با داشتن شبکه اینترانت میتوان اطلاعات را کاملا جدا از بستر اینترنت بین افراد سازمان منتقل کرد. برای استفاده از این شبکه باید اطلاعات کاملی از این سرویس و ساختار آن داشته باشید. در ادامه این مطلب به توضیح اینترانت میپردازیم و مزایا و کاربردهای آن را بررسی میکنیم.
امروزه، امنیت اطلاعات از هر زمان دیگری اهمیت بیشتری پیدا کرده است. همه روزه ما اخبارهای متفاوتی را از هک کردن یا درز اطلاعات یک سازمان میشنویم؛ بههمین دلیل داشتن یک شبکه جدا از اینترنت بینالمللی، از الزامات سازمانهای بزرگ با اطلاعات حساس است. با داشتن شبکه اینترانت میتوان اطلاعات را کاملا جدا از بستر اینترنت بین افراد سازمان منتقل کرد. سوال اغلب کاربران این است که اینترانت چیست؟ در واقع شبکه intranet یک نسخه کوچک از اینترنت با قابلیتهای مشابه است که تفاوتهایی با آن نیز دارد. برای اطلاع از بهترین اینترنت خانگی و خرید پر سرعت ترین اینترنت به سایت ماهان نت سر بزنید
اینترانت چیست؟ یک شبکه خصوصی و سیستم ارتباطی ساده
در پاسخ به سوال اینترانت چیست، میتوان گفت یک شبکه خصوصی محسوب میشود که فقط برای کاربران مجاز قابل دسترسی است. این شبکه فقط به یک منطقه، محیط و سازمان محدود است. برای استفاده از اینترانت نیاز به خرید اینترنت نیست بلکه این شبکه یک بستر جدا از شبکه بینالمللی اینترنت است. در واقع شبکه Intranet یک شبکه محدود شده با دسترسی بسیار محدود است که ارتباطی با اینترنت ندارد.
راه حل معمولی و ساده، استفاده از اکسترانت ( extranet ) است. اگرچه اکسترانت ها در حال تکامل هستند. این چنین برداشت میشود که این نوع شبکه، گروه شریک را روی اینترنت با یکدیگر مرتبط میسازد و دسترسی خاصی از اینترانت شرکتها را امکانپذیر میسازد.
اینترانت فضایی امن برای اشتراک مطالب ایجاد میکند
Intranet یک شبکه خصوصی است که در یک سازمان وجود دارد و برای به اشتراک گذاشتن امن اطلاعات شرکت و منابع محاسباتی بین کارمندان استفاده میشود. اینترانت، شبکهای داخلی است که از پروتکلهای مرتبط با اینترنت و بهویژه، تکنولوژی وب برای سازماندهی شبکه استفاده میکند.
هدف از این شبکه، عموما استفاده شخصی و منظم سازی اطلاعات با حداقل هزینه و زمان است. همچنین از دیگر اهداف استفاده از این شبکه میتوان به تلاش برای خدمات بیشتر، مقرونبهصرفهتر و رقابتیتر بودن آن اشاره کرد.
اکسترانت چیست؟
اکسترانت کسبوکار سایتی است که میتوان از خارج از سازمان به آن دسترسی پیدا کرد، اما معمولاً توسط هیچکس فراتر از سازمان نمیتوان آن را تغییر داد. دلیل وجود یک اکسترانت، دادن فضای مشترک به دفاتر مختلف برای صحبت با یکدیگر است و اغلب این فضای مشترک میتواند ابزارهای لازم برای هماهنگی مانند ثبت نمایندگی و کمک به کار با تجارت داده و تعهد کارمندان را در خود جای دهد.
تفاوت اينترنت در دو شبکه اکسترانت و اینترانت چیست؟
در این قسمت از مقاله اینترانت چیست به تفاوت اینترانت و اکسترانت میپردازیم. یک شبکهی نصب شدهی اینترانت معمولاً تنها از داخل خود سازمان و از راه سرورهای داخلی قابل دسترس میباشد. در حالیکه شبکهی اکسترانت با هدف برقراری همکاری خارج از سازمان از طریق یک ناحیهی امن تحت وب در دسترس میباشد.
کاربرد اینترانت چیست؟
اکنون که با تعریف اینترانت آشنا شدید در این بخش مقاله ” اینترانت چیست “ قصد داریم از کاربرد اینترانت صحبت کنیم. سوالی که برای بیشتر کاربران مطرح میشود این است که کاربرد اینترانت چیست؟ چگونه میتوان از کاربردهای آن برای توسعه اهداف سازمانی بهرهمند شد؟ و آیا سرعتی همچون اینترنت پرسرعت دارد؟در واقع میتوان گفت اطلاعرسانی، ارتباطات، بازاریابی و فروش، آموزش از راه دور، كار از راه دور، تصمیمگیری بهینه مدیریت بانكداری و اقتصاد و کاریابی، کاربردهای اصلی شبکه intranet هستند.
مقاله مرتبط: کاربرد اینترنت اشیا چیست؟
موارد استفاده از اینترانت
برای استفاده از این شبکه باید اطلاعات کاملی از این سرویس و ساختار آن داشته باشید. به شما قول میدهیم با کسب اطلاعات در مورد تفاوت اینترانت با اینترنت و مطالعه این مقاله میتوانید بهراحتی از این شبکه استفاده کنید.
-
اشتراکگذاری فایلها
این شبکه سیستم ذخیرهسازی فایل دارد و فایلها را میتوان از این طریق مانند گوگل درایو به اشتراک گذاشت.
-
جستوجو در سراسر سازمان شما
بهترین اینترانتها نه تنها در اطلاعات و صفحات پستها بلکه در نام فایلها نیز جستوجو میکنند.
-
دسترسی به اطلاعات
با یک سیستم مدیریت محتوا میتوان از intranet برای میزبانی و دسترسی به اسناد و اطلاعات سازمان استفاده کرد.
-
فرآیندهای معاملات
یکی از مدهای اخیر در تجارت، استفاده از اینترانت برای فرآیندهای معاملاتی است. بسیاری از سازمانها به مشتریان اینترانت خود دسترسی بیشتری به دادههایی مانند اخبار و برنامههای سازمانی میدهند. در حالی که مرحلهای را برای ارائه پیشنهادها و اطلاعات به یکدیگر فراهم میکنند. تصور این است که این چرخه به کارگران کمک میکند تا مفیدتر عمل کنند و در عین حال مراقبت از مشتری را بیشتر توسعه دهند.
-
کیفیت و ثبات
با استفاده از فرآیندهای کاری و امنیت اینترانت، سازمانها میتوانند روی بهره وری عمومی کسب و کار خود کار کنند و ریسک خود را برای جریمههای اداری گزاف کاهش دهند.
-
مدیریت محتوا
نقش مدیریت محتوا در اینترانت چیست؟ مدیریت محتوا بخش مهمی از هر کسبوکاری است. این رایجترین راه برای مرتب کردن و مقابله با تمام موارد تولید شده توسط سازمان شما و کارکنان آن است. چارچوبهای مدیریت محتوای اینترانت اینترانت (CMS) به سازمانها کمک میکند تا در درازمدت و در رسانههای مختلف بر محتوا نظارت کنند. یک CMS اینترانت علاوه بر این به شما کمک میکند تا دادهها را به اشتراک بگذارید، با دیگران همکاری کنید و مطالب جالب و مرتبط را به مشتریان منتقل کنید.
-
مدیران را ثبت کنید
سوابق شرکت و اداره آنها یکی از ضروری ترین بخشهای کار روزمره یک سازمان است. هر سازمانی باید سابقه برنامهریزی مدیران را داشته باشد. با استفاده از این ابزار، سازمان شما میتوانید از سوابق دستگاههای اجرایی برای حفظ هماهنگی و کاهش نارضایتی نمایندگان در مورد عدم دسترسی به دادهها استفاده کنید.
-
تعهد کارکنان
تعهد کارکنان عاملی است که اغلب برای شکوفایی و سود یک سازمان مورد توجه قرار میگیرد. نشان داده شده است که ارتباط با نمایندگان ناگزیر به داشتن بینش کاری مثبت، مفیدتر بوده و تمایل کمتری به ترک انجمن خود دارند. سازمانهای محرمانه مانند اینترانت با ارائه دستگاههایی برای کمک به متقاعد کردن نمایندگان با ارائه دادههای مربوط به وظایف سازمان و فرهنگ کاری، به تلاش نیرو کمک میدهند. به همین ترتیب، با انتقاد دائمی از نمایندگان در مورد تعهداتشان و کمک به آنها برای احساس احترام، میتوانید شاهد پیشرفت بزرگی در بین کارکنان خود باشید.
-
اتصال افراد
intranet به افراد مختلف یک سازمان در شعبههای مختلف کمک میکند تا یکدیگر را پیدا کرده و ارتباط برقرار کنند. یک اینترانت میتواند به شما در ایجاد یک محیط کاری موثرتر کمک کند و روشی را که سازمان شما با مشتریان خود در ارتباط است، توسعه دهد. با این نوع تغییر ساده، کسب و کار شما میتواند شاهد گسترش قابل توجهی در پروژه کارایی و اثربخشی مدیران باشد. به همین ترتیب میتواند به سازمان شما در معرفی یک تصویر حرفهای به عموم مردم کمک کند.
-
دسترسی به تلفن همراه
برنامه تلفن همراه در اینترانت به این معنی است که کارکنان میتوانند در هر کجا که باشند از آن استفاده کنند. کاربرد اینترانت بسیار فراوان است؛ اما قبل از اینکه به فکر نحوه تهیه این شبکه برای سازمان خود باشید، بهتر است، اول ظرفیت و اهداف سازمان را مشخص کنید و سپس به فکر تهیه آن باشید.
مزایای استفاده از اینترانت؛ پرکاربردترین شبکه اینترنتی برای سازمانهایی با شعبههای مختلف
مزایای استفاده از اینترانت، بسیار متعدد است. بهخصوص برای سازمانهایی که از نظر جغرافیایی در مکانهای مختلفی قرار دارند؛ اما تمایل به ارتباط با یکدیگر دارند. زمانی که از intranet در یک سازمان بزرگ استفاده میشود، همانند استفاده از اینترنت td lte و پوینت تو پوینت بهرهوری کارکنان افزایش پیدا کرده و در هر زمانی میتوانند بهراحتی به اطلاعات بسیاری دسترسی پیدا کنند و آن را به اشتراک بگذارند. از مهمترین مزایای استفاده از شبکه اینترانت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان ارسال و دریافت پیام
- امکان به اشتراک گذاری انواع فایلها مانند اسناد و مدارک
- امنیت بالا و اطمینان داشتن از دسترسی مطمئن
- امکان دسترسی سریع و آسان به شبکه
- تامین امنیت اسناد طبقهبندی شده
- طراحی شده بر پایه بانکهای اطلاعاتی و پایگاه داده
اپلیکیشن اینترانت چیست؟
در مقاله ” اینترانت چیست ” قصد داریم معرفی کنیم که اپلیکیشن اینترانت چیست و چه کاربردی برای کسبوکار شما دارد. برنامههای کاربردی شبكه اينترانت در واقع برنامههای اطلاعاتی برنامه نویسی هستند که اساساً در سازمان داخلی یک شرکت استفاده میشوند. این برنامهها دادهها را با دقت بیشتری و در کسری از ثانیه نسبت به تکنیکهای مرسوم انتقال میدهند. به عنوان مثال، پیامها و تماسها یک نمونه از آن هستند.
هدف اصلی از نصب intranet ، تسهیل ارتباطات و بهاشتراک گذاشتن منابع، اعم از سختافزاری است. به اشتراک گذاشتن این منابع اطلاعاتی نیز نقش عمدهای در سازمانها و ارگانها دارد.
استفاده از شبکه intranet چه معایبی دارد؟
هزینه اجرای شبکه اینترانت همانند سرویس اینترنت پوینت تو پوینت در یک سازمان بزرگ بسیار بالاست و ممکن است هر سازمانی نتواند برای استفاده از این شبکه بودجهای در نظر بگیرد. همین مسئله ممکن است باعث دلسردی برخی سازمانها و شرکتها شود. در شبکه اینترانت به دلیل این که همه مدارک و اسناد در یک نقطه متمرکز هستند، ممکن است امنیت شبکه به خطر بیفتد و بدین ترتیب اسناد و مدارک نیز از بین بروند.
با توجه به این که هر فردی از سازمان میتواند به اطلاعات دسترسی داشته باشد؛ بنابراین نیاز است تا یک نفر بهطور دائم در حال بررسی و بازبینی رفتار کارکنان در شبکه intranet باشد که کسی حرکتی خلاف قوانین سازمان انجام ندهد.
تفاوت اینترانت با اینترنت بینالمللی چیست؟
پس از توضیح در مورد شبکه intranet میتوان دریافت که تفاوت اینترانت با اینترنت چیست چه چیزهایی این دو شبکه را از یکدیگر متمایز میکند. یکی از نقاط مشترک intranet با اینترنت، سرعت بالای این شبکه است. در واقع اینترانت سرعتی همچون سرعت بهترین اینترنت خانگی یعنی سرویس td lte دارد. حال تفاوت اینترنت و اینترانت چیست؟
از تفاوت اینترانت با اینترنت میتوان به دسترسی هر کدام از این شبکهها اشاره کرد. تفاوت اینترانت با اینترنت در اتصال به شبکه جهانی است. اینترنت شامل اتصال اینترانت کشورهای مختلف به هم و ایجاد یک شبکه جهانی از اینترانتها است. هیچکس اینترنت شخصی ندارد، اما مالکیت intranet بر عهده ادمین یا شخصی بوده که این شبکه را طراحی کرده است.
ماهان نت؛ بهترین و بزرگترین شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنتی
ما در این مقاله به بررسی پاسخ سوال اینترانت چیست پرداختیم و کاربردها و مزایای این شبکه را بررسی کردیم. همچنین وجه تمایز و تفاوت اینترانت با اینترنت را نیز ذکر کردهایم. بهمنظور تهیه این شبکه برای سازمان خود ابتدا باید اطلاعات کافی در این زمینه و مزایا و معایب آن داشته باشیم.
شرکت ماهان نت سالهاست با تکیه بر تخصص و تجربه بهترین خدمات در حوزه اینترنت را به سازمانها ارائه میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت ماهان نت مراجعه کنید و یا با کارشناسان ماهان نت تماس بگیرید. ما در ماهان نت معتقدیم که همه چیز حول محور شفافیت می چرخد. ما باید درک کنیم که داشتن یک ساختار از پیش بستهشده برای کارکنان بسیار مورد اهمیت واقع میشود. پس درنگ نکنید و همین حالا سفارش دهید.
تماس با ماهان نت
اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد شبکه intranet داشتید با کارشناسان ماهان نت از طریق شماره ۱۵۱۴ در ارتباط باشید. همکاران ما در ماهان نت پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود. تمرکز بر ارائه خدمات متمایز با بالاترین استانداردها، علاوهبر رضایت مشتریان و ایجاد رقابت در بازار، جایگاه حرفهای و ارزشمندی برای این مجموعه به همراه داشته است. برای اطلاع از تخفیفها و جوایز اینترنت پیج اینستاگرام ماهان نت را دنبال کنید.
سوالات متداول
- مزیتهای استفاده از اینترانت چیست؟
استفاده از این سیستم میتواند مزیتهای مختلفی با خود به همراه داشته باشد که از جمله این موارد میتوان به سرعت بالا در ارسال پیام بین شبکههای متصل به اینترانت اشاره کرد.
- اینترانت چیست؟
اینترانت شبکهای رایانهای است که از زبان مشترک ارتباطی شبکه جهانی اینترنت برای تبادل دادهها استفاده میکند. تمام خدمات اینترنت، از جمله پست الکترونیکی، تار جهانگستر، انتقال فایل (FTP)، گروههای خبری و تله کنفرانس را در شبکهای اختصاصی برای استفادهکنندگان مشخص آن شبکه ارائه میدهد و لزوما به اینترنت متصل نیست
نظرات کاربران