امنیت فضای مجازی یعنی چی و راه‌کار ایجاد امنیت کودکان در فضای مجازی چیست؟ چه خطراتی در کمین کودکان و نوجوانان ما در حین استفاده از اپلیکیشن‌های مجازی وجود دارد. اگر در خانه کودک یا نوجوانی دارید که با فضای مجازی در ارتباط است باید داده‌های خود را در خصوص امنیت فضای مجازی بروز کرده و مطالعه بیشتری در رابطه با امنيت سایبری و امنيت روانی فرزندان در استفاده از فضای مجازی داشته باشید. اگر فرصت یا موقعیت خواند کتاب‌های متعدد در این رابطه (ایجاد احساس امنيت) را ندارید، با  سایت خدمات اینترنتی ماهان نت همراه شوید تا باهم بیشتر بدانیم.

بعد از شیوع کرونا و تعطیلی مدرسه‌ها، بچه‌ها از مهد کودک گرفته تا نوجوانان و دانشجویان ارتباط بیشتری با انواع گوشی و اینترنت پیدا کردند. شاهد هستیم که کودکانه خردسال همچون والدین خود از اینترنت برای برقراری ارتباط با دوستانشان، یادگیری و سرگرمی (دیدن فیلم و بازی‌های آنلاین) استفاده می‌کنند. همانطور که می‌دانیم فضاهای مخرب در هر نقطه برای آسیب رساندن به کودکانه کم سن و نوجوانان بی تجربه بسیار است. اما وظیفه ما در ایجاد امنیت فضای مجازی چیست؟ آیا با محدود کردن دسترسی کودکان به فضای مجازی می‌توانیم امنيت روانی، عاطفی و امنيت سایبری آنها را تامین کنیم؟

اینترنت گیمینگ

فضای مجازی اگر درست استفاده شوند بسیار مفید است؟

فضای مجازی جذاب و پر از هیجان است، فرزندان به واسطه آن فرصت ابراز وجود پیدا کرده و برای خود یک هویت واحد فراهم می‌کنند. فضای مجازی پر از فرصت‌های خوب است اما در کنار آن مضرات و خطرهایی هم دارد به همین دلیل باید به فکر ایجاد امنیت آن‌ها باشیم. بزرگ‌ترین دغدغه والدین و کارشناسان سلامت روانی و عاطفی کودکان، حریم خصوصی کودکان در فضای مجازی است. با ماهان نت همراه باشید تا در قدم اول خطرات موجود در فضای مجازی برای بچه‌ها را شناخته و در خصوص تامین امنیت کودکان در برابر اینترنت بیشتر بدانیم.

بررسی رفتار کودکان در شبکه‌های اجتماعی برای والدین نه‌تنها نگران کننده است که در سال‌های اخیر تبدیل به چالش بزرگی نیز شده است. والدین می‌توانند چگونگی رفتار در شبکه‌های اجتماعی را به کودکان آموزش دهند. ماهان‌نت در ادامه این مطلب شش روش را آموزش می‌دهد که با کمک آن می‌توانید امنیت کودکان را در فضای مجازی حفظ کنید.

برای حفظ امنیت کودکان خود بهتر است از بازی های مخصوص کودکان استفاده کنید که با توجه به خلق و خوی بچه ها و یادگیری آن ها باشید پس پیشنهاد میکنم مقاله دانلود بازی برای کودکان 5 ساله را از دست ندهید.

آیا اعتیاد کودکان به فضای مجازی واقعی است ؟

شبکه های اجتماعی و بازی ها به گونه ای طراحی شده اند که برای مغز کودکان بسیار تحریک کننده باشند. فناوری تأثیر منفی بر کودکان می گذارد، اگر آنها آنقدر وقت خود را صرف صفحه نمایش کنند که از غذا خوردن، خوابیدن، انجام تکالیف یا گذراندن وقت با دوستان و خانواده دریغ کنند. تحقیقات نشان می دهد که استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی همچنین می تواند یک عامل خطر برای اضطراب و افسردگی در نوجوانان باشد.

در عین حال، مهم است که به خاطر داشته باشید که بسیاری از کارهایی که کودکان به صورت آنلاین انجام می دهند، متناسب با سن و سالم هستند. استفاده از فناوری برای صحبت با دوستان، گوش دادن به موسیقی، کشف علایق و بازی کردن در حد اعتدال مشکلی ندارد. اگر فرزندتان هنوز برای تمام فعالیت های مهم دیگر در زندگی اش به اندازه کافی وقت دارد، پس احتمالاً نیازی به نگرانی در مورد استفاده از صفحه نمایش او نیست.

اگر فکر می کنید فرزندتان زمان زیادی را صرف فعالیت هایی مانند بازی های ویدیویی می کند، مشکل واقعی ممکن است یک مشکل سلامت روان زمینه ای باشد. اضطراب، افسردگی، اختلال کمبود توجه (ADHD) و اختلالات یادگیری همگی می توانند باعث شوند کودکان به فعالیت های آنلاین پناه ببرند. هنگامی که مشکل اساسی آنها درمان شود، ممکن است احساس کنند که توانایی بیشتری برای برقراری ارتباط با دوستان و فعالیت های آفلاین دارند.

حریم خصوصی کودکانه در اینترنت و فضای مجازی به چه معناست؟

حریم خصوصی در اینترنت یا حریم خصوصی دیجیتالی یعنی اطلاعات شخصی در خصوص موارد مالی و کلا هرچیزی که مربوط به خصوصی یک فرد است خصوصی باقی بماند و کسی نتواند بی اجازه به آن دسترسی پیدا کند. این مراقبت هم به بزرگسالان مربوط می‌شود هم به نوجوانان و کودکانه کم سن تر. هرکس که با اینترنت و فضای مجازی در ارتباط است باید به اطلاعاتی که در فضای مجازی می‌گذارد آگاه باشد. اما به دلایل مختلف امنیت فضای مجازی و حریم خصوصی کودکان در این محیط مهم‌تر است. به چه دلیل امنیت کودکان در فضای وب مهمتر است؟ اگر به دنبال بهترین اینترنت پرسرعت و امن خانگی می‌گردید پیشنهاد ما به شما اینترنت td_lte ماهان نت است.

محدود کردن دسترسی کودکان به فضای مجازی

دلایل اهمیت امنیت فضای مجازی برای کودکان

بر اساس آخرین تحقیقات اعلام شده توسط شورای حقوق بشر سازمان بین‌الملل، تامین امنیت کودکان در برابر اینترنت و فضای مجازی به معنی اقدام در حفظ امنيت سایبری، روانی و عاطفی آنها و جدی گرفتن نظراتشان درباره این مسئله است. در ادامه 3 دلیل برای اهمیت امنیت در اینترنت برای کودکان ذکر کرده‌ایم؛

1.      داشتن سواد دیجیتالی برای کودکان لازمه عصر ارتباطات است

نسل حاضر اولین کودکانی هستند که در عصر دیجیتال متولد شده و در حال پروش اند. به همین دلیل باید با سواد دیجیتالی تربیت شده و در خصوص مسائل مهم فضای مجازی آگاهی‌های لازم را داشته باشند. خطرات موجود در فضای مجازی همچون محیط طبیعی و دنیای واقعی برای کودکانه ما آسیب‌های جبران ناپذیری به همراه خواهند داشت. نباید به دلیل قابل مشاهده نبودن خطرات موجود در اینترنت آن‌ها را ندیده گرفته و غافل باشیم. لازمه تربیت نسلی آگاه و سالم وجود والدینی آگاه است.

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط شورای حقوق بشر در سال 2021 استفاده کودکان 9 تا 12 سال از اینترنت و شبکه‌های مجازی همچون اینستاگرام دوبرابر شده و چیزی نزدیک به 40 درصد آنها عضو گروه‌های اجتماعی هستند. طبق این گزارش تماس‌های آنلاین نوجوانان در دبیرستان به طور میانگین دوبرابر شده است.

بر اساس این آمار و گزارشات، روزان بر تعداد کودکانی که هویت دیجیتالی آنها قبل از تولد ساخته می‌شود افزوده شده و کار به جایی رسیده است که والدین دوست دارند از عکس‌های سونوگرافی قبل از تولد بچه‌ها هم در اینترنت به اشتراک بگذارند. اغلب کودکان (چیزی نزدیک به 80 درصد) کشورهای پیشرفته دارای ردپای دیجیتالی هستند حتی قبل از تولد!

2.      افزایش استفاده از اینترنت به دلیل شیوع کوید 19 برای کودکان

همه شاهد بودیم که شیوع کرونا و تعطیلی مداوم مدارس سبب شد تا کودکان ارتباط بیشتری با اینترنت و شبکه‌های مجازی و اجتماعی پیدا کنند. بالابردن سطح آگاهی و سواد مجازی یکی از راه‌های محافظت از کودکان در اینترنت است.

اگر می‌خواهید بدانید چطور حریم شخصی خود را در فضای جازی حفظ کنید مقاله حریم خصوصی در اینترنت را از دست ندهید.

امنیت کودکان در فضای مجازی

3.      میزان آسیب بیشتر برای کودکانه کم سن و سال در فضای اینترنت

مهمترین مسئله در رابطه با کودکان و نوجوانان، ذخیره سازی و دیجیتالی کردن اطلاعات آموزشی آنها است. اما اطلاعات آموزشی کودکان شامل چه مواردی می‌شود؟ اطلاعات یا داده‌های آموزشی کودکان عبارتند از؛

  • ویژگی‌های فکری
  • مسیر یادگیری
  • نمرات
  • زمان پاسخگویی به سوالات امتحانی
  • صفحات اینترنتی و کلیپ‌های آموزشی که بچه‌ها می‌بینند.

علارقم فواید بی‌شمار فضای مجازی و اینترنت برای آموزش و تربیت کودکان مخصوصا در دوران قرنطینه، خطرات زیادی همچون قلدری سایبری یا جمع‌آوری داده‌های شخصی نیز وجود دارد. همچنین ممکن است شرکت‌ها و وبسایت‌های تبلیغاتی از کودکان سوءاستفاده کنند. همان طور که می‌دانید؛ آسیب‌های فضای مجازی به دوران بچگی و کودکی محدود نمی‌شود و اثرات جبران ناپذیری بر سلامت روان و جسم آنها در تمام سنین خواهد گذاشت.

حالا که با اهمیت و دلیل محافظت از کودکان در اینترنت بیشتر آشنا شدیم، چگونه از آنها و حریم خصوصیشان در اینترنت محافظت کنیم؟

  • شبکه‌های اجتماعی را بشناسید

امی مورین روان‌درمانگر و متخصص والدین آمریکایی پیشنهاد می‌کند والدین نسبت به شبکه‌هاییاجتماعی که فرزندشان استفاده می‌کند آگاهی کاملی پیدا کنند. آشنایی با چارچوب‌های اجتماعی به شما درک بهتری از چگونگی کارکرد هریک از آن‌ها می‌دهد. همچنین ممکن است بخواهید در این اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌ها، یک حساب کاربری برای خودتان بسازید تا با نحوه کار آن‌ها آشنایی پیدا کنید. خانم مورین می‌گوید «والدین حتماً باید تفاوت شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرم و تلگرام را بدانند، زیرا هر یک از آن‌ها به نوعی برای کودک شما نا امن است».

این‌جا به چند مورد از پرطرفدارترین شیکه‌های اجتماعی در دنیا اشاره می‌کنیم:

  • اینستاگرم
  • تلگرام
  • توییتر
  • فیسبوک
  • اسنپ چت
  • یوتیوب
  • برای کودکان محدودیت سنی قائل شوید

اگر در حال حاضر به کودک خود اجازه استفاده از اینترنت پرسرعت و فضای مجازی را نمی‌دهید بهتر است به او درباره سنی که اجازه دارد از این فضا استفاده کند اطلاع بدهید. یکی از روانشناسان کودک گفته است «اگر کودکان احساس کنند هیچ وقت امکان دسترسی به اینترنت را ندارند، احتمال این‌که یواشکی در این فضا فعالیت کنند بالا می‌رود».

به‌خاطر داشته باشید برای بیشتر شبکه‌های اجتماعی باید ۱۳ سال به بود. قانون حفظات از حریم شخصی کودکان ایجاد حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی را برای کودکان کم‌تر از ۱۳ سال، منع کرده است.

امنیت گوگل برای کودکان
  • با کودک خود درباره خطرات شبکه‌های اجتماعی صحبت کنید

بسیاری از کودکان از خطرات احتمالی فضای مجازی بی‌اطلاع هستند. آن‌ها نمی‌توانند باور کنند که اطلاعاتشان چقدر ساده در اختیار هکرها قرار می‌گیرد. خانم مورین در این باره می‌گوید «معمولاً پدرها و مادرها فراموش می‌کنند به کودکشان بگویند که چطور تصاویر، نظرات و فعالیت‌های اجتماعی می‌تواند روی زندگی آن‌ها (کودکان) تاثیر بگذارد». او پیشنهاد می‌کند به کودکان آموزش دهید که اگر در این فضا با سوال یا موضوعی مواجه می‌شوند، حتماً از شما درخواست کمک کنند. با صبحت از این خطرات احتمالی، کودکان پیش از به اشتراک‌ گذاشتن یک تصویر یا موقعیت مکانی، حتماً یک بار دیگر به این موضوع فکر خواهند کرد.

  • لپ‌تاپ یا کامپیوتر را در مرکز خانه قرار دهید

به‌جای این‌که یک لپ تاپ در اتاق کودکتان قرار دهید، بهتر است آن را به مرکز پر طردد خانه منتقل کنید. در نتیجه می‌توانید فعالیت او را در استفاده از m و شبکه‌های اجتماعی رصد کنید. وقتی کودکان می‌دانند که پدر و مادرشان می‌توانند هر زمانی کارهای آن‌ها را ببینند، از انجام رفتار نامناسب دوری می‌کنند.

  • برای کودکان برنامه و قوانین بگذارید

وقتی برای کودکان برنامه و قانون و راهنما می‌گذارید، می‌توانید عادت‌های خوبی را برای او در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کنید. برای مثال در استفاده هفتگی از اینترنت پرسرعت، محدودیت زمانی بگذارید. همچنین می‌توانید برای خودتان و کودک‌تان یک زمانی را مشخص کنید تا فقط در آن زمان از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

  • تنظیمات خصوصی موبایل کودک خود را چک کنید

هرازگاهی سری به تنظیمات خصوصی اپلیکیشن‌هایی که کودک‌تان از آن‌ها استفاده می‌کند بزنید. شبکه‌های اجتماعی مکررا به روزرسانی می شوندو بهتر است شما همیشه از امنیت این برنامه اطمینان داشته باشید.

محافظت از کودکان از فضای مجازی

 

امنیت فضای مجازی کودکان را چگونه حفظ کنیم؟

در این که اینترنت و فضای مجازی برای پیشرفت یک جامعه و کودکان آن لازم است هیچ شکلی نیست اما باید بدانیم چگونه از آسیب‌های احتمالی این محیط از آنها حفاظت کنیم.

به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی در گروه‌های مجازی نیاز به آموزش اصول تصمیم گیری صحیح دارد تا کودک با پرورش قدرت ادراک خود بتواند اولین شخصی باشد که امنیت فضای مجازی را برای خودش ایجاد یا فراهم می‌کند. در ادامه مبحث امنیت فضای مجازی چند راه برای حفاظت از کودکان در فضای مجازی مطرح کرده‌ایم.

  1. صحبت با کودک در خصوص معنی و مفهوم حریم خصوصی.
  2. صحبت از ردپای دیجیتالی با فرزند خود
  3. آموزش انتخاب یک رمز عبور قوی و معتبر
  4. روش ایمن استفاده از وسایل الکترونی
  5. بررسی تنظیمات حریم خصوصی به صورت مداوم
  6. حواستان به تبلیغات آنلاین باشد
  7. شما اولین الگوی کودک در استفاده از فضای مجازی هستید، مراقب رفتارتان باشید
  8. حواستان به کلاهبرداران اینترنتی و دام‌های فضای مجازی باشد
  9. اینترنت ADSL

ماهان نت را برای سروس اینترنت خانگی انتخاب کنید

چگونه از کودکان در فضای مجازی محافظت کنیم؟ چگونه با جلوگیری از محتوای نامناسب برای کودکان در اینترنت می‌توانیم حس امنيت و مراقبت را برای آنها ایجاد کنیم؟ ماهان نت یک وبسایت برای کسب اطلاعات بروز در خصوص همه حیطه‌های دنیای دیجیتال است که با مطالب مفید منتشر شده در آن خواهید توانست آگاهی خود و عزیزانتان را در موارد مختلف بالاببرید. همچنین از طریق این شرکت معتبر می‌توانید از خدمات اینترنت‌های نسل جدید استفاده کنید. برای اطلاع از تخفیفات و جشنواره های ماهان نت به پیج اینستاگرام ماهان نت سر بزنید.

امنیت روانی کودکان در اینترنت

سخن آخر

با افزایش و گسترش شبکه‌های اجتماعی، اهمیت مواردی چون امنیت گوگل برای کودکان، نحوه محافظت از کودکان در فضای مجازی یا حفظ امنيت سایبری برای کودکان اهمیت بیشتری پیدا کرده است. لازم به یادآوری است که این مورد مختص به کشور ما نیست اما به دلیل شرایط اجتماعی و روانی حاکم بر روزهایمان واجبتر و حیاتی‌تر است.

به منظور ایجاد امنیت فضای مجازی لازم است با فرزند خود در رابطه با استفاده از اینترنت و خطرات موجود بر سر راه‌اش با لحنی صمیمانه صحبت کنید. به منظور حفظ امنيت روانی کودکان در اینترنت تلاش کنید از دور مراقب باشید و مطمئن شوید که در شبکه‌های اجتماعی خطری فرزندتان را تهدید نمی‌کند.

با کلامی صمیمانه و با تذکرات نامحسوس مداوم برایش یادآوری کنید که در هر موقعیت و شرایطی که پیش آید شما مثل کوه پشتش هستید و در حل مشکل کمکش خواهید کرد.

سوالات پر تکرار

  1. در خصوص نحوه محافظت از کودکان در فضای مجازی راه‌کار چیست؟

شاید نخستین راه توجه به سن کودک و میزان آمادگی او برای دسترسی به تلفن یا تبلت برای استفاده شخصی باشد.

  1. چگونه می‌توان امنیت فضای مجازی را برای حفاظت از کودکان فراهم کرد؟
  • به آن‌ها آموزش و اطلاعات لازم را بدهیم.
  • تبلت یا کامپیوتر در فضای عمومی خانه باشد.
  • برای بررسی شرایط تاریخچه مرورگر وب را چک کنید.
  • از نرم افزارهای فیلتر محتوای نامناسب استفاده کنید.
  • برای استفاده از کامپیوتر قانون وضع کنید.
  • با کودک خود صحبت کنید.
  • از مزایا و معایت تکنولوژی با هم صحبت کنید.