعات مهمی اطلاق می‌شود که بین سرورها و کاربران رد و بدل می‌شود.سایت‌هایی که از این پروتکل ssl استفاده می‌کنند دارای امنیت بیشتر هستند.

سوالات متداول

مزایای گواهینامه ssl چیست؟

  • بالا بردن امنیت web سایت
  • بالابردن اعتماد کاربران
  • بالابردن ترافیک سایت
  • دادن هویت به وبسایت
  • بالابردن درصد حفاظت از اطلاعات سات
  • کمک به بهینه سازی سئو سایت
  • آسان شدن مسیر دریافت نماد الکترونیکی
  • معایب استفاده از گواهی ssl چیست؟
  • هزینه بالا
  • نیاز به دانش فنی زیاد
  • عدم آشنایی زیاد افراد با مفهوم ssl

چگونه ssl را فعال کنیم؟

به منظور فعال کردن ssl handshake یا همان گواهینامه دیجیتال برای سایت خود لازم است در قدم اول مشخص شود چه گواهینامه‌ای می‌خواهید بگیرید.آنگاه از شرکت طراحی سایت یا دیگر شرکت‌هایی که در زمینه host یا domain کار می‌کنند، درخواست کنید تا گواهی ssl را برای سایت شما بگیرند. در این راستا لازم است تا اطلاعات مربوط به cpannel یا  direct admin را در اختیار کارشناسه مربوطه بگذارید.

چگونه می‌توان گواهی ssl رایگان اخذ کرد؟

در صورتی که می‌خواهید به صورت رایگان گواهی ssl برای سایت خود بدست آورید با به وبسایت sslforfree و  lets encrypt رفته و در آن جا اقدام به اخذ و نصب گواهی ssl در سی پنل کنید.

گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟

گواهینامه ssl یک فایل دیجیتالی است که هویت یک وبسایت یا سرور را تایید می‌کند و اجازه استفاده از پروتکل SSL/TLS برای ایجاد ارتباط امن رمزگذاری شده بین مرورگر و سرور را می‌دهد. کاربرد اصلی آن حفاظت از داده‌ها در برابر حملات سایبری است.

انواع گواهینامه ssl چیست و تفاوت آنها در چیست؟

سه نوع اصلی عبارتند از؛

  1. Domain Validated (DV)؛ تنها هویت دامنه را تایید می‌کند.
  2. Organization Validated (OV)؛ علاوه بر دامنه، هویت سازمان نیز تایید می‌شود.
  3. Extended Validation (EV)؛ بالاترین سطح تایید هویت را دارد.

فرآیند صدور یک گواهینامه ssl چگونه است؟

پاسخ؛ فرآیند شامل ثبت درخواست، احراز هویت متقاضی، صدور گواهی، امضای دیجیتالی توسط CA، نصب روی سرور، فعال‌سازی HTTPS و اعتبارسنجی توسط مرورگر می‌باشد.

چگونه می‌توان یک گواهینامه ssl را روی سرور نصب کرد؟

پس از خرید گواهی، باید آن را روی سرور وب نصب کرده و تنظیمات مربوط به HTTPS را در فایل‌های کانفیگ اعمال کرد. سپس می‌توان از ارتباط امن SSL/TLS استفاده نمود.

ssl certificate به چه معنی است؟

SSL Certificate به معنای گواهینامه ssl است.

گواهینامه ssl یک فایل دیجیتالی است که هویت یک وبسایت یا سرور را تأیید می‌کند و اجازه استفاده از پروتکل امن SSL/TLS را می‌دهد.

ویژگی‌های گواهینامه ssl؛

  • حاوی یک کلید عمومی است که برای رمزگذاری اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  •  توسط یک مرجع گواهی‌ساز (CA) صادر و امضا می‌شود.
  • مدت اعتبار مشخصی دارد و نیاز به تمدید دوره‌ای دارد.
  •  انواع مختلفی مثل Domain Validated و Organization Validated دارد.
  • با فعال‌سازی HTTPS، ارتباطی امن بین مرورگر و سرور ایجاد می‌کند.
  •  با رمزگذاری ارتباط، از داده‌ها در برابر حملات محافظت می‌کند.
  • وجود آن با نماد قفل سبز در مرورگر نشان داده می‌شود.

wildcard ssl چیست؟

پاسخ ؛ Wildcard SSL نوعی گواهینامه ssl است که می‌تواند برای چندین زیردامنه به کار رود.

ویژگی‌های Wildcard SSL؛

  • با استفاده از علامت * در نام دامنه، برای تمامی زیردامنه‌های آن دامنه اصلی قابل استفاده است.
  •  مثلاً با داشتن *.example.com می‌توان برای sub.example.com و  sub2.example.com و غیره SSL فراهم کرد.
  • هزینه آن کمتر از خرید چندین گواهینامه مجزا است.
  • دارای یک کلید عمومی برای همه زیردامنه‌ها است.
  • فرآیند صدور و تمدید آن ساده‌تر است.
  • مناسب سایت‌هایی با تعداد زیاد زیردامنه می‌باشد.
  • از نظر امنیتی تفاوتی با گواهینامه معمولی SSL ندارد.

بنابراین با خرید یک Wildcard SSL می‌توان به صرفه‌جویی در هزینه و مدیریت گواهی‌ها دست یافت.