کارت شبکه چیست و چه کاربردی در انواع لپ تاپ و کامپیوتر دارد. در ادامه برایتان از مزایا و معایب کارت شبکه و انواع آن خواهیم گفت. بهترین کارت شبکه چه ویژگیهایی دارد و مراحل نصب کارت شبکه چگونه است؟
برای راهاندازی یک شبکه کامپیوتری میتوانیم از یک شرکت خدماتی مخصوص این کار کمک بگیریم اما بد نیست در خصوص پرامترهای مختلف آن نیز کمی بدانیم. داشتن یک آشنایی با تعارف مختلف همچون مودم، سوئیچ شبکه، دانگل، NIC، سرور و… برای شروع کار بد نیست. در ادامه شما را با مسائل بنیادیتری در خصوص راه اندازی یک شبکه رایانهای آشنا خواهیم کرد. برایتان خواهیم گفت؛ کارت شبکه چیست؟ کارت شبکه بی سیم چیست؟ و چه نمونههایی دارد. میدانید network adapter چیست؟ با شرکت خدمات اینترنتی ماهان نت همراه باشید.
اگر اینترنتتان قطع میشود پیشنهاد میکنیم مقاله رفع مشکل قطعی اینترنت را بخوانید.
کارت شبکه چیست؟
کارت شبکه به انگلیسی یعنی network adapter یا NICیا network card که به معنی وسیله یا کارت الکترونیکی است که برای اتصال به اینترنت از طریق یک لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده میکنیم که به آن کارت اینترنت کامپیوتر نیز میگویند.
همانطور که متوجه شدید NICمخفف عبارت network interface Card است که معنی آن کارت واسط شبکه است. کارت شبکه سخت افزاری است که در شیار مادربورد قرار گرفته و به شما این امکان را میدهد از اینترنت استفاده کنید. اغلب رایانهها یک کارت شبکه به صورت built in یعنی یک جزء اصلی از مادربورد در خود دارند. اما به منظور افزایش و بهبود یا ارتقاء یک سیستم میتوان آن را تغییر داد یا به کامپیوتر افزود.
به زبان سادهتر کارت شبکه واسطی است بین رایانه شما و شبکه موجود. هر کارت شبکه یا nicبرای شبکههای مختلف همچون شبکه اترنت (ethernet) و کابلی، شبكه وايرلس یا بیسیم، شبکه واي فاي در سیستمهای رایانه رومیزی مثل لپ تاپ بسیار مهم است.
برای خرید بهترین اینترنت adsl ضربه بزنید.
وظیفه کارت شبکه چیست؟ کارت شبکه چه وظیفه ای را بر عهده دارد؟
به نظر شما کارت شبکه چه وظیفه ای را بر عهده دارد؟ پس از تعریف کارت شبکه آن چه مطرح است کاربرد کارت شبکه است که وظایف کارت شبکه را تعریف می کند. در پاسخ به این پرسش که کار کارت مودم چیست؟ باید بگوییم که این کارت میتواند چند سیستم را به هم متصل کرده و اصطلاحا شبکه کند. با استفاده از یک کارت شبکه میتوانید دستگاهی را به یک شبکه مرکزی وصل کنید و یا مستقیم به دستگاه دیگر متصل کنید.
برای اتصال چند دستگاه به هم فقط وجود کارت شبکه کافی نیست. برای موارد مختلف ابزار دیگر همچون روتر یا دانگل نیز لازم است به طور مثال ؛
اگر سیستم شما بخشی از یک شبکه بزرگتر باشد، وقتی میخواهید به اینترنت متصل شوید به روتر نیاز پیدا خواهید کرد.
مقاله مرتبط: بهترین کارت گرافیک
کارت شبکه یو اس بی چیست؟
اگر برای شما نیز سوال ایجاد شده است که کارت شبکه usb چیست؟ باید بگوییم که کارت شبکه USB از جمله دستگاه های است که به دلیل استفاده راحت، طرفداران بسیاری دارد. برای استفاده از این کارت شبکه باید آن را به پورت USB کامپیوتر وصل کنید.
اندازه این کارت شبکه، کوچک است و میتوانید از آن در همه جا استفاده کنید. بعد از دانستن اینکه کارت شبکه چیست usb باید با نحوه استفاده از کارت شبکه USB آشنا شوید. بدین منظور اگر این کارت شبکه به صورت پلاگ اند پلی باشد، نیازی به نصب درایور نیست. در غیر اینصورت برای استفاده باید درایور کارت شبکه USB نصب شود.
کارت pci چیست؟
این کارت مخفف کلمه انگلیسی Peripheral Component Interconnect است که از سال 1993 به عنوان کارت شبکه معرفی شد. كارت شبكه PCI را با اسمی Network Adapter؛ NIC؛ آداپتور LAN؛ Network Card نیز میشناسند.
این قطعه سخت افزاری برای اتصال كامپيوتر، لپ تاپ یا هر وسیله دیگر به شبکه کاربرد دارد. در واقع اتصال اینترنت از طریق این قطعه بین کامپیوتر و شبکه برقرار میشود. این کارت شبکه سرعت بالاتری نسبت به ISA دارد و به دلیل برخورداری از گذرگاه 32 بیتی و 64 بیت انتقال داده، کاربر گستردهای دارد. امروزه بیشتر مادربوردها دارای اسلاتهای PCI هستند در ادامه چند نمونه محبوب از کارتهای شبکه PCI را معرفی میکنیم.
انواع کارت شبکه PCI بی سیم
این مدل کارت شبکه وای فای مانند کارت شبکه USB ال بی لینک مدل BL-WN155A محبوبیت بسیاری در بین کاربران دارد و از جمله کارتهای شبکه wifi پرفروش است.
کارت شبکهPCI فیبری
عمکلرذ این کارت شبکه نیز از طریق فیبر نوری بهبود پیدا می کند. مدل کارت شبکه فیبر PCI-E با پورت 1000Base-SX و مدل DGE-560SX دی-لینک نمونه های از این نوع کارت شبکه هستند.
کارت شبکه 4 پورت PCI
مدل مورد نظر نیز فروش بالایی در بازار کارتهای شبکه دارد که کارت شبکه 4 پورت با اسلات PCIe میکروتیک RB44Ge Mikrotik یکی از مدل های معروف آن است.
چگونه کارت شبکه را فعال کنیم؟
سیستمهای کامپیوتری با ویندوز 8 به بعد دارای قابلیت Airplane Mode هستند. با فعال کردن یا غیر فعال کردن این گزینه، کارت شبکه اکسترنال بیسیم ویندوز نیز فعال یا غیر فعال میشود. اما برای فعال کردن یا غیر فعال کردن کارت شبکه غیر بیسیم راهی وجود ندارد. در ادامه میگوییم که چگونه این کار را انجام دهید.
- در ابتدا کلیدهای Win+R را با یکدیگر فشار دهید.
- سپس طبق عکس کارت شبکه، پنجره Run باز میشود. باید در این پنجره عبارت cpl را وارد کنید و سپس دکمه Enter را فشار دهید.
- پس از اینکه پنجره Network Connections باز شد، روی اتصال کارت شبکه کلیک راست کرده و گزینه Create Shortcut را انتخاب کنید.
- در پنجره جدیدی که باز میشود، گزینه Yes را انتخاب کنید.
- سپس روی این شورتکات ساختهشده در دسکتاپ، کلیک راست موس را فشار دهید و گزینه Properties را انتخاب کنید.
- سپس در همان تب Shortcut روی بخش روبروی کلید شورتکات، کلیک کنید و کلید میانبر مورد نظر خود را برای آن تعریف کنید.
- بعد از فشردن دکمهی OK این گزینه برای شما فعال یا غیر فعال میشود.
انواع کارت شبکه با مشخصات کامل
کارت شبکه بسته به ویژگیهای مختلف آن دارای انواع مختلف است. ویژگیهایی همچون نوع اتصال به شبکه، کاربرد، اسلات، پورت، سرعت و نوع سیستم عامل. در ادامه مبحث کارت شبکه چیست به هر کدام از آنها اشاره خواهیم کرد.
انواع کارت شبکه از نظر نوع اتصال به دو دسته تقسیم میشود؛
- کارت شبکه کابلی یا کارت لن که با کابلی از نوع Ethernet یا فیبرنوری به شبکه وصل میشود.
- کارت وایفای یا کارت شبکه وای فای و بلوتوث که به نام کارت شبکه بیسیم هم شناخته میشود. این نوع کارت از طریق امواج رادیویی به اکسس پوینت وصل میشود.
انواع کارت شبكه وايرلس یا کارت شبکه وای فای چیست ؟ در ادامه به انواع آن اشاره خواهیم کرد.
انواع کارت شبکه از نظر کاربری؛
- کارت شبکه کامپیوتر؛ که کارت شبکه برای کامپیوتر برای سیستمهای خانگی عموما کاربرد دارد
- کارت شبکه سرور
انواع کارت شبکه از نظر نوع اسلات؛
- ISA
- کارت شبکه pci
- PCI-X
- PCIe
- USB
چند نمونه کارت شبکه با مشخصات کامل از نظر نوع پورت:
- پورت RJ45 به همراه کابل زوج سیم به هم تابیده
- پورت AUI با کابل کواکسیال کلفت
- پورت BNC با کابل کواکسیال نازک
- پورت نوری برای TRANSCEIVER
انواع کارت شبکه از نظر نوع سرعت؛
- سرعت 10MBS، 100MBS، 10/100 MBSبرای کارت شبکه lan خانگی و کوچک
- سرعتهای 10، 25، 40، 100 برای شبکههای سازمانی
انواع کارت شبکه از نظر نوع سیستم عامل؛
- لینوکس
- ویندوز
کارت شبکه سرور
- کارت شبکه جزء جدایی ناپذیر یک سرور است زیرا بدون آن سرور کارایی نخواهد داشت. کار سرور شبکه انجام کوئری، پردازش و آنالیزساختارهای پردازشی از اینترنت است و توسط کارت شبکه نتایج را به کلاینت مقصد منتقل میکند.
کارت شبکه کامپیوتر چیست؟
- کارت شبکه های کامپیوتری امکان اتصال کامپیوتر به شبکه را ممکن میکند. لازم به یادآوری است که کامپیوتر از طریق usb فلش یا کارت شبکه بلوتوث هم میتواند با سیستم دیگر تبادل اطلاعات داشته باشد.
کارت شبکه لپ تاپ یا کارت وای فای لپ تاپ
- عموما اغلب لپ تاپ ها یا کارت شبکه لپتاپ با کارت شبکه استاندارد طراحی و تولید میشوند. به کمک یک کابل اترنت خواهید توانست یک لپ تاپ را به pc، هاب، روتر و.. وصل کنید.
اجزای کارت شبکه
اجزای داخلی کارت شبکه عبارند از؛
- استرنال مموری؛ از اکسترنال مموری برای ذخیره دادهها به صورت موقت استفاده میشود. از اطلاعات موقت در برای پردازش ارتباطات و کانکشها استفاده میکنیم.
- کانکتور؛ برای ایجاد یک لینک فیزیکی بین کابل و پلاگین با بورد استفاده میشود. این ارتباط در Ethernet بسیار استفاده دارد.
- کنترلر یا پردازنده؛ این قسمت پرداز دادههای ورودی را بر عهده دارد. کنترلر جزء مهم یک کارت شبکه محسوب میشود که دادهها را به فرمت سیگنال تبدیل میکند. یک پردازنده در کارت شبکه در سرعت و کارایی آن بسیار موثر است.
- باس استاندارد؛ این واحد در پهلوی کار شبکه سوار است و ارتباط بین رایانه و سرور با کارت شبکه را فراهم میکند.
- دوال یا جامبر در سوئیچ پکیج؛ برای کنترل عملیات ارتباط استفاده شده و با روشن و خاموش کردن سوئیچ فعال میشود.
- مک آدرس؛ مک آدرس در EEPROM یک آدرس یونیک است که به کارت شبکه میدهیم تا بستههای Ethernet به کامپیوتر منتقل شوند. به آن آدرس فیزیکی نیز میگویند.
- نشانگر LED؛ برای این که بفهمیم وضعیت کارت شبکه، اتصال یا انتقال داده به چه صورت است، از چراغهای کارت شبکه میتوانیم کمک بگیریم.
- براکت؛ براکنتها امکان فیکس شدن کارت شبکه در کامپیوتر را فراهم میکنند. در بازار امروز دونوع براکت وجود دارد، FULL-HEIGHT با طول 12 سانتی متر و LOW- PROFILE با 8 سانتی متر طول.
جای network adapter کجاست؟
امروزه اغلب کامپیوترها دارای یک رابط شبکه هستند که مستقیما در مادربرد نصب شده است. اما گاهی ممکن است در بخش مجزا و جدا از مادربرد نصب شوند.
جایگاه اصلی یک network adapter در راینهها در کنار پورت usb است.اگر کارت در مادر برد نباشد، در پشت کامپیوتر در قسمت پایین نصب است.
در لپ تاپ ها نیز نصب کارت شبکه روی مادربرد قرار دارد. پورت شبکه در اغلب لپ تاپها در کنار این دستگاه قرار دارد. اگر نبود در پشت آن است. در صورتی که نمیتوانید یک درگاه برای اتصال کارت شبکه بر روی لپ تاپ پیدا کنید، حتما لپ تاپ شما از درگاه بیسیم یا وایرلس برخوردار است. دقت داشته باشید که یک متخصص باید تشخیص دهد لپتاپ شما به چه نوع کارتی نیاز دارد.
کاربرد کارت شبكه وايرلس چیست؟
کارت شبکه وای فای یا کارت شبکه wifi، کارت شبکهای است که سیگنال را به واسطه آنتن یا آنتنهایی که به آن متصل است از روتر گرفته و به اینترنت قابل استفاده در لپ تاپ یا کامپیوتر تبدیل میکند. لازم به ذکر است که برای اتصال این دو به هم، کارت wifi به تنظیمات بیشتری نیاز دارد. هم چنین وارد کردن پسورد یا رمز عبور واي فاي در تنظیمات کارت شبکه کامپیوتر برای اتصال به شبكه وايرلس لازم است. این کارت به نام وایرلس کامپیوتر نیز شناخته می شود.
مزایای کارت شبکه چیست؟
برای مزایای کارت شبکه موارد زیر بیان شده است؛
- یک ارتباط مطمئن
- افزایش سرعت اتصال به اینترنت
- قابلیت اشتراک گذاری اطلاعات بین کاربران
- قابلیت اتصال دستگاههای جانبی متعدد به کارت شبکه از طریق پورتهای آن
معایب کارت شبکه
معایب کارت شبکه عبارتند از؛
- امنیت پایین دادهها و دیتا ها
- برای یک ارتباط خوب و بهتر مستلزم استفاده از یک پیکربندی مناسب است.
- کارت شبکههای کابلی مثل روتر بیسیم قابلیت حمل و نقل را ندارند.
انواع کارت شبکه Wireless یا وایرلس یا واي فاي
در این بخش به بررسی کارت شبکه وایرلس pci خواهیم پرداخت.
- کارت شبکه وای فای کامپیوتر pci adapter
- کارت وای فای کامپیوتر پورت اترنت
- کارت شبكه وايرلس pc card یا pcmcia
- کارت شبکه mini pci
- کارت شبکه Wireless cf
- کارت شبکه وایرلس usb
- کارت شبکه بیسیم home network kitانواع کارت شبکه Wireless یا وایرلس یا واي فاي
کارت شبکه اينترفيس چه سرعتی دارند؟
هر nic درجه سرعت مخصوص به خود را دارند که عملکرد کارت شبکه را مشخص میکند. سرعت هر کارت شبکه به دو مورد بستگی دارد:
پهنای باند و سرعتی که برای آن هزینه میکنید.
جمع بندی مقاله کارت شبکه چیست
در این مطلب برای شما به صورت مفصل توضیح دادیم که کارت شبکه چیست و انواع مختلف آن کدام است در نهایت لازم دانستیم از کارت شبکه مجازی هم مختصری برایتان بگوییم تا گنجینه اطلاعات شما کامل شود. کارت شبکه مجازی در اصل یک برنامه است که جایگزین کارت شبکه به صورت فیزیکی شده و سبب شود هر کامپیوتری که تحت شبکه محلی یا lan است را به یک شبکه بزرگتر متصل کنیم.
چرا ماهان نت را مرجع اینترنتی انتخاب کنیم؟
شرکت ماهان نت با ارائه خدمات مربوط به شبکه، اینترنت، اینترنت TD_LTE و… در زمینههای مختلف شما را در جریان بروزترین اتفاقات دنیای مجازی میگذارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به پیج اینستاگرام ماهان نت سر بزنید.
سوالات پر تکرار در خصوص مقاله کارت شبکه چیست
1.ویژگی های کارت شبکه چیست؟
یک ارتباط مطمئن
افزایش سرعت اتصال به اینترنت
قابلیت اشتراک گذاری اطلاعات بین کاربران
قابلیت اتصال دستگاههای جانبی متعدد به کارت شبکه از طریق پورتهای آن
2.وظیفه کارت شبکه چیست؟
یک کارت شبکه میتواند چند سیستم را به هم متصل کرده و اصطلاحا شبکه کند.با استفاده از یک کارت شبکه میتوانید دستگاهی را به یک شبکه مرکزی وصل کنید و یا مستقیم به دستگاه دیگر وصل کنید.
3.چگونه مدل کارت شبکه را بفهمیم؟
از طریق ابزار دیوایس منیجر،
به وسیله System Information
از کامند – Command Line استفاده کنیم.
نظرات کاربران