تا به حال اسم اینترنت لای فای به گوشتان خورده است؟ lifi چیست و چگونه کار می‌کند؟ با ماهان نت تا پایان این مقاله همراه باشید تا بیشتر درخصوص اینترنت لای فای اطلاعات کسب کنیم.

زمان زیادی از مطرح شدن مبحث اینترنت لای فای نمی‌گذرد. تکنولوژی لایفای هم از نظر اسم شبیه وای فای است و هم در کاربرد. تا پایان این مقاله برایتان شرح خواهیم داد، اینترنت لایفای چیست، چه شبهتی به وایفای دارد، معایب و مزایای lifi چیست. پس در مقاله اینترنت لای فای همراه شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی ماهان نت باشید.

اینترنت لای فای چیست؟

اینترنت لای فای مخفف عبارت light fidelity است که در لغت به تطابق روشن معنی شده است. اما تعریف اینترنت لای فای در علم الکترونیک چیست؟ در الکترونیک لایفای به معنی تطابق خروجی سیگنال با ورودی آن است. این عبارت یعنی سیگنال در طی مسیر دچار تغییر و تخریب زیادی نشود.

شاید برایتان جالب باشد که بداین خالق اینترنت لای فای چه کسی است. پرفسور herald has اولین کسی بود که در دانشگاه Edinburgh اسکاتلند، تکنولوژی لای فای را طراحی و ارتباط دوطرفه سریع بی‌سیم را به دنیا معرفی کرد. اما منظور از یک ارتباط دوطرفه سریع، چیست؟ در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

وقتی حرف از ارسال و دریافت سیگنال به صورت دوطرفه در میان باشد، به یک فرستنده و گیرنده نیاز پیدا خواهیم کرد. فرستنده یک منبع نوری و گیرنده یک نوع آشکار ساز نور یا گیرنده نوری است. با استفاده از تکنولوژی و فناوری اینترنت لای فای می‌توان استفاده کرد تا تجربه سرعت اینترنت تا 100 گیگابیت بر ثانیه را داشته باشیم. همچنین شما می‌توانید با استفاده از خدمات اینترنت adsl بهترین سرعت را برای سیستم‌های خود تجربه کنید.

تجربه استفاده از اینترنت پرسرعت با اینترنت td lte ماهان نت امکان پذیر است.

اینترنت پر سرعت لای فای

نکته تکمیلی اینترنت لای فای

نکته مهم در خصوص اینترنت لای فای این است که وقتی می‌گوییم تکنولوژی لای فای وایرلس است به این معنی نیست که نوعی وای فای است، همانطور که حتما می‌دانید وتیرلس با وای فای فرق دارد کلمه وایرلس به معنی بدون سیم است مثل بولوتوث که در این فناوری از سیم استفاده نمی‌شود.

در خصوص این که مزایای lifi چیست؟ در مقالات قبلی به صورت مفصل توضیح داده‌این اما برای یادآوری لازم است بدانید از مزایای لای فای می‌توان به سرعت بسیار بیشتر، امنیت بالاتر، مصرف انرژی کمتر و از همه مهم‌تر امواج وای فای برای بدن ضرر دار اما اینترنت لای فای برای انسان ضرر ندارد. از دیگر مزایای لای فای باید به تراکم اطلاعات بیشتر اشاره کرد.

از خوبی‌ها و مزایای لایفای گفتیم اما معایب اینترنت لای فای چیست؟ تکنولوژی لای فای همچون دیگر فناوری‌های دیگر دنیای علم دارای ایراداتی است که در مقالات قبلی به صورت مفصل به آنها اشاره کردیم اما برای یادآوری باید بگوییم ازمهمترین معایب اینترنت لای فای این است که نور باید در یک جهت مناسب تابانده شود همچون کنترل تلوزیون! اگر برق قطع شود یا دستگاه جابجا شود اینترنت قطع خواهد شد! از دیگر مشکلات یا معایب لای فای این است که در صورت زیاد شدن نور محیط، سنسور دیگر قادر به شناخت نور حامل اطلاعات نخواهد بود. در مقاله پینگ تایم چیست ما برترین نکات برای گیمر‌ها را جمع آوری کرده ایم، باشد که از مطالعه آن لذت ببرید.

 

تفاوت lifi با wifi

نکته نخست در خصوص تفاوت های لای فای و وای فای این است که تکنولوژی لای فای نیامده تا جای وایفای wifi را بگیرد. این عمل اصلا امکان پذیر نیست. اینترنت لای فای آمده است تا دسترسی بشر به اینترنت گسترده‌تر و راحتر شود و تحت هر شرایطی بتواند به اینترنت متصل باشد. اما وجود تفاوت  لای فای و وای فای سبب می‌شود تا بتوانیم از هرکدام که مناسبتر بود بهره ببریم. به طور مثال از فناوری lte برای خارج از خونه، از تکنولوژی wifi برای داخل خانه و از اینترنت لای فای برای قسمت‌های خاصی از خانه که لازم است می‌توان استفاده کرد.اما مهمترین تفاوت لای فای با وای فای سرعت انتقال اطلاعات است. در برخی منابع ذکر شده است که اینترنت لای فای سرعتی 100 برابر فناوری رادیویی وایفای است.

اهمیت اینترنت لای فای

عملکرد اینترنت lifi  چیست؟

بعد از توضیح این که lifi چیست باید بفهمیم اینترنت لای فای چگونه کار می‌کند.اینترنت lifi شبیه به فناوری اینفرارد کار می‌کند.نحوه کار لایفای به این شکل است که چراغ‌های led مخصوص که به یک منبع اطلاعاتی همچون اینترنت متصل هستند دیتا را با سرعت بسیار زیادی به یک گیرنده همچون گوشی موبایل یا لپتاپ یا هر وسیله دیگری که گیرنده نوری داشته باشد.بهترین مثال در خصوص درک بیشتر این که اینترنت لای فای چیست ریموت کنترل تلوزیون است.

در کنترل تلوزیون یک دیود فرستنده نوری وجود دارد، در پنل جلوی تلویزیون نیز یک دیود گیرنده کارگذاشته شده است. زمانی که کسی دکمه کنترل را فشار می‌دهد، کد خاصی توسط دیود فرستند با سیگنال نوری یا همان مادون قرمز به سمت تلوزیون فرستاده می‌شود. این کد توسط دیود گیرنده گرفته شده و داخل مدار رمزگشایی می‌شود. همانطور که حس کرده‌اید تمام این عملیات به سرعت نور انجام می‌شود.

کار در تکنولوژی لای فای نیز تغریبا به همین صورت انجام می‌شود. در اینترنت لای فای نیز چراغ‌های led مخصوصی طراحی شده است که دارای درایور و منبع تغذیه هستند. دیتا از اینترنت چه از طریق سیم و چه به صورت رادیویی یا وایرلس به این لامپ‌ها فرستاده شده تا از طریق مدار کنترلی پردازش شود. این اطلاعات از طریق نور لامپ یا چراغ led به یک ماژول گیرنده نوری ارسال می‌شود.

این ماژول می‌تواند روی دستگاه نصب باشد یا به صورت فلش یا دانگل که یک سر آن گیرنده نوری داشته و سر دیگر قابل اتصال به گوشی یا لپتاپ است به هر دستگاه دیجیتالی متصل شود. نورهای دریافتی از طریق سنسور نوری، به واسطه ماژول داخلی تقویت و پردازش می‌شوند و به شکل دیتا قابل استفاده می‌شوند.

سرور مجازی بهترین پیشنهاد ما در ماهان نت است.

آیا می‌دانید تفاوت وای-فای و لای-فای در چیست؟

با ورود «وای‌-فای» به دنیای آنلاین، دسترسی ما به اینترنت بسیار راحت‌تر و بهتر شده است. اما به‌تازگی تکنولوژی جدیدی به‌نام «لای-فای» توسعه یافته که با استفاده از طیف نورمرئی، سرعتی ۱۰۰ برابر سرعت وای-فای ارائه می‌نماید. سرعت این تکنولوژی در شرایط آزمایشگاهی به ۲۲۴ گیگابایت برثانیه نیز رسیده است. لای-فای مثل وای-فای از لامپ‌های رشته‌ای استفاده نمی‌کند. درعوض از لامپ‌های LED بهره می‌برد که سرعت بالایی دارد و درحین انتقال داده، به روشنایی نیز ادامه می‌دهد. این تکنولوژی جدید، از نظر مصرف انرژی نیز کارآمدتر از وای-فای است که به دکل‌های پرهزینه نیاز دارد. شرکت Velmenni، ادعا کرده که بعد از دستیابی به این فناوری، آن را در محیط‌های صنعتی نیز مورد بررسی و  آزمایش قرار داده و تاکنون سرعت ۱ گیگابیت برثانیه را نیز تست کرده است.

انواع اینترنت ها

کاربردها

لای-فای در سرعت اتصال بی‌سیم تغییری شگرف ایجاد خواهد کرد و نوید پایان تراکم ترافیک اینترنت را می‌دهد. با چنین سرعتی، دانلود یک فیلم HD به تنها چندثانیه زمان نیاز خواهد داشت.

یکی از استفاده‌های این تکنولوژی در هوشمندسازی خانه است و سرعت را درکسری از ثانیه انتقال می‌دهد. در آینده لامپ‌های منزل می‌توانند دوعملکرد داشته باشند؛ تامین روشنایی اتاق و ایجاد شبکه داخلی، برای اتصال لوازم هوشمند به یکدیگر. با این تکنولوژی دیگر نگران آنتن‌دهی مودم‌های بی‌سیم نخواهید بود و درهر مکانی که لامپی روشن باشد می‌توانید از اینترنت استفاده کنید.

نقاط ضعف

اما علی‌رغم تمام مزایایی که لای-فای دارد، به‌نظر نمی‌رسد به زودی جایگزین اتصال وای-فای شود. چرا که نور از دیوار نفوذ نمی‌کند و درنتیجه تنها زمانی‌که مسیر دید با دستگاه گیرنده داشته باشد، عمل خواهد کرد. این محدودیت در برابر وای-فای که هرکجای ساختمان که باشید، متصل هستید، نقطه ضعف بزرگی به حساب می‌آید. اما سرعت بالای لای-فای و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، موجب شده که علاقه‌مندان بسیاری را به خود جذب کند. البته گفتنی است، همین موضوع که نور نمی‌تواند از دیوارها عبور کند، امنیت بیشتری را برای لای-فای به‌وجود آورده است.

ماهان نت

گروه بزرگ ماهان نت ارائه دهنده جدیدترین و بروزترین خدمات اینترنت، مودم wifi و اینترنت نامحدود و… است.  خدمات پشتیبانی در ماهان نت بصورت 24 ساعته در 7 روز هفته انجام می‌گیرد.

سخن آخر

در این مبحث به توضیح lifi چیست پرداختیم. همان طور که از است اینترنت لای فای مشخص است، li fi بر وزن wifi می‌باشد که خلاصه شده عبارت light fidelity است.  اینترنت لای فای به معنی تطابق ورودی و خروجی یک سیگنال می‌باشد. در بیانی ساده‌تر برای تعریف lifi چیست؛ باید گفت اینترنت لای فای یک ارتباط دوطرفه سریع و بی‌سیم است که توسط هارالد هس، طراحی و معرفی شد. در اینترنت لای فای به یک فرستنده و گیرنده نیاز دارد. با دنبال کردن پیج اینستاگرام ماهان نت از بهترین اخبار حوزه اینترنت پرسرعت و تکنولوژی آگاه شوید.

سوالات پرتکرار

معایب اینترنت لای فای چیست؟

از جمله مشکلات لایفای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛ اگر در محیط نور زیاد باشد قابل شناسایی نخواهد بود.ارسال کننده و دریافت کننده باید در یک جهت باشند و اگر یکی جابجا شود ارتباط قطع خواهد شد.

مزایای لای فای، lifi چیست؟

از مزایای لای فای می‌توان به سرعت بسیار بیشتر، امنیت بالاتر، مصرف انرژی کمتر و از همه مهم‌تر امواج وای فای برای بدن ضرر دار اما اینترنت لای فای برای انسان ضرر ندارد. از دیگر مزایای لای فای باید به تراکم اطلاعات بیشتر اشاره کرد.

عملکرد لای فای چگونه است؟

عملکرد lifi همچون کنترل تلوزیون است که از یک ارسال کننده و گیرنده نوری تشکیل شده است.اطلاعات توسط یک چراغ led ارسال شده و در مقصد توسط گیرنده دریافت و در مدار پردازش می‌شود. این عمل در اینترنت wifi توسط امواج رادیویی انجام می‌شود.