امروزه بین شرکت‌ها بزرگی چون اپل، مایکروسافت و گوگل رقابت تنگاتنگی در زمینه تولید دستیارهای صوتی راه افتاده است. استفاده از دستیارهای صوتی روی موبایل، تبلت و لپ‌تاپ‌ها تا به‌کارگیری از آن‌ها در ربات‌های مختلف بازار سرگرم کننده‌ای را راه انداخته است. در این پست به بررسی چند نمونه از بهترین ربات‌های دستیار صوتی پرداخته‌ایم. با ماهان‌نت همراه باشید.

Olly

Olly

Olly

یکی از ربات‌های خانگی که در CES2017 نیز معرفی شده است، اولی نام دارد که بیش از یک دستیار صوتی خانگی است و رفتار صاحب خود را یادمی‌گیرد. از ویژگی‌های منحصر به فرد اولی این است که از ترکیبی از یک دستیار صوتی و ربات خانگی تشکیل شده است. این ربات شخصیت داشته و رفتار کاربر را تشخیص می‌دهد و به آن پاسخ می‌دهد. اولی رفتارهای صاحب خود را پیگیری می‌‌کند، آن‌ها را می‌آموزد و با گذر زمان خود را شبیه به او می‌کند.

ربات Olly می‌تواند به پرسش‌های کاربر پاسخ دهد و کنترل وسایل هوشمند را به دست بگیرد. اما از امکانات این ربات توانایی واکنش نشان دادن است که می تواند پیش‌بینی کند شما دوست دارید چه موسیقی گوش دهید و چه کاری انجام دهید. این روبات که شبیه به یک دونات هوشمند است، اگر فراخوانده شود، از روی پایه خود بلند شده و با صدا و رقص نور به سمت کاربر چرخیده و به او پاسخ می‌دهد. اما نسخه‌ای که در نمایشگاه CES ارائه می‌شود، نسخه نهایی آن نیست و نسخه کامل آن اواخر سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه خواهد شد.

Google Home

Google Home

Google Home

گوگل در سال گذشته یک دستیار صوتی جدید شبیه به گجت آمازون اکو تولید کرد که با استفاده از آن می‌توانید صحبت کنید و موزیک پخش کنید. از مهمترین کاربردهای دستیار صوتی گوگل هوم، پخش موسیقی هست و به‌صورت یک اسپیکر وای‌فای عمل می‌کند. گوگل هوم می‌تواند موسیقی را از سرویس های ابر بگیرد و آن را با کیفیت بسیار بالایی پخش کند. با استفاده از این دستگاه می‌توانید در گوگل جستجو کنید و سوالات خود را نیز بپرسید.

گوگل هوم را تیم chrome cast توسعه داده و به عنوان یک کالای اینترنت اشیا محسوب می‌شود. این دستیار صوتی در رنگ های مختلفی تولید و به بازار عرضه شده است. از ویژگی‌های منفی این دستگاه این است که نمی‌تواند برای اعضای متعدد خانه سفارشی‌سازی شود. همچنین از همگام‌سازی آن با سایر خدمات گوگل، نمی‌توانید کارهای زیادی (مانند تنظیم یک قرار در تقویم خود) انجام دهید.

Amazon

Amazon Echo

Amazon Echo

آمازون اسپیکری به نام اکو تولید کرد که با دستورات صوتی کنترل می‌شود. این اسپیکر استوانه‌ای شکل بوده و به فضای ابر متصل است. همچنین این امکان را دارد که اطلاعات مرتبط با موسیقی، اخبار و غیره را در اختیار کاربر قرار دهد. این اسپیکر با میکروفونی که داخل آن است، دستور را از شما گرفته و نسبت به آن واکنش می‌دهد (مثلا موسیقی مورد علاقه شما را پخش می‌کند). این اسپیکر صدا را به صورت ۳۶۰درجه پخش می‌کند تا از تمام جهات شنیده شود. این اسپیکر علاوه‌بر موسیقی‌های موجود در سیستم‌های ابری، قابلیت پخش موسیقی iHearRadio و Tuneln Plus را نیز دارد. موزیک‌های اسپاتیفای را نیز با استفاده از امکان بلوتوث می‌توانید پخش کنید.

Lenovo

Lenovo

Lenovo

دستیار صوتی هوشمند لنوو، به سرویس صوتی الکسای آمازون مجهز است. این دستیار با همکاری آمازون ساخته شده و دارای سرویس صوتی الکسا نیز می‌باشد. دستیار صوتی هوشمند لنوو مانند سایر مدل‌های مشابه خود، دستور صوتی کاربر را دریافت کرده و آن را اجرا می‌کند. ظاهر این دستگاه نیز مانند اغلب اسپیکرها، به‌صورت استوانه‌ای است و صفحه رویی آن قابل چرخش است. از ویزگی‌های متمایز کننده این اسپیکر استفاده از ۸ میکروفون داخل آن است تا صدای کاربر را با فاصله ۵ متری نیز تشخیص دهد.

منبع: cnet و slashgear