برای اینکه متوجه تاثیر مستقیم موبایل، تبلت، اینترنت و شبکههای اجتماعی روی سلامت ذهن افراد شوید، حتما نباید یک روانشناس یا متخصص باشید. اما بهنظر شما استفاده از شبکههای اجتماعی نظیر توییتر، اینستاگرام و تلگرام برای کودکان و نوجوانان مفید است یا مضر؟ انجمن سلطنتی بهداشت عمومی بهتازگی پاسخی برای این پرسش معرفی کرده است. طبق گزارش این انجمن، شبکههای اجتماعی در عین مفید بودن میتوانند مضر نیز باشند.
به این منظور محققان از 1500 جوان انگلیسی بین 14 تا 24 سال خواستند تا نظرشان را درباره 5 شبکه اجتماعی، فیسبوک، توییتر، اسنپ چت، اینستاگرام و یوتیوب بگویند. آنها هم نظرات منفی داشتند و هم مثبت. بسیاری از افراد شبکههای اجتماعی یا سوشال مدیا را دلیل افسردگی و احساس اضطراب میدانند. یکی دیگر از تاثیرات سوشال مدیا، بیخوابیهای شبانه برای چک کردن پیامها است که طبق گزارش انجمن، هر یک نفر از پنج نفر دچار این مشکل هستند. اما درعین حال، حتی شبکههای اجتماعی منفی نیز تاثیرات مثبتی نیز دارند و میتوانند به حفظ روابط بین افرد کمک کنند.
در انتها این گزارش نشان داد که یوتیوب تنها پلتفرمی هست که فقط تاثیرات مثبت دارد، به این معنا که بیشتر به سلامت روان جوانان کمک میکند تا آسیبرسان باشد.
سایر شبکههای اجتماعی چندان امتیاز خوبی کسب نکردند. بهنظر میرسد که بدترین پلتفرمها همان طور که قبلاً نیز اشاره شد، اینستاگرام در درجه اولف و سپس اسنپ چت هستند.
نظرات کاربران