حریم خصوصی در فضای مجازی یعنی چه؟ امنیت اطلاعات در اینترنت به چه صورت است؟ اصلا منظور از حریم خصوصی در فضای مجازی چیست؟ و در نهایت امنیت در اینترنت شامل چه مواردی می شود؟ مباحثی که در خصوص حفظ حریم خصوصی در اینترنت به ما کمک خواهند کرد موضوعی است که در این مقاله میخواهیم به آن بپردازیم. با شرکت ارائه دهنده اینترنت ماهان نت همراه باشید.
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش خریدها و مبادلات اینترنتی مبحث حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت یکی از مباحث داغ و مهم محافل مرتبط با دنیای مجازی شده است. بالاگرفتن اخازیها و سوءاستفادههای متعدد از افراد در قالبهای مختلف در دنیای مجازی سبب شده تا وضع قوانین حریم خصوصی در فضای مجازی یکی از بزرگترین دغدغههای کاربران، متخصصان، کارشناسان و دیگر فعالان این حوزه باشد. در این فرصت به ابعاد مختلف مبحث حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت خواهیم پرداخت. پر سرعت ترین اینترنت خانگی را با ماهان نت تجربه کنید.
حریم خصوصی چیست؟
حرین خصوصی آنلاین، حریم خصوصی اینترنتی یا حریم خصوصی در فضای مجازی نامهایی هستند که بر حریم خصوص در وب گذاشتهاند، که یکی از حقوق اساسی بشر و زیر مجموعهای از حریم خصوصی دادهها به شمار میرود. این موضوع که به عنوان حقوق اساسی بشر از آن نام برده شده است به حریم خصوصی شخصی افراد اشاره دارد که در زمان نمایش، ذخیره، ارائه اطلاعات و… مربوط به خود شخص در فضای مجازی و اینترنت، اشاره دارند . به عبارتی دیگر شما در فضای مجازی همچون دنیای واقعی این حق را دارید که مقداری از اطلاعات خود را برای دیگران فاش نکنید و آنها را به صورت شخصی نگه دارید.
حفاظت از حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در کشورهای پیشرفته جهان است. همه کشورها همچون آمریکا، اروپا، کره جنوبی، هند و… همه یکی از راهکارهای حفظ حریم امنیت و حریم خصوصی در فضای مجازی را وضع قوانین و مقرارت دانسته و تلاش کردهاند تا با وضع قوانینی از حریم خصوصی در فضای مجازی و اطلاعت افراد مختلف در اینترنت محافظت کنند. اگر چه در کشور عزیزمان ایران در راستای حفاطت از حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت هنوز قانون مشخصی وضع نشده است اما پليس فتا را برای پیگیری، مجازات و برخورد با هکرها، جرایم و تخلفات سایبری و ایجاد امنیت در فضای مجازی تشکیل دادهایم.
حقوقدانان کشورمان با توجه به لایه و مواد و اصول موجود در قانون اساسی، جرایم کامپیوتری و تجارت الکترونیکی را تدوین و برای مقابله با حملات احتمالی از سوی متجاوزان یا انواع هکرها به مجلس ارائه دادهاند تا بتوانیم هرچه بیشتر از فضای مجازی محافظت كنيم. در این لایحه نقض حریم خصوصی در فضای مجازی جرم سایبری شناخته شده و دارای مجازات است.
مقاله مرتبط: قفل کودک گوگل
قوانین حفظ امنیت در اینترنت
مجازات ورود به حریم شخصی در فضای مجازی چیست؟ در کشور عزیزمان ایران مقرارت و قوانین مختلف و پراکندهای در رابطه با حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت وجود دارد که در زیر به بعضی از آنها اشاره کردهایم؛
- لایه و اصل یا قانون 22 و25 قانون اساسی،
- ماده 58 و 61 قانون تجارت الکترونیکی،
- ماده 17 قانون جرائم رایانهای،
- مواد 582و 604 مجازات اسلامی،
- ماده 14 و 15 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
- و…
در تمام موارد بالا که بیان شد احترام به حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت برای افراد حقوقی و حقیقی به عنوان یک اصل پذیرفته شده است و برای تجاوز به آن مجازات خاصی در نظر گرفته شده است. به ظور مثال برای نقض حریم خصوصی در فضای مجازی و ورود بی اجازه به حریم خصوصی و فردی در فضای مجازی در ماده 17 قانون جرائم کامپیوتری به شرح زیر در نظر گرفته شده است؛
“هر کس با استفاده از یک سیستم کامپیوتری یا مخابراتی، صوت، تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی دیگری را بدون رضایت ایشان منتشر کند، به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.”
با مجازات ورود به حریم شخصی در فضای مجازی و مجازات تایین شده برای آن آشنا شدیم اما راه حل برقراری امنیت اینترنت برای اطلاعات شخصی و خصوصی چیست؟برای اطلاع از بهترین روشهای حفظ امنیت در اینترنت و ایجاد یک اینترنت امن گوگل و اطلاع از پروتکلهای موجود برای امنیت اطلاعات در اینترنت با ماهان نت همراه شوید.
امنیت کامپیوتر کاربران در اینترنت
درست است که زیرپا گذاشتن حریم خصوصی در فضای مجازی با مجازات همراه است اما لازم است که خود ما هم برای ایجاد امنیت اطلاعات در اینترنت اقداماتی انجام دهیم تا بتوانیم در این فضا از حریم خصوصیمان محافظت كنيم. اما چطور؟
لازم است در جهت امنیت اینترنت برای کودکان، ایمن سازی سیستمها و امنیت شبکه های کامپیوتری خود تلاش کنیم. روشهای بسیاری برای حفاظت از حریم خصوصی در فضای مجازی، امنیت اطلاعات در اینترنت و نیز افزایش امنیت سایبری وجود دارد که میتوانیم انجام دهیم. در مباحث قبلی به طور مفصل در رابطه با هرکدام توضیحات لازم را ارائه کردیم اما برای یاد اوری در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
چند بار خرید یا تراکنش آنلاینی را انجام داده اید که به نام، آدرس ایمیل، آدرس منزل و اطلاعات کارت اعتباری شما نیاز داشته است؟ در آمریکا، 85 درصد از مردم، حداقل یک بار در ماه خرید آنلاین انجام میدهند. در ایران نیز بسیاری از مردم، به خصوص بعد از همهگیری کرونا، ترجیح میدهند خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام دهند. احتمالاً شما هم گاهی از خود پرسیدهاید که این دادههایی که برای خرید یک جنس یا خدمات در تراکنشهای آنلاین ارائه میدهید، کجا میروند، برای چه استفاده میشوند و چگونه میتوان از امن بودن دادههای کاربران مطلع شد؟ در این مطلب میخواهیم 5 نکته مهم در مورد حریم خصوصی کاربران و محافظت از اطلاعات شخصی خود در استفاده از اینترنت پرسرعت خانگی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
1. حریم خصوصی دادهها در مقایسه با امنیت دادهها
مردم اغلب تعریف حریم خصوصی دادهها را با امنیت دادهها اشتباه میگیرند. حریم خصوصی دادهها بر نحوه جمعآوری، ذخیره و مدیریت اطلاعات شخصی متمرکز است، در حالی که امنیت دادهها بر نحوه محافظت سازمانها از خود در برابر اشخاص ثالث غیرمجاز تمرکز دارد. بنابراین، حریم خصوصی دادهها نباید بدون امنیت دادهها وجود داشته باشد. اگر حریم خصوصی دادهها بدون امنیت دادهها وجود داشت، یک شرکت میتوانست از دادهها به طور ایمن از طریق منابع خارجی محافظت کند اما دادههای شخصی شما را به روشی غیرقانونی جمع آوری کند.
درک هر دو اصطلاح برای اطمینان از این مهم است که اطلاعات شخصی شما در استفاده از اینترنت پرسرعت خانگی نه تنها محافظت میشود، بلکه توسط منابع خارجی جمعآوری و استفاده نمیشود.
2. حق تنها گذاشته شدن
وقتی از یک وب سایت بازدید میکنید، حق دارید که بخواهید تنها گذاشته شوید. به عبارت دیگر، قانون حفظ حریم خصوصی دادهها به افراد این حق را می دهد که از دسترسی منابع خارجی به اطلاعات شخصی خود جلوگیری کنند. از نظر قانونی هر زمان که بخواهید می توانید از این حق استفاده کنید. برای اطلاع از نحوه جمعآوری یا ذخیره دادههایتان، کوکی و سیاست حریم خصوصی وبسایت را بخوانید و مانع از جمعآوری دادههایتان شوید. هرگز از به دست گرفتن مالکیت و کنترل نحوه مدیریت دادههای شخصی خود نترسید! شما این حق را دارید.
3. اقدامات شخصی برای ایمنسازی دادههای خود
اقداماتی وجود دارد که میتوانید با انجام آنها، دادههای خود را ایمنسازی کنید. همانطور که در بالا ذکر شد، اولین گام برای این اقدام، سفارشی کردن مقدار اطلاعاتی است که وب سایت شما میتواند با اشخاص ثالث به اشتراک بگذارد. تغییر منظم رمزهای عبور، به روز نگه داشتن سیستم عامل و نصب نرم افزارهای امنیتی مانند Norton 360 همگی راههایی هستند که میتوانید اطلاعات خود را به کمک آنها ایمنتر کنید.
نحوه ایمن کردن اطلاعات مصرفکننده در استفاده از اینترنت پرسرعت خانگی توسط کسب و کارها
یکی از راههایی که میتوانید اطمینان حاصل کنید که یک شرکت نقش خود را در محافظت از دادههای شما در استفاده از اینترنت پرسرعت خانگی انجام میدهد و حریم خصوصی کاربر را ایمن نگه میدارد، بررسی تمام اقدامات امنیتی آنها است. بررسی خود را با این پرسشها آغاز کنید:
- آیا فرآیند احراز هویت قوی وجود دارد؟ احراز هویت دو مرحلهای، شناسه چهره و سؤالات امنیتی برخی از بهترین روشها برای حفظ امنیت بیشتر دادهها هستند و اطمینان میدهند که شما تنها کسی هستید که به اطلاعات خصوصی خود دسترسی دارید.
- چه چیزی در سیاست حفظ حریم خصوصی آنها گنجانده شده است؟ خواندن سند سیاست حریم خصوصی یک شرکت به شما کمک می کند تا متوجه شوید کدام دادههایتان توسط آنها جمع آوری و چگونه از آنها استفاده میشود.
- آیا آنها دادههایی را درخواست میکنند که معمولاً مورد نیاز نیستند؟ میتوانید با مطالعه سیاستهای حفظ حریم خصوصی و کوکیها، این موضوع را ارزیابی کنید. توجه داشته باشید که آیا مخاطبین شبکه اجتماعی، موقعیت GPS شما و هر محتوای تولید شده توسط کاربر در صورت غیرضروری بودن جمعآوری میشوند.
زمان تکمیل تراکنش در هر وبسایتی، در حین تسویهحساب مراقب نشانهای اعتماد باشید؛ اینماد یا نشان اعتماد الکترونیکی، مهری است که میتوانید آن را در وبسایتهای فروش محصول یا خدمات پیدا کنید تا مطمئن شوید وبسایت بهدرستی از دادههای پرداخت و تماس شما محافظت میکند. این موضوع در مورد خرید همه چیز صادق است. برای مثال، اگر قصد خرید اینترنت را دارید، حتماً باید اطلاعات دقیق شرکت ارائه کننده خدمات اینترنتی را بررسی کنید. در رابطه با روش حفظ اطلاعات شخصی خود سوال کنید.
برای امنیت اطلاعات در اینترنت 4سوال اساسی بپرسید
- چه شخصی اطلاعاتم را جمع میکن؟
- برای اطلاعاتم چه اتفاقی میافتد؟
- اراده این اطلاعات چه عئاقبی در پی دارد؟
- آیا این اطلاعات برای انجام این تراکنش ضروری است؟
1. میزان اشتراک گذاری خود را محدود کنید
تلاش کنید در شبکههای اجتماعی از خود اطلاعات زیادی منتشر نکنید.لازم و ضروری است تا به منظور حفاظت از حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت از وارد کردن اطلاعات واقعی خود در قسمت “درباره من ” در شبکههای اجتماعی خودداری کنید.
2. رمز عبور پیچیده انتخاب کنید
به منظور جلوگیری از هک شدن توسط هکرها از پسوردهای پیچیده استفاده کنید.
3. مراقب مرورگر خود باشید
در این قسمت پیشنهاد میشود تا از افزونههایی همچون ublock origin استفاده کنید تا از اجرای بد افزارها در مرورگر خود جلوگیری کنید. همچنین لازم است تا بعد خروج از مرورگر کوکیها را حذف کنید.
4. آنتی ویروس قدرتمند استفاده کنید
امروزه همچون یک دهه گذشته ویروسهای مخرب وجود ندارند اما کاملا هم از بین نرفتهاند و گاهی ممکن است یک بد افزار هوشمند و مخرب ایجاد مشکل کند.
5. گزارش فیشینگ
اگر در هر زمانی یک ایمیل مشکوک دریافت کردید بدون کیلیک بر روی لینکهای داخل آن، فرستنده را بلوک کنید تا فیشینگ نشوید.
اگر دادهها دچار نقض حریم خصوصی شد، چه باید کرد؟
اگر دادههای شما دچار نقض اطلاعات و عدم حفظ حریم خصوصی شد، شرکت موظف است شما را در جریان این سرقت اطلاعات قرار دهد. اولین کاری که باید انجام دهید این است که رمز عبور خود را تغییر دهید. ایجاد یک رمز عبور پیچیده برای تمام حساب های شخصی مانند ایمیل، حسابهای بانکی و شبکه های بیسیم به شما کمک میکند از خانه یا کسب و کار خود محافظت کنید. بهترین گامهای بعدی این است که دائماً بهروزرسانیهای شرکت را دنبال کنید، حسابهای خود را بررسی کنید، اعتبار خود را مسدود کنید و در صورت نیاز خدمات محافظت از سرقت را در نظر بگیرید.
قوانین و سیاست های حفظ حریم خصوصی دادهها برای محافظت بهتر از کاربران اینترنت به طور مداوم در حال تغییر هستند. با این حال، با پنج مورد ذکر شده در بالا، می توانید انتخابهای هوشمندانهشای داشته باشید و اطلاعات شخصی خود را ایمن نگه دارید.
ماهان نت اینترنت پر سرعت را به خانه هایتان میآورد
ماهان نت یکی از شرکتهای پیشرو و حافظ حریم خصوصی کاربران است که در حوزه ارائه خدمات انواع اینترنت از جمله خدمات اینترنت پرسرعت TD LTE و اینترنت گیمینگ فعالیت دارد و سرعت حداقل 8 مگابیت و حداکثر 80 مگابیت را تضمین میکند. شما میتوانید در وبسایت ماهان نت برای دریافت بهترین و باکیفیتترین سرویس TD-LTE و گیمینگ ثبت نام کنید. ضمن این که ما در ماهان نت امکان عودت وجه در صورت نارضایتی کاربران را فراهم کردهایم. شما میتوانید در صفحه جشنواره اینترنت td lte ماهان نت برای دریافت بهترین و باکیفیتترین سرویس TD-LTE ثبت نام کنید. اگر نیاز به اینترنت خوب و پرسرعت دارید، میتوانید اینترنت TD LTE و اینترنت گیمینگ ماهان نت را تجربه کنید.
گروه ماهان نت سالهاست با ارائه خدمات مختلف در زمینه انواع سرویسهای ارتباطی برای شرکتهای بزرگ و کوچک و نیز انواع سرویسهای نسل جدید اینترنت پر سرعت توانسته اعتماد مشتریان خود را جلب کرده و بیشترین خدمات در این حوزه را با مناسبترین قیمتها در اختیار هموطنان عزیز بگذارد. در پیج اینستاگرام ماهان نت میتوانید از اخبار جدید و بروز دنیای تکنولوژی و ارتباطات باخبر شوید.
سخن آخر
حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت اطلاعات در اینترنت یک اصل از قانون اساسی ما شده است و در صورت تجاوز به آن با مجازات از سوی پليس فتا مواجه است.در این مقاله فهمیدیم امنیت اینترنت چیست و مفاهیم امنیت در وب چه مواردی هستند. در موارد بسیاری شاهد اینفوگرافیکهای مختلفی با موضوع فضای مجازی همراه با فرزندان بودهایم که با استفاده از آیکنهای تصویری و متعدد اطلاعات مفیدی در زمینه امنیت اینترنت برای کودکان یا قانون حریم خصوصی موبایل و اینترنت برای کودکان را در اختیار افراد گذاشتهاند.
سوالات متداول
- سرویس امنیتی در بحث مفاهیم امنیت در وب چیست؟
سرویسی است که توسط یک لایه پروتکل برای سیستمهای در حال ارتباط یا انتقال اطلاعات تعریف شده و به نوعی مناسب امنیت آن سیستمها را تضمین میکند.
- حریم خصوصی چیست؟
حریم خصوصی یا حریم شخصی یعنی افراد بتوانند اطلاعاتی را از دیگران مخفی کرده و تا زمانی که خودشان نخواهند کسی نتواند به آنها دست یابد.
- انواع حریم خصوصی چیست؟
حریم خصوصی اقتصادی، پزشکی، حریم خصوصی در اینترنت ، و حریم خصوصی در اطلاعات
نظرات کاربران