اگر شما هم از افرادی هستید که به تمیزی یا کثیفی صفحه موبایل خود اهمیت می‌دهید، باید بدانید که این موضوع بیان‌گر نحوه زندگی شما است.

گوشی‌های هوشمند به‌دلیل استفاده زیادی که از آن‌ها می‌شود و برخورد زیاد آن‌ها با همه‌جا، میکروب‌های فراوانی را به‌خود جذب می‌کنند و طبق گزارش سایت newatlas، ده برابر یک توالت باکتری دارند. دانشمندان با مطالعه روی باکتری و مولکول‌های صفحه نمایش موبایل، اطلاعاتی درباره روش زندگی کاربران پیدا کرده‌اند که نوع رژیم غذایی، نوع کرم مورد استفاده و حتی میزان خشم یا آرامش کاربر به‌سادگی قابل تشخیص هستند. این اطلاعات برای بررسی صحنه جرم و شناسایی خلافکاران تاثیر به‌سزایی دارند.

پیش ازین در دانشگاه کالیفرنیا نیز پژوهش‌هایی انجام شد که پیشینه و الهام‌بخشی برای این مطالعه بوده است. پیتر دورستین، استاد دانشگاه پزشکی همراه با تیم خود، مدل‌های سه بعدی ساختند که صدها میکروب و مولکول را در بدن مسیریابی می‌کند. اتفاق عجیب در این مطالعه این بود که اگرچه قرار بود افراد مورد مطالعه در سه روز پایانی آزمایش از محصولات بهداشتی استفاده نکنند، اما این مولکول‌ها روی صفحه موبایل نمایان شدند.

پیتر دورستین در این زمینه گفت که ممکن است تمام آثار شیمیایی در بدن ما به شی دیگری انتقال پیدا کند. درنتیجه با بررسی اشیای مورد استفاده افراد و مطالعه روی سطوح آن‌ اشیا می‌توان اطلاعات بسیاری از سبک زندگی آن‌ها به‌دست آورد. افراد مورد مطالعه پیتر دورستین و تیم او از ۳۹ نفر و ۵۰۰ موبایل هوشمند تشکیل می‌شد که طی آن با بررسی مولکول‌های موجود در سطح موبایل، پروفایلی از سبک زندگی هر شرکت‌کننده ایجاد کردند.

نمونه‌هایی از مواد دارویی که روی موبایل‌ها به چشم می‌خوردند شامل داروهای ضدافسردگی، کرم‌های ضدقارچ، قطره‌ چشم و غیره می‌شد. مولکول‌هایی از مواد غذایی نیز مانند ادویه، مرکبات، کافئین و غیره نیز قابل مشاهده بود. اما تاثیر برخی مواد تا ماه‌ها قابل رویت بود، ماند اسپری حشره‌کش و یا کرم‌های ضد آفتاب.

این تیم، هم‌اکنون روی مطالعه‌ای متشکل از ۸۰ شرکت‌کننده کار می‌کنند تا به اطلاعات بیشتری از جمله کلید، کیف پول و غیره دست پیدا کنند. اما اطلاعات به‌دست آمده از کاربر محدودتر از اطلاعاتی است که برای مثال از اثرانگشت آن کاربر به‌دست می‌آید. اما با همین اطلاعات می‌توان متوجه شد که کاربر خانم است یا آقا، چه مقدار و از چه لوازم‌آرایشی استفاده می‌کند، آیا کافئین زیاد مصرف می‌کند یا خیر، آیا موهای خود را رنگ می‌کند یا خیر، برند عطر او چیست و مواردی از این قبیل.

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد، این اطلاعات برای استفاده در تشخیص صحنه جرم مناسب هستند، اما به‌هرحال ممکن است از آن‌ها سوء استفاده نیز بشود.

منبع: washingtonpost

0/5 (0 نظر)