اینترنت ماهوارهای یکی از جدیدترین انواع سرویسهای اینترنتی است. تلاش اینترنت ماهوارهای بر این است که برای اتصال به اینترنت و دریافت و ارسال دادهها، فقط به فیبرهای نوری و دکلهای مخابراتی وابسته نباشیم. در این مقاله درباره این اینترنت و تجهیزات موردنیاز برای راهاندازی آن صحبت میکنیم.
در این مقاله از شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت قصد بررسی اینکه اینترنت ماهواره ای چیست را داریم پس همراه ماهان نت باشید تا بیشتر با موضوع اینترنت ماهواره ای چیست آشنا شوید اینترنت ماهواره ای در گذشته به دلیل سرعت کم، تاخیر زیاد و هزینه بالا، در بیشتر مناطق کم استفاده میشد و تنها در مناطق دورافتاده ایالات متحده مورد استفاده قرار میگرفت. اما با به کارگیری فناوریهای جدید در ماهوارهها، این مشکلات برطرف شده و اینترنت ماهوارهای به سرعتهای بالای اینترنتهای فیبر نوری رقابت میکند.
برای خرید اینترنت ضربه بزنید.
برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای، نیاز به سه تجهیزات اصلی دارید: ماهواره فضایی با سرعت چرخش زمین (Geostationary Satellite) یا ماهواره زمینثابت، دیش ماهواره مستقر در منزل و روتر. اینترنت ماهواره ایی، قابلیت دریافت و انتقال دادهها از دیشهای ماهوارهای کوچک در سطح زمین و ارتباط با ماهوارههای مخصوص موجود در فضا را دارد. دادههای جمعآوری شده توسط دیش، از طریق ماهواره فضایی به مرکز عملیات شبکه (NOC) مبادله میشود. NOC نیز به اینترنت متصل است و تمامی ارتباطات از دیش ماهواره به ماهواره فضایی، پیش از رسیدن به اینترنت، از میان NOC گذشته و سپس به اینترنت متصل میشوند. محل ماهوارهای که در فضا مورد استفاده قرار میگیرد، به صورت ثابت خواهد بود و سرعت چرخش آن با سرعت چرخش زمین در مدار خود یکسان است.
برای خرید اینترنت adsl کلیک کنید.
مقاله اینترنت ماهواره ای چیست را با پاسخ به این سوال که تجهیزات مورد نیاز اینترنت ماهواره ای چیست ادامه میدهیم. مطمئنا نمیتوان در دنیای امروز نقش مهم اینترنت و نیاز به آن را انکار کرد. اما هنوز بخشهایی از جهان، مثل جزایر و آبهای آزاد هستند که بهدلیل شرایط جغرافیایی به اینترنت دسترسی ندارند. تلاش اینترنت ماهوارهای بر این است که برای اتصال به اینترنت و دریافت و ارسال دادهها، فقط به فیبرهای نوری و دکلهای مخابراتی وابسته نباشیم. در این مقاله به شما خواهیم گفت که اینترنت ماهوارهای چیست و چگونه میتوان از خدمات این سرویس استفاده کرد. همچنین اگر میخواهید با انواع سرویسهای اینترنت ماهوارهای و امکانات اینترنت ماهوارهای آفلاین آشنا شوید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
آشنایی با اینترنت ماهوارهای و نحوه تبادل اطلاعات
در پاسخ به سوال اینترنت ماهوارهای چیست باید گفت که اینترنت ماهوارهای یک اتصال داده بیسیم است. سه دیش ماهوارهای وظیفه اتصال داده را برعهده دارند. نحوه قرارگیری این ماهوارهها به ترتیب زیر است:
اولین ماهواره در مرکز ISP (شرکت اینترنت) قرار دارد. ماهواره دوم در فضا و در ارتفاع بیش از ۳۵ هزار کیلومتری مدار زمین است. ماهواره سوم از یک آنتن کوچک (روتر) تشکیل میشود که با کابلهایی از دیواره ماهوارهای به مودم خانه یا محلی که میخواهید از آنجا به اینترنت دسترسی داشته باشید، وصل میشود. بعد از اتصال کامل ماهوارهها به یکدیگر، مرکز خدمات اینترنت (ISP)، سیگنال اینترنت را به ماهواره حاضر در فضا ارسال میکند و سیگنال دریافتی را به شما انتقال میدهد.
با اینترنت TD LTE، می توانید در هر کجا که هستید به اینترنت دسترسی داشته باشید، بدون اینکه به Wi-Fi محدود باشید. این به شما آزادی و انعطاف پذیری بیشتری برای انجام کار، بازی و سرگرمی می دهد.
آشنایی با نحوه عملکرد اینترنت ماهوارهای
شما برای انجام کارهایی از قبیل ارسال ایمیل و دانلود نیاز به اتصال به اینترنت دارید. درخواستهای شما به مرکز ISP و ماهواره فضایی منتقل میشود. ماهواره موجود در فضا، سیگنال موردنیاز برای اتصال را به دیش خانگی و آنتن مودم منتقل میکند. مودم هم برای پاسخگویی به درخواست شما، سیگنال را به رایانه یا موبایل ارسال میکند.
اینترنت یا هر شبکه خصوصی، به مرکز عملیات شبکه (NOC) متصل است. ماهوارههای در حال گردش، اطلاعات دریافتی و ارسالی را در ارتباط با همین مرکز دریافت میکنند. به عبارت سادهتر NOC یکی از شبکههایی است که به اینترنت متصل است و اطلاعات را به ماهواره میفرستد.
همه ارتباطات دادهای در اینترنت ماهوارهای، شبیه به اتصال دهندههای زمینی هستند. بعد از پیکربندی صحیح، شما همانند سرویسهای داده منظم به اینترنت متصل میشوید و دیگر نیاز به خرید اینترنت وایرلس نخواهید داشت.
نحوه انتقال داده در انواع اینترنت ماهوارهای
در ادامه مقاله اینترنت ماهواره ای چیست باید بگوییم، در حال حاضر دو نوع اینترنت ماهوارهای در دنیا در دسترس و مشغول به فعالیت هستند. اینترنت ماهوارهای دو طرفه (Two Way) و اینترنت ماهوارهای یکطرفه (One Way). هر یک از این ماهوارهها ویژگیهای منحصربهفردی دارند.
اینترنت ماهوارهای یکطرفه
دریافت دادهها در اینترنت ماهوارهای One Way از طریق ماهواره و با استفاده از تکنولوژی DVB دریافت میشود. در این نوع از اینترنت ماهوارهای، برای دریافت اطلاعات نیازی به اشغال کردن خط تلفن نیست؛ اما همانطور که از نام آن مشخص است، در بخش ارسال دادهها همچنان به خطوط تلفن ADSL نیاز خواهید داشت. این موضوع یکی از نقاط ضعف ارتباط ماهوارهای یک طرفه است. همچنین برای استفاده از این سرویس شما باید از شرکت ارائهدهنده اکانت بخرید و یک کارت اعتباری معتبر، مثل ویزا کارت یا مستر کارت تهیه کنید. بههمین دلیل شاید خیلی از سازمانها خرید اینترنت point to point را به سرویس اینترنت ماهوارهای یکطرفه ترجیح بدهند.
اینترنت ماهوارهای دو طرفه
در حال حاضر استفاده از ارتباط دادهای دو طرفه (Two Way) رایجتر است. در این سرویس شما برای ارسال و دریافت اطلاعات نیازی به استفاده از خطوط تلفن ADSL یا وایرلس نخواهید داشت. چون انتقال دادهها بهطور کامل توسط ماهواره انجام میشود. برای استفاده از این سرویس به یک دیش ماهوارهای با اندازه 2*3 فوت، کابلهای کواکسیال برای اتصال مودم و دیش و دو مودم نیاز دارید. مودم اول برای Downlink و مودم دوم برای Uplink کاربرد دارد. هزینه تامین این تجهیزات کمی بالا است. همچنین شما برای استفاده از اینترنت ماهوارهای دو طرفه، به مجوزهای رسمی نیاز دارید. بههمینخاطر در حال حاضر بیشتر دستگاههای دولتی و امنیتی از این سرویس استفاده میکنند.
البته یک سرویس اینترنت ماهوارهای رایگان وجود دارد که به آن اینترنت ماهوارهای آفلاین میگویند. برای استفاده از این سرویس نیازی به خرید اکانت و پرداخت هزینه ندارید. برای دسترسی به اینترنت در سرویس آفلاین به کارت DVB، دیش، ال ان بی و نرمافزاری مثل Skynet نیاز دارید. یک ضعف اینترنت ماهوارهای آفلاین این است که شما فقط به اطلاعاتی دسترسی دارید که قبلا توسط کاربران اینترنت ماهوارهای آنلاین، دانلود شده باشند.
سرعت اینترنت ماهوارهای در سرویسهای مختلف
خیلی از کاربران هنوز در مورد سرعت اینترنت ماهوارهای دچار تردید هستند؛ چون در سالهای گذشته، سرعت اینترنت ماهوارهای پایین بود و بسیاری از سازمانها ترجیح میدادند که از اینترنت اختصاصی استفاده کنند. در حال حاضر شرکتها از ماهوارههای پیشرفتهتری برای عرضه خدمات اینترنت ماهوارهای استفاده میکنند. سرعت انتقال دادهها در سرویسهای اینترنت ماهوارهای تا ۱۵۰ مگابیت افزایش یافته است. همچنین این شرکتها در نظر دارند در سالهای آینده، ماهوارههای خود را در مدارهای پایینتر قرار دهند. با این کار سرعت انتقال داده بیشتر و تاخیر در دریافت اطلاعات کمتر خواهد شد.
البته سرعت اینترنت ماهوارهای باتوجهبه نوع شرکت و بسته متفاوت است. بهطور مثال شرکت ویاست سرعت دانلود تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی میکند. این عدد در بستههای شرکت هیوزنت ۲۵ مگابیت بر ثانیه است.
در این بین ماهواره استارلینک بهترین سرویس را دارد و سرعت دانلود تا ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه را پشتیبانی میکند. البته ایلان ماسک ادعا کرده است که در سالهای آینده سرعت دانلود تا ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه افزایش خواهد یافت.
تجهیزات موردنیاز برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای
در ادامه مقاله اینترنت ماهواره ای چیست ، برای خرید و نصب اینترنت ماهوارهای، به سه جز اصلی نیاز است. این موارد شامل ماهواره فضایی (Geostationary Satellite) که براساس سرعت چرخش زمین یا ماهواره زمین ثابت، ماهواره (آنتن) در خانه یا محل کار و یک روتر میشود.
با این تجهیزات برای دسترسی به اینترنت نامحدود خانگی، فقط باید از یک شرکت که عرضه کننده خدمات اینترنت ماهوارهای است، سرویس موردنظرتان را تهیه کنید. مانند انواع سرویسهای اینترنتی، اینترنت ماهوارهای هم در بستهها و سرعتهای مختلف عرضه میشود. باتوجهبه اینکه در این سرویس برای اتصال به اینترنت به یک روتر و دیش ماهواره نیاز داریم، دسترسی به اینترنت ماهوارهای برای موبایل با اینترنت سیمکارت امکانپذیر نیست؛ اما با کمک روتر و یک دیش ماهوارهای این مشکل حل میشود.
تجهیزات مورد نیاز برای اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک شامل گیرنده، دیش ماهواره و پایه مخصوص به آن میشود که قیمت تقریبی آن ۴۹۹ دلار است. نصب این تجهیزات بسیار آسان است و گیرنده دارای موتورهایی است که به صورت خودکار برای قرار گرفتن در بهترین زاویه تنظیم میشود. به عبارت دیگر، کاربران میتوانند این تجهیزات را به صورت خودکار نصب کنند و به نصاب متخصص نیازی ندارند. کافی است گیرنده به برق متصل شود و در فضای باز رو به آسمان قرار بگیرد. همچنین، این تجهیزات را در پشت بام، باغچه، روی میز مشرف به آسمان و یا هر جای دیگری که دیش ماهواره آن به سمت آسمان باشد، قرار داد.
استارلینک در ایران
استارلینک در حال حاضر عرض جغرافیایی 44 تا 52 شمالی را پوشش میدهد و ایران در عرض 20 تا 40 درجه شمالی قرار دارد. پیشبینی میشود که این سرویس تا یک سال و نیم دیگر به ایران برسد. شرکت استارلینک تاکنون ۱۰۵۱ ماهواره را در مدار زمین قرار داده است که برای پوشش تمامی کشورها به ۱۲ هزار ماهواره نیاز خواهد بود. به تازگی اعلام شده که سرعت اینترنت ماهوارهای Starlink تا پایان سال به ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
با ارائه اینترنت ماهوارهای، امکان دارد کل شبکه ملی اطلاعات زیر سوال برود. بنابراین، تصمیمگیری مسئولان مربوطه در خصوص اینترنت ماهواره استارلينك یا همان اینترنت ماهواره ای در ایران بسیار حائز اهمیت است. در هر صورت، استفاده از این تکنولوژی برای افرادی که در مناطقی با دسترسی محدود به شبکههای ارتباطی زمینی زندگی میکنند، بسیار مفید خواهد بود. امیدواریم تا اینجا از مقاله اینترنت ماهواره ای چیست ماهان نت رضایت داشته باشید. پس در ادامه همراه ماهان نت بمانید با مقاله اینترنت ماهواره ای چیست.
نصب اینترنت استارلینک
جهت استفاده از سرویس استارلینک، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که دارای اشتراک معتبر مورد نیاز هستید. در حال حاضر، تنها راه برای تهیه اشتراک استفاده از خدمات ارائهدهندگان خارجی میباشد و روشی برای خرید اشتراک از داخل ایران وجود ندارد. همچنین، برای استفاده از این سرویس باید هر ماهه مبلغ ۱۱۰ دلار را بهصورت ماهانه پرداخت کنید.
در صورت تهیه اشتراک، برای نصب استارلینک ابتدا باید تجهیزات لازم را تهیه کنید. این تجهیزات شامل دیشهای مخصوص، دستگاههای مودم و رسیور است. پس از تهیه تجهیزات، برای نصب از یک فنی کار حرفهای کمک بگیرید یا از طریق راهنمای نصب که بهطور کامل در کیت نصب قرار دارد، بهصورت خودآموز اقدام به نصب کنید.
در نهایت، پس از نصب تجهیزات، باید به دیشهای مخصوص خود برای دریافت سیگنال استارلینک، جهت دسترسی به کانالها و برنامههای مختلف، وصل شوید. این سرویس برای علاقهمندان به تماشای برنامههای پخش شده در سطح جهانی، بسیار جذاب و مفید است.
وصل شدن به اینترنت ماهواره ای با گوشی
احتمالا شما نیز پس از دریافتن اینترنت ماهواره ای چیست بخواهید به آن متصل شوید، در ماه شهریور سال جاری، شرکت اپل گوشی هوشمند جدید خود، یعنی آیفون ۱۴ را معرفی کرد. یکی از ویژگی های این گوشی، اتصال به ماهواره بود که این امکان را برای آیفون ۱۴ فراهم می کرد که با استفاده از آن، در موارد اضطراری مانند ارسال درخواست کمک به مراکز اپل، می توان موقعیت خود را مشخص کرد و جان خود را نجات داد.
اما بسیاری از کاربران فکر می کردند که می توانند با استفاده از آیفون ۱۴ به اینترنت ماهواره ای متصل شوند، در حالی که واقعیت این است که این قابلیت در حال حاضر فقط در کانادا و ایالات متحده در دسترس است و به هیچ وجه در دسترس کاربران ایرانی نیست.
همچنین، شرکت چینی هواوی نیز از پرچمدار جدید خود یعنی سری میت ۵۰ با قابلیت اتصال به ماهواره رونمایی کرد. با این حال، این قابلیت تنها برای کاربران چینی در دسترس است و در نسخه بین المللی آن فعال نیست.
همچنین، گوگل اعلام کرده که قصد دارد امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای را در سیستم عامل اندروید ۱۴ فراهم کند، اما جزئیات بیشتری در این رابطه اعلام نشده است.
علاوه بر این، شرکت T-Mobile و شرکت SpaceX نیز اعلام کرده اند که قصد دارند به کاربران شبکه T-Mobile این امکان را فراهم کنند که به اینترنت ماهواره ای متصل شوند، اما آزمایش های این فناوری در سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد.
با این حال، اینترنت ماهواره ای هنوز به گوشی های هوشمند وارد نشده است و دستیابی به این امکان زمان بر خواهد بود. همچنین، در بسیاری از موارد، امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای تنها به صورت پیام اضطراری وجود دارد و دریافت پیام یا اتصال به اینترنت ممکن نیست.
نحوه استفاده از اینترنت استارلینک
برای استفاده از اینترنت استارلینک، ابتدا باید تجهیزات خاصی را تهیه کنید. کیت استارلینک شامل دیش و گیرنده است که با قیمت 599 دلار در دسترس است. پس از تهیه کیت، باید سرویس استارلینک را خریداری کنید. هزینه سرویس ماهانه برابر 110 دلار است.
برای راهاندازی استارلینک، ابتدا باید فضای آزاد و دسترسی بدون مانع به آسمان پیدا کنید. سپس جعبه کیت را باز کرده و تجهیزات را سرهم بندید. برخلاف نسل قبلی دیشها که شکل دایرهای داشتند، دیشهای جدید چهارگوش هستند. برای نصب دیش، دستورالعمل داخل جعبه را دنبال کنید و دیش را در موقعیت مناسبی قرار دهید.
پس از نصب دیش، کابل را به برق متصل کنید تا استارلینک روشن شود و شروع به کار کند. دو چراغ روی آداپتور روشن میشود و ترمینال به سمت بالا حرکت میکند. حالا میتوانید از اینترنت سریع استارلینک استفاده کنید.
مقاله مرتبط: اینترنت استارلینک چیست
ماهان نت عرضهکننده سرویسهای اینترنت پرسرعت سازمانی
در این مقاله به این پرسش پاسخ دادیم که اینترنت ماهوارهای چیست و چگونه کار میکند. باتوجهبه جدید بودن این فناوری، استفاده از ماهواره اینترنتی چندان رایج نیست. همچنین کاربران برای دریافت اشتراک، باید مجوزهای قانونی موردنیاز را تهیه کنند. در حال حاضر تهیه اشتراک اینترنت ماهوارهای در ایران، فقط از طریق شرکتهایی که پروانه ارائه خدمات ماهوارهای مجاز دارند، قابل دریافت است.
باتوجهبه محدودیتهای این سرویس اینترنتی، پیشنهاد میکنیم برای خرید بستههای اینترنت پرسرعت و نامحدود یا دریافت سرویس پهنای باند اختصاصی ، با کارشناسان ماهان نت از طریق شماره سراسری ۱۵۱۴ در ارتباط باشید. همکاران ما در ماهان نت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود. همچنین میتوانید دیدگاههای خود درباره اینترنت ماهوارهای یا تهیه بستههای اینترنت را در بخش نظرات کاربران با ما در میان بگذارید.
مأموریت شرکت ماهان نت، ایجاد بازار کار مناسب برای جوانان و کارشناسان بومی در عرصه فناوری اطلاعات است. در حال حاضر بیش از ۳۰۰ نفر پرسنل کارآزموده در واحدهای مختلف شرکت مشغول خدمترسانی به هموطنان گرامی هستند. برای اطلاعات بیشتر پیج اینستاگرام ماهان نت را دنبال کنید.
سوالات متداول
- اینترنت ماهواره ای چیست؟
اینترنت ماهوارهای یک نوع از خدمات اینترنت است که با استفاده از سیستمهای ماهوارهای و بهرهگیری از ماهوارههای مصنوعی برای ارسال و دریافت اطلاعات، ارائه میشود. در این نوع از خدمات، اینترنت به صورت بیسیم به کاربران ارائه میشود و نیازی به اتصال به شبکههای کابلی یا خطوط تلفنی نیست. در این روش، ماهوارهها از ارتفاعات بالا به جایگاهی بر روی سطح زمین نگاه میکنند و اطلاعات را از کاربران دریافت کرده و به سرعت برای پردازش و ارسال به اینترنت ارسال میکنند. سپس این اطلاعات از طریق یک ایستگاه زمینی به اینترنت ارتباطی وصل میشوند که در ابعاد وسیعی در سراسر جهان قرار دارد.
- چطور به اینترنت ماهواره ای وصل شویم؟
برای وصل شدن به اینترنت ماهواره ای، ابتدا باید یک ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهوارهای را انتخاب کنید و با آنها تماس بگیرید تا برای شما یک پلن اینترنت ماهوارهای بر اساس نیازهای شما ارائه کنند.
نظرات کاربران