Nas چیست ؟ در چه حوزهای کارکرد دارد و بهترین ذخیره ساز تحت شبکه کدام است؟ اگر شما هم میخواهید بدانید ذخیره ساز تحت شبکه یعنی چی و چه کاری انجام میدهد تا پایان این مقاله با شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی ماهان نت همراه باشید.
در روزگاری زندگی میکنیم که شبکههای کامپیوتری رشد بسیار پرسرعتی پیدا کرهاند و در حال توسعه هستند. تا به حال عبارت ذخیره ساز تحت شبکه nas به گوشتان خورده است؟ برایتان سوال پیشآمده است که nas storage چیست؟ زمانی که لازم باشد اطلاعات مهمی که بر روی یک بستر شبکه منتقل میشود را ذخیره کنیم، باید از دستگاه خاصی که مخصوص این عمل طراحی شده است استفاده کنیم. اینجاست که به یک ذخيره سازي متصل به شبکه نیاز داریم.
از سال 90 تا 2000 تنها سخت افزارهای مناسب برای ذخیره اطلاعات انواع هاردها بودند. در این دوره اگر به فضای بیشتری نیاز داشتیم باید مقداری از اطلاعات را بر روی سی دیها رایت میکردیم تا بتوانیم به رایانههای دیگر منتقل کنیم. تصور کنید این کار در یک سازمان بزرگ چه میزان هزینه بر و وقتگیر بود. اما در حال حاضر با فناوریهای جدید و تعریف ذخیره ساز تحت شبکه این مشکل به طور کل برطرف شد.
nas چیست؟
در همین زمان بود که درایورهای خارجی پدیدار شدند و به سرعت به یک راه معمول برای انتقال اطلاعات تبدیل شدند، این اتفاق مشابه پیدایش درایورهای ssd بود که با آمدنشان به سرعت جایگزین هاردهای hdd شدند. به مدت زیادی هاردهای اکسترنال تنها و بهترین راهکار برای متخصصان آی تی بودند تا بتوانند به منظور ذخیره اطلاعات از آنها استفاده کنند.
با تمام این حرفها حجم اطلاعات برای بعضی از مشتریها همچون ادارات و اورگانهای دولتی یا کارخانجات بزرگ صنعتی بسیار زیاد بود. رفته رفته استفاده از چند کامپیوتر و تعداد بیشماری هارد و درایور برای انباش اطلاعات چند بخشی تبدیل به یک نرم جدید شد و این چنین بود که دیگر هارد درایورهای اکسترنال شیوه مناسبی برای مدیریت و نگهداری اطلاعات مهم در این میان نبودند.
درست در همین نقطه بود که بحث nas چیست مطرح شد و ذخیره ساز تحت شبکه به کمک متخصصان آمد. شایان به ذکر است که آینده در گرو ذخيره سازي تحت شبکه بود و بعد از این زمان انواع سرویسهای ذخیره ساز اطلاعات تحت شبکه مانند nas storage، san storage، سینولوژی، کیونپ، پردازش فضای ابری و… بوجود آمدند. برای فهمیدن این که san، das یا nas چیست با ما همراه باشید.
Nas که مخفف عبارت Network Attached Storage و به معنی ذخیر ساز تحت شبکه است، به دستگاهی گفته میشود که وظیفه ذخیره اطلاعات روی شبکه را برعهده دارد. Nas از چندین هارد تشکیل شده است که در قالب پروتکلهای متنوعی دادهها و اطلاعات مهم تحت شبکه را ذخیره میکنند. افراد و کاربران در یک شبکه قادر هستند به دادهها و اطلاعات ذخیره شده بر روی شبکه nas، از طریق شبکه دسترسی پیدا کنند. به عبارت سادهتر تمام کاربران یک شبکه میتوانند از یک دیتا بیس مرکزی استفاده کرده و اقدام به ذخیره و حذف اطلاعات خود نمایند.
جالب است که nas یا همان دستگاه ذخیره ساز تحت شبکه بدون نیاز به keyboard یا موس میتواند در بستر شبکه کارکند، اما چگونه؟ کاربران با استفاده از برنامههای جانبی مبتنی بر مرورگرها تحت شبکه مدیریت و پیکره بندی آن را انجام دهند.
اما واقعا nas چیست؟ هر nas در یک شبکه مانند یک نود در شبکه است که ip مخصوص به خود را دارد. یا به عبارتی nas یک کامپیوتر یا رایانه است که شامل تعداد زیادی هارد ظرفیت بالا است که با اتصال به شبکه به کاربران زیادی سریس میدهد. کاربران همواره قادر خواهند بود به server nas دسترسی داشته اطلاعات ذخیره کنند یا دادههایی را فراخوانی کنند.
تا قبل از این کاربران برای انجام هر ذخيره سازي یا فراخوانی اطلاعات مختلف از سرورهای معمولی استفاده میکردند، سرورهای مذکور شامل صدها هزار فایل بود که به صورت جداگانه تنظیم و ذخيره سازي میکردند در حالی که هم اکنون با استفاده از فناوری nas کاربران قادر هستند به طور همزمان به حجم بالایی از اطلاعات دست پیدا کنند.
برای خرید اینترنت خانگی ضربه بزنید
نحوه عملکرد حافظه nas چیست؟
دستگاه nas به واسطه تعدادی پروتکل تمام تنظیمات لازم را سازمان دهی میکند. پروتکلهای cifs و nsf از پرکاربردترین پروتکلهای این دستگاه هستند. پیش از این پروتکل cifs را با نام smb نیز میشناختند. شرکت ibm در توسعه این پروتکل نقش بسیاری داشته است تا به شکل امروزی درآید. در ضمن بعضی از دستگاههای ضبط تجت شبکه از پروتکل http پشتیبانی کرده سبب میشود تا کاربران از طریق مرورگرهای گوشی یا رایانه خود اطلاعات را بر روی nas ذخیره کرده یا از روی nas فراخوانی کنند. اینترنت TD_LTE ماهان نت را از دست ندهید همین حالا به فروشگاه سایت مراجعه کنید.
روش ذخیره ساز اطلاعات تحت شبکه به صورت ابری، san و nas چیست؟
ذخیره ساز اطلاعات تحت شبکه ابری یا به عبارتی Cloud storage، در حال حاضر به عنوان ترندترین روش و شیوه نگهداری اطلاعات به کارگرفته میشود. این روش همچون هاردهای اکسترنال در دهه نود تا 2000 بسیار شگفت انگیز بوده و از طرف کاربران به عنوان یک نرم عمومی پذیرفته شدهاند که راحتی بسیاری را در اختیار آنها میگذارد. شیوه کار به این صورت است که شما به واسطه اینترنت اطلاعات خود را بر روی یک کلاستر از سرورهای راه دور که در اینجا همان سرورهای ابری است ذخیره میکنید. میدانید شگفت انگیزترین بخش nas چیست ؟ این که شما به همین راحتی یک فضای نامحدود برای ذخیره اطلاعات خواهید داشت که بدون نیاز به حمل و نقل هر لحظه اراده کنید در دسترس خواهد بود تنها به یک گوشی و اینترنت TD_LTE یا ADSL نیاز دارید! حالا که متوجه شدید شیوه کار ذخيره سازي متصل به شبکه ابری چیست اجازه دهید شیوه کار nas بپردازیم.
هنوز هم هستند افرادی که به استفاده از هاردهای اکسترنال علاقه و اعتماد بیشتری دارند تا فضای ابری یا nas اما اجازه دهید تا شما را با شیوه کارnas یا همان network attached storage بیشتر آشنا کنیم. ذخيره سازي اطلاعات در این سرویس به شما امکان میدهد تا به چندین هارد اکسترنال بزرگ تحت شبکه دسترسی داشته باشید تا هر زمان و در هر مکان که اراده کنید به آن متصل شوید. آیا این محشر نیست؟
به یک عبارت سادهتر مثل این است که شما یک هارد اکسترنال خیلی بزرگ را به سیستم خود متصل کردهاید، با این تفاوت که سرعتی بسیار بیشتر از هارد اکسترنالهای کوچک و معمولی دارد. اتصال با ذخیره ساز تحت شبکه nas به وسیله usb انجام میشود و این یعنی شما به راحتی قادرهستید کامپیوتر خود را به یک شبکه ذخيره سازي تحت شبکه داخلی متصل کنید. در حالی که استفاده از کابل اترنت بسیار معمول بود اما امواج وای فای از جدیدترین روش اتصال به حساب میآید.
تصور کنید شرایط به گونهای پیش رفت که بهترین ذخیره ساز تحت شبکه nas نتوانست فضای لازم برای نگهداری اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد، حالا چه؟ راه اول این است که یک تعداد زیاد از سیستم ذخیره ساز تحت شبکه nas را در کنار هم ردیف کنیم که از نظر منطقی خیلی مناسب نخواهد بود. راهکار دیگر استفاده از san یا Storage area network خواهد بود. همچون نحوه عملکرد ذخیره ساز تحت شبکه nas، در شیوه san اطلاعات بر روی سرورهای داخلی سازمان قرار خواهد گرفت، و به واسطه اتصال داخلی شبکه منطق خواهد شد. اما تفاوت NAS و SAN چیست؟ لازم است بدانید برعکس سیستم nas در san یک ارتباط داخلی بین فضاهای ذخیرهسازی اطلاعات برقرار است. در حقیقت تمام فضاهای ذخيره سازي تحت شبکه به این شیوه به هم متصل شده و تشکیل یک فضای یکپارچه را خواهند دارد. و این تفاوت این دو روش است.
مزایای nas storage چیست؟
تا اینجا متوجه شدیم شیوه nas یا همان network attached storage چگونه است. متوجه شدیم که ذخيره سازي بر روی یک سرور nas انجام خواهد شد و این که nas همانند یک هارد اکسترنال بزرگ به سیستم ما وصل میشود تا امکان ذخيره سازي را برای ما ایجاد کند. حجم اطلاعات قابل ذخيره سازي به این روش بسیار بالا است که قادر است این اطلاعات و فضا را بین چندین کاربر به اشتراک گذارد. این استوریج ها همچون یک فایل سرور شناخته شده و قادراند با کابل usb یا wifi ارتباط برقرار کنند. آنها از پروتکلهای ip/tcp برای ارتباط برقرار کردن استفاده میکنند. یکی دیگر از مزایای ذخیره ساز تحت شبکه nas این است که به راحتی از طریق اینترنت قابل دسترس است.
سخن پایانی
بعد از تمام صحبتهای بالا که با خواندنش متوجه شدیم سیستم nas چیست، مسئله مهم دیگر این است که بهترین ذخیره ساز تحت شبکه کدام است؟ زمانی که به این نتیجه رسیدید به ذخیره اطلاعات و فاسلهای خود در یک حافظه تحت شبکه نیاز دارید. متناسب با نیاز سازمان خود و ویژگیهای روشهای مختلف مشخص میشود کدام نوع ذخيره سازي تحت شبکه برای شما لازم است. با قدم گذاشتن در عصر ارتباطات هیچ کس قادر به پیش بینی شرایط موجود نبود. امروز سیلاب دیتا و اطلاعات بسیار عظیم بوده و هر روز به این حجم افزوده میشود. یک فضای عظیمتر برای حفظ و ذخيره سازي این اطلاعات لازم و ضروری است. در این زمان بود که مهندسان it به سرعت دستبکار شدند و انواع ذخيره سازي تحت شبکه را پدید آوردند. nas storage، san storage، سینولوژی، کیونپ، فضای ابری و… نمونههایی از این راهکارهستند که در این مقالعه شما را با روش کار بعضی از آنها آشنا کردیم .
چرا ماهان نت منبعی معتبر در زمینه ارتباطات است ؟
شرکت ماهان نت با تجربه غنی در زمینه ارائه خدمات و ملزومات مرتبط با اینترنت به مردم امروزه سرآمد شرکتهای این حوزه به حساب میآید.
برای ارتباط با ماهان نت میتوانید با شماره ۱۵۱۴ سایت و صفحه اینستاگرام ماهان نت در ارتباط باشید. امیدواریم از مقاله nas چیست نهایت بهره را برده باشید. همچنین شما میتوانید با کمک از مجله ماهان نت به موضوعات متنوعی مانند رفع مشکل قطعی اینترنت ، بهترین اینترنت وایرلس و… بپردازید.
سوالات پر تکرار
کیونپ چیست؟
استوریج qnap به استوریجهایی اتلاق میشود که دارای یک یا چندین هارد بوده و از اتصال همیشگی به اینترنت برخوردار است. کیونپ مرکز بکاپ است که همه فایلها و مدیاها از عکس گرفته تا فیلم و فایل های صوتی را ذخیره میکند.
سینولوژی چیست؟
ذخیره ساز تحت شبکه سینولوژی از دسته استوریجهایی است که قابلیت و ارزش خرید بالایی دارد. این سیستم در سال 2018 توسط حوزه فناوری wirecutter بررسی شد و به عنوان یک رهبر قدیمی در زمینه شبكه nas برای مشاغل کوچک و خانگی تعریف کرد. این شرکت در زمینه ساخت تجهیزات ذخیرهسازی متصل به شبکه nas فعال است.
موارد استفاده از nas storage یا به عبارتی کاربرد NAS Storage چیست؟
- ایجاد یک دسترسی برای تمام کارمندان یک سازمان به فایلهای مختلف.
- تهیه بکاپ از سیستمهای مختلف به صورت خودکار
- ایجاد سطوح مختلف امنیت برای اطلاعات ذخیره شده و….
نظرات کاربران