کرونا و اینترنت – تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای مختلف
کرونا و اینترنت – تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای مختلف
کرونا و اینترنت به مهمترین چالش این روزهای افراد مختلف و کسب و کارها تبدیل شده است. از زمانی که اپیدمی ویروس کرونا (Coronavirus) در سراسر جهان شایع شده، کسب و کارهای زیادی ورشکست شدند و برخی دیگر اوج گرفتهاند. برای مقایسه وضعیت فعلی کافی است بدانیم سال 2003 که ویروس سارس منتشر شد، هنوز به یک اپیدمی تبدل نشده بود که واکسن آن منتشر شد. آن زمان توالی شناسی ژنوم انسان و علم وایرولوژی هنوز به مرحله مهمی در حوزه پزشکی نرسیده بود و تازه در ابتدای راه بود.
حالا 17 سال بعد، علی رغم پیشرفت های چشم گیر در علم پزشکی، تکمیل توالی شناسی ژنوم و کشف تکنیک ویرایش ژنی، هنوز واکسنی برای ویروس کرونا ساخته یا کشف نشده، شاید هم ساخته شده اما ما بی خبریم. البته همین تکنیک ویرایش ژنی عاملی شد تا سه تن از دانشمندان حوزه ژنتیک، برنده نوبل فیزیک سال 2018 میلادی شوند. با این حال وضعیت فعلی کماکان قربانیان بیشتری میگیرد و هزینه های بیشتری روی دست دولتها به جا میگذارد.
کویید 19 یا به اصطلاح کرونا که همان آنفولانزای معروف است، تا امروز میلیون ها نفر به کرونا مبتلا شدند و بسیاری دیگر که هنوز وضعیت مشخصی ندارند. اکثر افرادی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند، علائم خفیف و متوسطی را تجربه میکنند و معمولاً بدون نیاز به درمان خاصی بهبود مییابند. کرونا عموماً از طریق ذرات تولید شده از طریق سرفه کردن، عطسه کردن و … منتقل میشود و این ذرات به دلیل سنگین بودن میتوانند به سرعت بر روی زمین یا سطوح مختلف قرار بگیرند. افراد مبتلا به کرونا دارای علائمی هستند که در قسمت زیر به چند مورد آن اشاره میکنیم.
مهمترین علائم ویروس کرونا (Coronavirus)
تحقیقات مختلف نشان داده که ویروس کرونا 6 علامت مختلف دارد که شامل موارد زیر است:
- آنفولانزا بدون تب
- آنفولانزا با تب
- علائم گوارشی
- خستگی زیاد
- گیج بودن
- علاوم تنفسی
- تنگی نفس و درد شکم
به طور کلی؛ علائم 4، 5 و 6 شامل افراد مسن و کم توان و افراد دارای دیابت یا بیماری های ریوی است که بیشترین بخش از مبتلایان به این بیماری را شامل میشود. در دیگر موارد، سردرد یا از بین رفتنن حس بویایی عامل مشترکی بین افراد مبتلا به ویروس کرونا بود.
اگر در نظر بگیریم که تعداد زیادی از افراد مبتلا به کرونا از فوت کردهاند و یا از کارشان بیکار شدند، آنوقت با طیف وسیعی از کسب و کارهای بحران زده طرفیم که برخی از آنها حتی آینده برای خود متصور نیستند.
کسب و کارهای آسیب دیده از ویروس کرونا
شرکت های دانش بنیان بزرگ و متوسط و استارت آپها در زمره کسب و کارهایی قرار دارند که با گسترش کرونا آسیب زیادی دیدند و نیازمند حمایت های دولتی هستند. صنعت گردشگری به عنوان صنعت مادر، یکی از مهمترین بخش هایی بود که با شیوع ویروس کرونا آسیب زیادی دید و طبیعتاً تمامی کسب و کارهای وابسته و متصل به این صنعت مثل هتل داری و رستوران داری دچار ورشکستگی یا مشکلات شدید مالی شدند. برخی دچار رکود شدند، برخی با بحران بدهی و مالیات های سنگین مواجه شدند، برخی دیگر تعدیل نیرو را بهترین استراتژی دانستند و برخی دیگر سعی کردند خودشان را با وضعیت فعلی سازگار کنند.
هر چه قدر کرونا برای صنعت گردشگری بد بود، برای صنعت پزشکی هم خوب بود هم بد! میزان فروش و نیاز به نیروی کار در این صنعت دو چندان شد، تولید مواد اولیه و مواد بهداشتی رشد چشمگیری پیدا کرد و از طرفی مخاطرات مختلفی در این صنعت پدید آمد. مثلاً مراقبت های بهداشتی با هزینه بیشتری مواجه شدند که بخشی از این هزینه متعلق به مراکز درمانی و پرسنل و هزینه های جاری آنها بود و بخشی دیگر به خرید تجهیزات مربوط میشد.
کسب و کارهای آسیب دیده از ویروس کرونا
اما پزشکی صنعت رو به رشدی است، حداقل در دوره کرونا. در نقطه مقابل، صنعت آیتی و خصوصاً سرویس دهندههای اینترنتی قرار دارند که جان تازهای گرفتند. گسترش بیکاری، گسترش آموزش های مجازی، دورکاری بسیاری از کارمندان و در مقابل نیاز مبرم بازیبازها و استریمر به ثبات پهنا باند موجب توسعه این صنعت و رشد چشمگیر سرویس دهندگان اینترنتی شده است.
در این بین سرویس های متعددی عرضه شده که TD-LTE و ADSL2+ دو مورد از مهمترین آنها است. اکثر شرکت های فعال در این حوزه، طرح ها و تعرفه های خودشان را با توجه به این دو سرویس معرفی میکنند و شرکت ماهان نت از آن جمله است. این شرکت با درک وضعیت فعلی و نیاز مبرم مخاطب به اینترنت پرسرعت و پایدار طرح های مختلفی معرفی کرده تا نیاز کاربران مرتفع گردد.
اما شاید برایتان سوال باشد که TD-LTE و ADSL2+ چه تفاوتی دارند و در این وضعیت کدام یک عملکرد بهتری دارد؟ پاسخ به این سوال نیاز به مقدمه ای دارد که در زیر به صورت اجمالی به بررسی آن میپردازیم.
TD-LTE بهتر است یا اینترنت 4G
TD-LTE مخفف Time Duplexing – Long Term Evolution است و برای انتقال داده به صورت بی سیم استفاده میشود. اینترنت پرسرعت TD-LTE بعد از فناوری TD-SCDMA معرفی شده و هدف آن ارسال و دریافت دادهها در بازه های زمانی مختلف بر روی یک فرکانس کاری است. با این روش از تمامی پهنای باند موجود استفاده میشود و به همین دلیل سرعت دریافت و ارسال اطلاعات بالایی دارد. TD-LTE آخرین نسل اینترنت ثابت خانگی محسوب میشود و امکان استفاه از آن به صورت بی سیم برای کاربران مختلف وجود دارد. خو.شبختانه این سرویس محدودیت هایی مثل عدم امکان جابه جایی یا سرعت پایین انتقال داده را ندارد.
اما اینترنت نسل چهارم (4G)، استاندارد جایگزین نسل سوم (3G) و نسل دوم (2G) است که برای ارتباطات سیار درون خودر، قطار، هواپیما و … توسعه یافته است. این فناوری میتواند حداکثر سرعت 100 مگابیت بر ثانیه برای ارتباطات در حال جابهجایی و 1 گیگابیت بر ثانیه را برای ارتباطات ثابت فراهم کند. به طور کلی اینترنت 4G بر پایه پروتکل اینترنت IP توسعه یافته و به همین دلیل با TD-LTE متفاوت است.
اینترنت پرسرعت ADSL2+
ADSL2+ نسخه توسعه یافته فناوری ADSL است که میتواند در فواصل کمتر از 12 کیلومتر امکان دانلود با سرعت 12 مگابیت بر ثانیه را برای مشترکین خودش فراهم کند. این سرویس از مهمترین خدمات شرکت های اینترنتی است که با گسترش اپیدمی کرونا با طرح و تعرفه متفاوتی در قالب بسته های اقتصادی به فروش میرسد. در این فناوری خدمات IP به دو صورت پویا (Dynamic) و ایستا (Static) ارائه میشود که حالت ایستا برای افراد و شرکت هایی مناسب است که میخواهند با شبکه مجازی به دفتر خود متصل شوند.
با توجه به زیر ساخت موجود در ایران، اینترنت پرسرعت ADSL2+ میتواند تنها با یک خط تلفن در بسیاری از مناطق راه اندازی شود. امروزه کسب کارهایی زیادی آسیب دیدند و خیلی از بنگاههای تجاری و شرکت ها یا دورکار شدند و یا ترجیح میدهند با استفاده از اینترنت پرسرعت، ارتباط مطمئن و با ثباتی داشته باشند.
پایان اپیدمی کرونا مشخص نیست و همین موضوع سبب سردرگمی بسیاری از کسب و کارها شده است. اما به صورت موازی کسب و کارهای آنلاین بسیاری رونق گرفته اند و به عنوان حداقل نیازشان به اینترنت با ثباتی نیاز دارند. اما چیزی که سخت است، انتخاب سرویس مناسب است که خودش چالشی جدی است برای افراد مختلف. برای اینکار کافی است با کمی مشاوره و کسب اطلاعات لازم نسبت به خرید سرویس اینترنت پرسرعت اقدام کنید.