به گزارش ماهان نت، شرکت مشهور ادوبی (Adobe) درحال کار بر روی نرمافزار جدیدی است که میتواند به عنوان فتوشاپ صدا عمل کند. این نرمافزار فعلاً با نام رمز پروژه وکو (Voco) شناخته میشود.
این کمپانی تولیدکننده نرم افزارهای ویرایشی هر سال رویدادی به نام Adobe MAX برگزار کرده و در آن از جدیدترین تکنولوژی ها و دستاوردهای خود رونمایی میکند. کنفرانس MAX امسال هم چند روز پیش در سندیهگو آمریکا برگزار شد، و ادوبی روز اول این رویداد را به معرفی جدیدترین اپلیکیشنهای موبایل و دسکتاپ خود اختصاص داد، و از برنامه های آینده اش برای ارتقای خلاقیت و طراحی در محصولات خود سخن گفت.
روز دوم بعد از معرفی وکو، Zeyu Jin یکی از توسعهدهندگان ادوبی با ذکر این نکته که زمان عرضه این نرمافزار هنوز مشخص نیست گفت یکی از ویژگیهای جذاب آن اضافه کردن کلماتی به مکالمات صوتی است که در ابتدا وجود نداشتهاند!
اصطلاح فتوشاپی بودن برای تصاویر ساختگی و جعلی حالا بین مردم رواج دارد اما اگر جعل کردن مکالمات صوتی نیز به همین آسانی امکانپذیر شود چطور؟ با وجود اینکه در حال حاضر ویرایشگرهای صوتی فراوانی وجود دارند اما هیچکدام قادر به اضافه کردن کلمات به مکالمه یک فرد نیستند. در حال حاضر VoCo با همکاری تیم تحقیقات ادوبی و دانشگاه پرینستون در حال توسعه است و قرار است فراتر از هر ویرایشگر صوتی کنونی باشد.
به این ترتیب علاوه بر کاهش نویز و قابلیتهای بریدن و حذف برخی قسمتهای مکالمات میتوان کلماتی را به صورت جعلی درون مکالمه قرار داد. در واقع نرمافزار میتواند تن صدا و ویژگیهای صدای یک فرد را شناسایی کرده و به این ترتیب کلمات را با همان تن از نوشتار به گفتار تبدیل کند. گفته میشود در صورتی که حدود ۲۰ دقیقه از صدای یک فرد موجود باشد نرمافزار میتواند با آنالیز آن کلمات را با دقتی نزدیک به واقعیت با همان لحن و صدا ادا کند.
ادوبی درباره دلیل پدید آوردن این نرمافزار گفته است: «بیشتر اوقات در دوبله کردن و گویندگی مردم دوست دارند به دلایل مختلف بتوانند برخی از قسمتها را تغییر داده و یا چند کلمهای به جاهای مختلف آن اضافه کنند. ما یک فناوری به نام Project VoCo توسعه دادهایم که شما به راحتی میتوانید کلمات را در آن تایپ کرده و آنها را به صدا تبدیل کنید. الگوریتم بقیه کارها را انجام داده و صدایی شبیه به گوینده اصلی را ایجاد خواهد کرد.»
به این ترتیب درست مانند فتوشاپ شاید دوره جدیدی در ویرایش صدا در راه باشد که مهندسین صدا بتوانند نهتنها اشتباهات در گویندگی را برطرف کرده بلکه مکالمات افراد را هم جعل کنند! شاید در آینده نزدیک دیگر به صدای ضبط شده نیز نتوان اعتماد کرد!
منبع: دیجیاتو