مهم‌ترین مشکل فعلی روترهای وای‌فای، تداخل طیفی در آن‌ها است. یعنی اگر چند روتز هم‌زمان از یک فرکانس برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده کنند، تداخل امواج و محدودیت پهنای باند رخ می‌دهد. برای مثال تصور کنید که در یک مجتمع ده‌ها کاربر بخواهند به طور همزمان به اینترنت پرسرعت متصل شوند و از آن استفاده کنند. تا به‌امروز برای رفع این موضوع در نقاط مختلف یک مکان روترها یا اکسس پوینت‌هایی قرار داده شده است تا امواج قوی‌تری را با سرعت بیشتر به دست کاربران اینترنت پرسرعت برساند.

موضوع مهم این است که راهکار ذکر شده با افزایش تعداد روترها از یک مقدار مشخص، نه‌تنها هیچ مشکلی راه حل نمی‌کند، بلکه خود مشکل‌ساز خواهد شد.

خرید اینترنت ADSL

 

یکی از مدیران آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه MIT به نام ازلدین حامد (Ezzeldin Hamed) گفته است «در دنیای بی سیم عصر حاضر، دیگر با افزودن روترها امکان رفع مشکل تداخل طیفی وجود ندارد. تمام این روترها باهم در تعامل هستند، روی یکدیگر تاثیر گذارند و مانع هم می‌شوند. یکی از راه‌کارها این است که تمام روترها با هم روی یک فرکانس کار کنند تا بتوانند از طیف موجود استفاده کنند».

فناوری مگامیمو

مگامیمو یا MegaMIMO 2.0 در واقع همان ایده‌ای است که ازدلین روی آن کار می‌کند. این فناوری بین چند روتر هماهنگی به‌وجود میاورد تا اطلاعات به‌صورت همزمان روی یک فرکانس ارسال و دریافت بشوند. تیم توسعه مگامیمو به یک الگوریتم دست پیدا کرده‌اند که به‌واسطه آن فرستنده‌ها به‌صورت همزمان اما مستقل از هم می‌توانند از یک طیف رادیویی استفاده کنند، روی هم هیچ اثری نگذارند اما از یکدیگر جدا هم نشوند.

اگرچه هنوز هیچ دستگاه یا نمونه واقعی از این فناوری عرضه نشده است، اما تیم تحقیقاتی دانشگاه MIT با سازندگان شبکه و شرکت‌های مطرح وارد همکاری شده‌اند تا بتوانند فناوری جدید خود را روی روترها نصب کنند.