شاید بتوان گفت که آینده اینترنت را اینترنت اشیا شکل میدهد و فناوری ۵G نقش مهمی در رسیدن به این آینده ایفا خواهد کرد.
اگر بهنظر شما تکنولوژی اینترنت ۵G تنها با سرعت دانلود بالاتر مرتبط است، باید بگوییم که هیچ ایدهای از آیندهای که در انتظار این تکنولوژی هست، ندارید.
هرروز استفاده ما از اینترنت داده بیشتر میشود: موبایلهای هوشمند، تلویزیون هوشمند، ساعت هوشمند، واقعیت مجازی، ماشینهای ظرفشویی، یخچال، دستیار صوتی و در نهایت اینترنت اشیا از پیش از این نیز در میان ما بودهاند. تمام این موارد نیاز به انتقال حجم عظیمی از دادهها، ارتباطات بسیار، بازدهی بیشتر و مصرف انرژی کمتر دارند.
اگر این موضوع چندان برای شما قابل درک نیست، به این نکته توجه کنید که فناوری ۵G در آینده کمک میکند تا بتوانیم ارتباط خود را با میلیاردها دستگاه متصل به اینترنت حفظ کنیم.
بدون ۵G اینترنت اشیا وجود نخواهد داشت. اگرچه در سال ۲۰۱۷ این ادعا کمی دور از ذهن بهنظر میرسد، اما در سال ۲۰۲۰ که ۲۰ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت وجود خواهد داشت، چندان بعید نخواهد بود. به عبارت دیگر، افراد و دستگاههای بسیاری میخواهند همزمان فضای یکسانی از اینترنت را اشغال کنند.
شاید هنوز زمان تاخیر برای شبکههای ۳G و ۴G مهم نباشد، اما در چند سال آینده، خدماتی که به زمان تاخیر کمی (کمتر از ۱۰ میلی ثانیه) نیاز دارند، باید به تکنولوژی ارتباطی جدیدی نیز دسترسی پیدا کنند.
جهانی را تصور کنید که در آن خودروها با مسافران، عابران پیاده، سایر وسایل نقلیه، دوچرخهها، چراغهای راهنمایی و سایر زیرساختهای شهری ارتباط داشته باشند. شرکتهایی چون ولو و تسلا سعی دارند تا سال ۲۰۲۰، با برقراری چنین ارتباطی بین دستگاهها، تصادفات کشنده ماشینها را حذف کنند.
برای اینکه فهم بهتری از اینترنت اشیا داشته باشید، الزاماً نباید خود را در داستانهای علمی تخیلی تصور کنید، چرا که همین الان مصداقهای زیادی در دنیای واقعی وجود دارند. برای مثال، چند هفته قبل، شرکت هواوی با همکاری تلفونیکا، پروژهای راهاندازی کرد که با استفاده از اینترنت اشیا از اطلاعات کاربران استفاده میکند.
۵G میتواند مانند سیناپسهای نورونهای ما باشد
سیستم ۴G فعلی، قبلاً مشکل زمان تاخیر و بازدهی را بهینه کرده است. اما ۵G اولین شبکهای است که برای گسترشپذیری، چندکاربردی بودن و مصرف انرژی بهینه طراحی شده است. بهعبارت دیگر، هر دستگاه و شبکه ای که برپایه اینترنت اشیا ساخته میشود، بهجای استفاده همیشگی از تمام منابع، از هرچیز تنها زمانیکه به آن نیاز دارد استفاده میکند.
اما زمان تاخیر دقیقاً چه معنایی دارد؟ زمان تاخیر نوعی اندازهگیری است که نشان میدهد برای انتقال داده از نقطهای از شبکه به نقطهای دیگر (از شبکه)، به چهمقدار زمان نیاز است؛ برای مثال از آنتن اپراتور تا تلفنهمراه شما. حداکثر زمان تاخیر در حال حاضر ۱۰ میلی ثانیه است، اما ۵G وعده داده این میزان را به ۱ میلیثانیه برساند. درحقیقت، استفاده از ۵G علاوهبر سرعت بالا، بازدهی بیشتری نیز دارد، چراکه هر دستگاه میتواند هر زمان که نیاز داشته باشد به شبکه وصل شود و یا ارتباط خود را قطع کند.
فناوری ۵G پلی به راهکارهای نوین اینترنت اشیا
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، ۵G نهتنها سرعت اتصال را بهبود میبخشد، بلکه راه را برای آیندهای هوشمند و متصل هموار میکند. در نهایت، اینترنت ۵G راهکارهای جدیدی را به بازار عرضه خواهد کرد. این فناوری مردم را قادر به صحبت کردن با ماشینها، خانه و حتی هواپیما میکند.
طبق گفتههای جولیانو بازو، از مدیران شرکت فناوریهای شبکه موبتیل، اولین شبکه اقتصادی ۵G در سال ۲۰۲۰ عرضه خواهد شد. اما این احتمال وجود دارد که بتوان نمونههای آزمایشی آن را در جام جهانی روسیه در سال ۲۰۱۸ مشاهده کرد.
آیا همچنان نسبت به اهمیت ۵G برای اینترنت اشیا مردد هستید؟ بهنظر شما اینترنت اشیا چطور روی زندگی روزمره ما تاثیر خواهد گذاشت؟