برای اینکه هر استریمر بتواند یک استریم باکیفیت داشته باشد، مهم‌ترین چیز داشتن یک اینترنت خوب است. اینترنت ضعیف و نامناسب برای استریم، به شدت کیفیت آن را پایین می‌آورد و باعث می‌شود مخاطب نتواند از استریم لذت ببرد. به همین منظور در این مقاله از سایت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت قصد داریم تا بهترین نت برای استریم را به شما معرفی کنیم.

نوع اینترنت سرعت آپلود پایداری اتصال پینگ حجم مناسب برای استریم مناسب برای استریم؟
فیبر نوری بسیار بالا (۱۰ تا ۱۰۰ مگ) بسیار پایدار بسیار پایین عالی (۳۰۰+ گیگ) عالی ⭐
VDSL متوسط تا خوب (۵ تا ۲۰ مگ) پایدار پایین خوب (۲۰۰+ گیگ) خوب ✅
TD-LTE متوسط (۵ تا ۱۰ مگ) نسبتاً ناپایدار متوسط محدود (بسته‌ای) محدود ⚠️
اینترنت رادیویی خوب تا بالا بسیار پایدار پایین بسته به سرویس خوب ✅
ADSL ضعیف (زیر ۱ مگ) نوسان زیاد بالا کم نامناسب ❌

استریمینگ چیست ؟

استریمینگ یا پخش زنده، روشی برای انتقال صدا و تصویر بین یک کامپیوتر مرکزی (سرور) و دستگاه شما (کلاینت) است. این اتفاق وقتی می‌افتد که شما فیلم می‌بینید یا به برنامه‌های صوتی در اینترنت گوش می‌دهید.

وقتی شما دکمه‌ی پخش را در حالت استریمینگ می‌زنید، دستگاه شما از کامپیوتر اصلی درخواست اطلاعات می‌کند. آن کامپیوتر هم این اطلاعات را به صورت بسته‌های کوچک می‌فرستد و دستگاه شما همزمان آن‌ها را می‌گیرد و پخش می‌کند. به این ترتیب می‌توانید فیلم یا سریال را بدون اینکه منتظر دانلود کامل آن بمانید، آنلاین تماشا کنید.

لایو استریم یا پخش زنده به معنای انتشار ویدیوها به شکل لحظه‌ای و آنلاین از طریق بسترهایی مثل یوتیوب ، فیسبوک، نتفلیکس و پلتفرم‌های ایرانی مثل آپارات، فیلیمو و امثال آن‌ها می‌باشد.

امروزه استریم کردن در زمینه‌های گوناگون در حال گسترش است و به یک شغل پردرآمد بدل گشته است. برای نمونه، فقط در پلتفرم توییچ ، بیش از ۳ میلیون استریمر مشغول تولید محتوا هستند.

سرعت دانلود یعنی دستگاه شما در هر ثانیه چقدر می‌تواند از اینترنت اطلاعات بگیرد. این سرعت را با واحد مگابیت در ثانیه اندازه می‌گیرند.

آپلود کردن برعکس دانلود است: وقتی شما چیزی را آپلود می‌کنید، سرعت آپلود نشان می‌دهد که دستگاه شما در هر ثانیه چقدر می‌تواند به اینترنت اطلاعات بفرستد.

مقاله مفید: استریم چیست

استریمینگ چیست ؟

چه چیزهایی یک اتصال اینترنتی را برای استریمینگ مناسب می‌سازند؟

اگر به فکر تهیه یک اتصال اینترنتی مناسب برای استریم کردن یا بهترین اینترنت برای گیم هستید، بهتر است در ابتدا بدانید که چه ویژگی‌هایی یک اتصال اینترنتی خوب را برای این کار می‌سازند. سپس چهار معیار مهم را که قبل از خرید اینترنت باید در نظر بگیرید، بیان خواهیم کرد.

  • نرخ بالای دانلود و آپلود

مهم‌ترین مسئله‌ای که هنگام انتخاب اینترنت برای استریم باید روی آن تمرکز کنید، سرعت دانلود و آپلود است. لازم به ذکر است که برای استریم کردن، سرعت آپلود به مراتب مهم‌تر از سرعت دانلود است. حداقل سرعت آپلود مورد نیاز بسته به پلتفرم استریمینگ تغییر می‌کند. با این حال، برای استریم با کیفیت HD یا 720p، عموماً سرعت حدود 5 مگابیت بر ثانیه کافی است.

در مقابل، اگر هدف شما ارائه کیفیت عالی به مخاطبانتان باشد، سرعت آپلود بالاتر ضروری است. به طور مشخص، استریم با کیفیت Full HD یا 1080p حداقل به سرعت آپلود 10 مگابیت بر ثانیه نیاز دارد، و برای یک استریم 4K بی‌نظیر، به اینترنتی با حداقل سرعت 20 تا 25 مگابیت بر ثانیه احتیاج دارید.

با اینکه اشاره شد که سرعت دانلود به اندازه سرعت آپلود برای استریمینگ ضروری نیست، باید به این نکته توجه داشته باشید که برای دریافت چت‌ها و محتوای دیگر همچنان به یک سرعت دانلود مناسب نیاز دارید. توصیه می‌کنم برای اینکه با مشکلی مواجه نشوید، یک اتصال اینترنتی با حداقل سرعت دانلود 10 مگابیت در ثانیه تهیه کنید.

  • پینگ پایین (تأخیر)

پینگ، که به عنوان تأخیر نیز شناخته می‌شود، عامل مهم دیگری است که بر کیفیت استریم تاثیرگذار است. بهترین نت برای استریم این است که هرچه پینگ شما پایین‌تر باشد، تأخیر کمتری را در اتصال خود تجربه خواهید کرد. در حالی که عوامل متعددی بر پینگ اثر می‌گذارند، بهتر است به دنبال یک اتصال اینترنتی باشید که پینگ پایین‌تری ارائه دهد.

  • اتصال پایدار

در حالی که سرعت و پینگ به طور قطع بر کیفیت استریم اثر می‌گذارند، به نظر ما یک اینترنت مناسب استریم اتصال پایدار و بدون قطعی دارد، موضوعی که گاهی افراد آن را نادیده می‌گیرند. یک استریم را تصور کنید که پیوسته با اختلالات صوتی و تصویری روبرو است و کیفیت آن لحظه‌ای خوب و لحظه‌ای بد می‌شود. در چنین شرایطی، نه استریمر می‌تواند به طور مؤثر استریم کند و نه بینندگان می‌توانند از آن لذت ببرند.

  • حجم دیتای نامحدود یا زیاد

استریم کردن به صورت پیوسته نیازمند رد و بدل شدن دائم اطلاعات صوتی و تصویری است. برای مثال، در هر ساعت و بسته به کیفیت، شما به چیزی بین 2 تا 10 گیگابایت دیتای اینترنت احتیاج دارید که مقدار نسبتاً زیادی است. پس، شما به یک ارتباط اینترنتی احتیاج دارید که محدودیت‌های سفت و سختی روی مصرف دیتا نداشته باشد.

در حالت ایده‌آل، یک کسی که استریم می‌کند باید یک طرح اینترنتی نامحدود داشته باشد. اما با در نظر گرفتن اینکه اینترنت واقعاً نامحدود، به معنی دقیق کلمه، در ایران پیدا نمی‌شود و بیشتر سرویس‌های اینترنتی یک سقف مصرف منصفانه دارند، پیشنهاد ما این است که یک طرح اینترنتی با حداقل حجم دیتای 300 یا 400 گیگابایت انتخاب کنید.

مقاله مفید: بهترین مودم برای کافی نت

اتصال اینترنتی را برای استریمینگ مناسب

کدام نوع اتصال اینترنتی بهترین نت برای استریم است؟

ایران انواع گوناگونی از اینترنت، مانند ADSL، فیبر نوری، VDSL و TD-LTE را ارائه می‌دهد و شما به طور حتم نیاز به گزینش یکی از آن‌ها خواهید داشت. در ادامه، به معرفی تک‌تک این گونه‌های اینترنت پرداخته و مزایا و معایب آن‌ها را شرح خواهیم داد.

  • ADSL و VDSL

در زمان در نظر گرفتن گزینه‌های اینترنت در ایران، اینترنت ارائه شده بر بستر خطوط تلفن مسی، یعنی ADSL و VDSL، احتمالاً نخستین گزینه‌ای خواهد بود که به آن می‌اندیشید. این شیوه از اینترنت در مقایسه با سایر شیوه‌ها نسبتاً اقتصادی‌تر بوده و از دسترسی فراگیری برخوردار است. به طور کلی، اگر خط تلفنی به مکانی رسیده باشد، امکان دسترسی به این شکل از اینترنت وجود دارد.

با این حال، اتصالات اینترنتی ADSL و VDSL اغلب دارای سرعت بارگذاری (آپلود) کندی هستند. افزون بر این، به دلیل بهره‌گیری از کابل‌های مسی قدیمی، احتمالاً با کاهش پایداری، به ویژه در ساعات پرمصرف، روبرو خواهید شد. با این وجود، اگر کاربر تازه‌کار هستید و تمایل به کاهش هزینه‌ها دارید، انتخاب اتصال VDSL می‌تواند نقطه آغازی معقول باشد. در مقابل، اینترنت ADSL به دلیل سرعت بارگذاری بسیار پایین، به هیچ وجه گزینه مطلوبی نیست و توصیه می‌کنم از برگزیدن این گونه از اینترنت اجتناب کنید.

  • فیبر نوری

فیبر نوری، به عنوان یکی از انواع اینترنت، در سال‌های اخیر در ایران با توجه فزاینده‌ای روبرو شده است. در حال حاضر، عمده شرکت‌های فعال در زمینه ارائه خدمات اینترنتی در تلاش هستند تا زیرساخت‌های لازم برای گسترش اینترنت فیبر نوری را در سراسر کشور فراهم سازند. این فناوری اینترنتی، با وجود شباهت‌های ظاهری به ADSL و VDSL، از یک تفاوت کلیدی برخوردار است: استفاده از فیبر نوری (Optical fiber) به جای سیم‌های مسی سنتی، که منجر به دستیابی به سرعت و پایداری به مراتب بالاتر می‌گردد.

از جمله مزایای قابل توجه اینترنت‌های مبتنی بر فیبر نوری، برابری تقریبی سرعت آپلود و دانلود است. این ویژگی، در تضاد با اینترنت‌های ADSL و VDSL که معمولاً سرعت آپلود بسیار پایین‌تری را ارائه می‌دهند، یک امتیاز ویژه برای فعالان حوزه استریمینگ به شمار می‌رود. اهمیت سرعت آپلود در فرآیند استریم، همانگونه که پیشتر نیز ذکر شد، غیرقابل انکار است.

دسترسی به این سطح از کیفیت اینترنت مستلزم صرف هزینه بیشتری در مقایسه با سایر گزینه‌های موجود است، زیرا فناوری فیبر نوری به طور کلی به عنوان یک راهکار پیشرفته‌تر شناخته می‌شود. با این حال، سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌تواند با ارائه سرعت و کیفیت بی‌نظیر، تجربه استریمینگ مطمئن و بدون دغدغه‌ای را برای کاربران به ارمغان آورد.

  • TD-LTE

شاید به دلایل خاصی، شما نمی‌توانید یا تمایل ندارید از اینترنت سیمی استفاده کنید. در این وضعیت، Td lte به عنوان بهترین گزینه برای شما مطرح می‌شود. این نوع اینترنت سرعت خوبی ارائه می‌دهد و نیازهای افرادی که دائماً در حال حرکت هستند یا کسانی که شرایط زندگی‌شان مانع دسترسی به فیبر نوری یا اینترنت adsl می‌شود را برطرف می‌کند.

اگر شما در یکی از این دو دسته قرار می‌گیرید، این نوع اینترنت می‌تواند یک انتخاب منطقی برای شما باشد. با این وجود، اگر شما به این گروه‌ها تعلق ندارید، بهتر است از تهیه اینترنت TD-LTE به دلیل ناپایداری آن در مقایسه با اتصالات سیمی و بسته‌های داده گران‌قیمت مرتبط با آن، صرف نظر کنید.

  • اینترنت رادیویی

اینترنت رادیویی ، که به آن اینترنت بی‌سیم هم می‌گویند، با بهره‌گیری از امواج رادیویی، اتصالی با پهنای باند وسیع فراهم می‌آورد. از جمله مزایای برجسته آن، عدم نیاز به خط تلفن، زیرساخت‌های مخابراتی و حتی دکل‌های تلفن همراه جهت عملکرد است.

این نوع اینترنت با قابلیت نصب در هر مکان و ارائه سرعت چشمگیر، بسیار کارآمد است.

یک دیش کوچک نصب شده بر روی بام، ارتباطی میان موقعیت شما و برج‌های انتقال داده‌ی شرکت ارائه‌دهنده اینترنت ایجاد کرده و از طریق یک کابل، دسترسی به اینترنت را برای رایانه شما ممکن می‌سازد. برای استفاده بی‌سیم در محیط داخلی، یک مودم با قیمت مناسب به آسانی می‌تواند اینترنت را از طریق شبکه وای-فای به اشتراک بگذارد.

لازم به ذکر است که اینترنت رادیویی در دو نوع پیکربندی چند نقطه‌ای و نقطه‌به‌نقطه موجود است. برای مقاصد استریمینگ، هر دو روش بسته به ارتفاع و فاصله شما از نزدیک‌ترین دکل شبکه می‌توانند مؤثر واقع شوند. به طور کلی، اینترنت رادیویی گزینه‌ای بسیار توصیه شده برای هر دو فعالیت بازی و استریمینگ محسوب می‌گردد.

اینترنت مناسب استریم

چرا اینترنت رادیویی بهترین نت برای استریم در ایران است؟

  • بیشترین سرعت آپلود و دانلود
  • پایین ترین پینگ تایم موجود در کشور
  • قابلیت جابه جایی از هر محلی به محل دیگر
  • پایداری لینک و بدون قطعی ، بدون نوسان در پهنای باند
  • تعرفه حجم ارزان و به صرفه

نظر سایت یوسویچ درباره بهترین اینترنت برای استریم:

سرعت مناسب اینترنت برای تماشای آنلاین (استریم) لزوماً نباید خیلی بالا باشد، مخصوصاً اگر این تنها استفاده اصلی شما از اینترنت در خانه باشد. سرعت پیشنهادی حداقلی برای استریم روی یک دستگاه، بین ۱.۵ مگابیت بر ثانیه تا ۲۵ مگابیت بر ثانیه است که این مقدار به کیفیت تصویری که می‌خواهید تماشا کنید بستگی دارد.

یادآوری: این سرعت‌ها، حداقل سرعت‌های پیشنهادی برای استریم روی یک دستگاه هستند، نه برای استفاده همزمان روی چندین صفحه‌نمایش در خانه. همچنین این اعداد، استفاده‌های دیگر اعضای خانواده یا هم‌خانه‌ای‌ها از اینترنت را در نظر نمی‌گیرند.

بنابراین، اگر فرد یا افراد دیگری در خانه همزمان در حال استریم، تماس تصویری یا بازی آنلاین باشند، به پهنای باند بسیار بیشتری از حداقل نیاز خواهید داشت.

چرا اینترنت‌های adsl یا td lte یا اینترنت موبایل برای استریم مناسب نیستند؟

  • اینترنتADSL حداکثر می‌تواند سرعت آپلود ۰.۵ تا ۱ مگابیت بر ثانیه به شما ارائه دهد. بنابراین اصلا سراغ اینترنت adsl برای استریم یا گیم نروید.
  • اینترنت TD-LTE یا همان مودم ‌های سیم کارتی نیز دارای تعرفه گران‌قیمت و نوسان پینگ تایم می‌باشند. علاو.ه بر این کاملا بستگی به آنتن دهی lte در محل وابسته است. بنابراین برای استریمینگ گزینه مناسبی نیست.
  • اینترنت ‌های موبایل مانند همراه اول یا ایرانسل نیز برای استریم مناسب نیستند، زیرا علاوه بر گران بودن هزینه بسته‌های حجمی، دچار عدم پایداری در پینگ تایم و پهنای باند هستند.

برای بالابردن سرعت استریمینگ چه کنیم ؟

برای بهبود آسان سرعت آپلود در استریمینگ، این موارد را امتحان کنید:

اتصال سیمی: از کابل اترنت برای اتصال به اینترنت استفاده کنید. وای‌فای بی‌سیم می‌تواند سرعت آپلود را کم کند.

قطع دستگاه‌های اضافی: برای جلوگیری از ازدحام پهنای باند و کاهش سرعت، دستگاه‌های دیگر در حال استفاده از اینترنت را خاموش کنید.

بستن برنامه‌های غیرضروری: فقط نرم‌افزار استریم در زمان پخش زنده باید داده آپلود کند.

چندپخشی: استریم همزمان به چند پلتفرم می‌تواند مخاطب بیشتری جذب کند و بار آپلود را توزیع کند.

حذف بدافزار و مسدودسازی تبلیغات: نرم‌افزارهای مخرب و تبلیغات می‌توانند پهنای باند آپلود زیادی مصرف کنند.

به‌روزرسانی نرم‌افزار و سخت‌افزار: درایورها و مودم‌های قدیمی می‌توانند سرعت اینترنت را کاهش دهند. از جدیدترین نرم‌افزار و سخت‌افزار مناسب استریم زنده استفاده کنید.

جمع بندی بهترین نت برای استریم

تعیین بهترین نت برای استریم تحت تأثیر عوامل گوناگون قرار دارد. ما در این مقاله به بررسی گزینه‌های مختلف پرداختیم تا شما با در نظر داشتن نیازهای شخصی خود، بتوانید سرویسی را برگزینید که علاوه بر بهبود تجربه استریمینگ، باعث کاهش هزینه‌هایتان نیز شود. در آخر، به خاطر داشته باشید که یک اتصال مطمئن و پشتیبانی فنی حرفه‌ای دو عامل مهم هستند که نباید آن‌ها را دست کم بگیرید.

ماهان نت پیشرو در خدمات پرسرعت

برای استریمینگ، یک اتصال اینترنتی با سرعت زیاد، پایدار و بدون هیچ‌گونه قطعی مورد نیاز است. ایران انتخاب نسبتاً متنوعی از خدمات اینترنتی که برای استریم مناسب هستند را در دسترس قرار می‌دهد. در نتیجه، انتخاب اینترنت مناسب می‌تواند یک چالش باشد.

ماهان نت؛ ارائه دهنده اینترنت پرسرعت ایران، با بیش از دو دهه تجربه است. محصولات پرطرفدار ماهان نت همانند اینترنت td lte  و سایر راهکارهای سازمانی و اینترنت فیبر نوری هستند. با خرید این سرویس‌ها می توانید بهترین خدمات اینترنتی را با بالاتری سرعت تجربه کنید!

در انتهای مقاله بهترین نت برای استریم هستیم؛ برای خرید، مشاوره و یا پشتیبانی صفحه اینستاگرام ماهان نت، شماره تماس ۱۵۱۴ و اکانت رسمی ماهان نت در لینکدین در دسترس شماست.

سوالات متداول

سوالات متداول
01میزان مصرف اینترنت در استریم چقدر است؟

اگر شما هم استریمر هستید یا قصد دارید در این حوزه شروع به فعالیت کنید، احتمالا این سوال برایتان پیش می‌آید که ‌«استریم چقدر اینترنت مصرف میکند؟». در پاسخ به این سوال باید گفت: بسته به کیفیت تصویر، یک لایو استریم می‌تواند حجمی بین ۲ تا ۳ گیگابایت در ساعت استفاده کند.

02آیا استفاده از VPN روی کیفیت استریم تأثیر می‌گذارد؟

VPN می‌تواند سرعت و پایداری اتصال شما را کاهش دهد، به‌خصوص اگر از سرورهای دورتر استفاده کنید.

03اینترنت خوب برای استریم چه ویژگی‌هایی دارد؟

اینترنت خوب برای استریم باید سرعت دانلود و آپلود بالایی داشته باشد، پایداری مناسبی در ساعات مختلف شبانه‌روز ارائه دهد و دارای پینگ پایین و نوسان کم باشد. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که استریم بدون قطع و وصلی یا افت کیفیت انجام شود.

04اینترنت مخصوص استریم با اینترنت معمولی چه تفاوتی دارد؟

اینترنت مخصوص استریم معمولاً پهنای باند بیشتری در اختیار کاربر قرار می‌دهد و اولویت دسترسی به سرورها را برای انتقال ویدئو و صوت زنده فراهم می‌کند. این نوع اینترنت، اغلب دارای IP ثابت و تاخیر بسیار کم است تا کیفیت استریم بالا باقی بماند.

05برای استریم حرفه‌ای چه نوع اینترنت استریم پیشنهاد می‌شود؟

برای استریم حرفه‌ای، استفاده از اینترنت استریم با پشتیبانی از سرعت‌های بالا، پینگ پایین، آپلود قوی و خدمات پشتیبانی اختصاصی پیشنهاد می‌شود. اینترنت‌های مخصوص گیم و استریم، مثل سرویس‌های فیبر نوری یا اینترنت‌های اختصاصی، گزینه‌های ایده‌آلی هستند.