آیا می‌دانید اینترنت اشیا چیست؟

ماهان‌نت در پست قبل خود به‌طور کامل درباره اینترنت اشیا توضیح داده است. اینترنت اشیا به اتصال هر محصولی در محیط پیرامون به یکدیگر و ارتباط آن‌ها از طریق اینترنت گفته می‌شود. این روزها بسیاری از شرکت‌ها بیش از هر چیزی روی استفاده از اینترنت اشیا در محصولات خود تاکیید و تمرکز می‌کنند. اینجا به چند مورد از بهترین شرکت‌های اینترنت اشیا و تعدادی از محصولات آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

خدمات وب آمازون AWS

خدمات وب آمازون AWS

خدمات وب آمازون AWS

همانطور که در پست قبل اشاره شد، خدمات ابر نقش مهمی در IoT ایفا می‌کنند و آمازون بزرگترین ارائه‌دهنده سرویس ابر می‌باشد.  ابر می‌تواند مقدار عظیمی از داده‌ها را ذخیره کند. آمازون نیز خدمات وسیعی برای دریافت مفهومی از این داده‌ها ارائه می‌نماید. همچنین آمازون دکمه کوچکی طراحی کرده که قرار است برروی بسیاری از لوازم منزل نصب شود. برای مثال روی ماشین لباسشویی دکمه‌ای به جهت خرید پودرلباسشویی فراهم شده که با ضریه روی آن، این سیستم به‌طور خودکار میزان پودر لازم برای ماشین‌لباسشویی را تشخیص داده و آن را خریداری می‌نماید. همچنین از این دکمه در کنترل هوشمند چراغ منزل، تهویه مطبوع، تاکسی گرفتن و… نیز استفاده خواهد شد.

مایکروسافت

مایکروسافت

مایکروسافت

مایکروسافت با بهره‌گیری از یکی از پلتفرم‌های اینتل، اولین گجت اینترنت اشیا مبتنی بر ویندوز ۱۰ را با نام بامبو bamboo تولید کرد. بامبو رباتی به شکل یک پاندا است که به سرویس Microsoft Azure & Cognitive متصل می‌شود. کاربر می‌تواند با هر زبانی با این ربات ارتباط برقرار کند. این ربات نیز بعد از تحلیل گفته‌های کاربر، جملات را به همان زبان یا انگلیسی ترجمه کرده و پاسخ می‌دهد. بامبو امکان حرکت در محیط و درک پیرامون را داشته و همچنین می‌تواند با استفاده از توییت‌های کاربران در شبکه اجتماعی تویتر، حالات روحی آن‌ها را تشخیص دهد.

گوگل

گوگل

گوگل

گوگل که از غول‌های تکنولوژی است، پلتفرم جدیدی برای این فناوری ارائه کرده است. گوگل در حال ساخت سیستم عامل جدیدی برپایه اندروید است که بریلو Brillo نام دارد. این سیستم عامل برای دستگاه‌هایی طراحی شده که دارای سخت‌افزار بسیارپایینی هستند تا به‌راحتی در فناوری اینترنت اشیا، به‌کار گرفته شوند. رم‌های مورد نیاز بریلو ۳۲ یا ۶۴ مگابایت هستند.

از سیستم عامل بریلو می‌توان در کنترل لامپ‌های هوشمند، قفل‌ها و ترموستات وسایل حرارتی استفاده نمود. تولیدکننده‌های لوازم هوشمند می‌توانند باتوجه به نوع نیاز خود، به‌راحتی این سیستم عامل را طراحی و دست‌کاری کنند. بریلو از وای‌فای، بلوتوث با مصرف کم انرژی و سایر تجهیزاتی که در اینترنت اشیا استفاده می‌شود، پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌های مثبت این پروژه، استفاده از زبانی واحد است تا تمام دستگاه‌هایی که از بریلو پشتیبانی می‌کنند بتوانند به یکدیگر مرتبط شوند.

سامسونگ

سامسونگ

سامسونگ

یکی از شرکت‌هایی که در سال‌های اخیر سعی داشته تا انواع محصولات خود مانند اجاق‌گاز، لباسشویی، خودرو و انواع ابزارها را به هم متصل کند، سامسونگ است. این کمپانی تازگی سیستم عاملی به نام تایزن را برای بستر اینترنت اشیا انتخاب کرده تا بتواند ابزارهای خود را به‌صورت یکپارچه به‌هم متصل کند. همچنین پلتفرمی به‌نام Artik عرضه کرده که دو ماژول مختلف به‌نام‌های ARTIK 0 و ARTIK 7 هستند. تولید تصفیه هوا از نمونه‌هاییست که سامسونگ از پلتفرم آرتیک در آن استفاده کرده است. یونگ سو، مدیر فناوری مرکز استراتژی و نوآوری سامسونگ، می‌گوید که “با پلت‌فرم آرتیک، تولیدات این شرکت امکان اتصال به سایر دستگاه‌های هوشمند را نیز پیدا می‌کند. همچنین با اتصال به فضای ابری، راه‌حل‌های بسیاری پیش‌روی طراحان قرار خواهد گرفت”.

«مانیتورهای هوشمند» یکی از نمونه‌های محصولات IoT سامسونگ است که برای خانه در مقابل دزدی، آتش‌سوزی و نشتی گاز، امنیت بیشتری فراهم می‌کند. فناوری «SleepSense» نیز یک حسگر معرفی کرده که زیر تشک قرار می‌گیرد و تمام حرکات حین خواب مانند ضربان قلب و تنفس فرد را ثبت می‌کند. این برنامه می‌تواند باتوجه به مواردی چون زمان خواب عمیق، زمان لازم برای به خواب رفتن فرد و میزان حرکات او حین خواب، برنامه‌ای برای بهبود کیفیت خواب ارائه کند.

آی‌بی‌ام IBM

آی‌بی‌ام IBM

آی‌بی‌ام IBM

آی‌بی‌ام از جمله شرکت‌هایی است که در زمینه اینترنت اشیا پیشرفت بسیاری داشته است. این شرکت پیش از این پژوهش‌های خود را در این زمینه به ارزش ۳ میلیارد دلار ادامه داده بود، اما درحال‌حاضر ۲۰۰ میلیون دلار دیگر را برای ساخت یک مرکز تحقیقاتی صرف کرد تا دستاوردهای IoT خود را ارتقا بخشد. کاربران سرویس‌های مرتبط با اشیا IBM حدود ۶هزار نفر هستند که برای پیشرفت عملکرد و بازدهی در کسی و کار خود از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند.

شرکت‌هایی مانند اریالترونیکس (طراحی و تولید هواپیما بی‌سرنشین)، گروه شفلر (تولید کننده قطعات خودرو) و دانشکده پزشکی توماس جفرسون از کاربران آی‌بی‌ام هستند که با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا انقلابی در کسب‌و‌کار خود ایجاد کرده‌اند. برای مثال مراکز درمانی دانشکده جفرسون با استفاده از این فناوری، اتاق‌های هوشمندی را طراحی کرده‌اند که بیمار بدون نیاز به پرستار می‌تواند فعالیت های بسیاری را مانند تغییر نور  و دما انجام دهد.

بوش

بوش

بوش

بوش پلتفرمی از اینترنت اشیا ارائه کرده که با استفاده از آن تمام لوازم هوشمند منزل به یکدیگر متصل می‌شوند. این فناوری در محصولاتی از ماشین گرفته تا ماشین‌های ظرفشویی و غیره استفاده شده تا به داشتن خانه‌ای هوشمند کمک کند. بوش مدعی شده که تا سال ۲۰۱۶ تمام محصولات خود را به اینترنت اشیا مجهز کرد و به همین منظور در پی توسعه بستری مناسب برای راه‌اندازی شبکه ابری اینترنت اشیا خود است. همچنین بوش می‌خواهد با مشارکت سایر شرکت‌ها ۵۰ ابزار هوشمند نیز تولید کند. شرکت بوش ادعا کرده که تا سال ۲۰۲۰ تمام محصولات خود را به این فناوری مجهز می‌کند.