انرژی تجدیدپذیر با نام انگلیسی Renewable Energy، به نوعی از انرژی گفته میشود که منبع تولید آن امکان به وجود آمدن در بازه زمانی کوتاهی توسط طبیعت را دارد. کشور ایران نیز از خردادماه سال ۱۳۹۱، حق عضویت در آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر را داشته است.
برآورد سازمان صلح سبز در سال ۲۰۱۵ اینگونه بود که طی دو سال آینده فناوری اطلاعات بین ۷ الی ۱۲ درصد از مصرف کل برق را به خود اختصاص خواهد داد. گفتنی است که حدود ۲۱ درصد از کل برق مصرفی نیز مورد استفاده دیتاسنترها قرار میگیرد. اما خبر خوب این جاست که بزرگترین شرکتها در حوزه فناوری، به فکر استفاده از اینترنت سبز افتادهاند.
شرکت اپل مدعی شده که تاکنون انرژی ۹۳ درصد از کارهای خود در سطح جهان را با انرژی تجدیدپذیر تامین میکنند. گوگل، غول بزرگ فناوری نیز مدعی شده که در سال ۲۰۱۷، ۱۰۰ درصد از انرژی دیتاسنترهای خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین خواهد نمود. شرکتهای بزرگ دیگری نیز هستند که روی انرژی تجدیدپذیر سرمایهگذاری کردهاند. بهعنوان نمونه، طبق گزارشهای اعلام شده از سوی شرکتها ۳۵درصد از برق مرکز اطلاعات فیسبوک، ۴۰درصد از برق شرکت آمازون و ۴۴درصد از برق مراکز داده مایکروسافت از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین میشوند.

جالب است بدانید که گوگل و مایکروسافت ادعا میکنند که در فعالیتهایشان از هیچگونه سوخت فسیلی استفاده نمیکنند. اگر ادعای اجرای چنین اقداماتی صحت داشته باشد، میتوان به گسترش انرژیهای تجدیدپذیر و حفاظت از محیطزیست امیدوار بود.
انرژیهای بادی و خورشیدی ۱۵۳ گیگاوات از ظرفیت برق سال ۲۰۱۵ را تامین کرده بودند، این درحالی است که آخرین گزارشها منتشر شده آژانس بینالمللی انرژی، نشان میدهد که سرعت این تغییر بیش از حد انتظار بوده است. انرژیهای تجدیدپذیر هماکنون از ذغالسنگ (بزرگترین منبع جهانی ظرفیت برق) پیشی گرفتهاند. آژانس بینالمللی انرژی، دلایل رشد بیسابقه این انرژی را عواملی چون فناوریهای پیشرفته و سیاستهای انطباقپذیر شمرده است.
نظرات کاربران