اینترنت مانند دریایی است که میلیاردها نفر را دربر گرفته و از طریق موبایل هوشمند، لپتاپ، ساعت هوشمند، ماشین و غیره قابل استفاده است. اینترنت در ۴۰ سال گذشته تصویری واقعا متفاوت داشت. ابتدا اینترنت شبکهای متشکل از تنها ۴۲ کامپیوتر و ۳۶ نقطه اتصال (نود-Node) بود که برای نمایش تمام آنها، یک نقشه کوچک با نام آرپانت ARPANET (پروژه آژانس تحقیقات توسعه شبکه) کفایت میکرد.
در حال حاضر برآورد گستردگی اینترنت، موضوعی مشکل و حتی غیر ممکن است و امکانی برای محاسبه وسعت بیش از یک میلیارد وبسایت و بینهایت داده مبتنی بر زیرساختهای فوقالعاده عظیم، وجود ندارد.
اما در سالهای گذشته اینگونه نبود و قابلیت نمایش تمام اینترنت روی تنها یک صفحه کاغذ وجود داشت. شاهد این موضوع نقشهای رسم شده از آرپانت در سال ۱۹۷۳ است که در صفحه توییتر توسعهدهندهای به نام دیوید نیوبری، منتشر شد. دیوید نیوبری این نقشه را از بین اسناد بهجا مانده از پدر خود که مدیر بازاریابی کامپیوتر در دانشگاه دیل کارنگی بود، پیدا کرد. این نقشه تمام ۴۲ کامپیوتر و ۳۶ نقطه اتصال اینترنت را به تصویر میکشد.
اینترنت، پیش از آنکه به فضایی برای انتقال افکار، تماشای فیلم و غیره تبدیل شود، پروژهای به نام آرپانت بود که به وزارت دفاع ایالات متحده تعلق داشت. وجود شبکه اینترنت، اولین بار در سال ۱۹۶۷ بهطور رسمی تایید شد.
دو سال بعد یعنی در سال ۱۹۶۹، از این شبکه به عنوان راهی برای ایجاد ارتباط بین کامپیوترهای چهار دانشگاه (MIT، هاروارد، کالیفرنیا و لسآنجلس) استفاده شد. هدف اولیه توسعه آرپانت، بیشتر برای برقراری ارتباط و اشتراکگذاری منابع دانشمندان بین آن چهار دانشگاه بود.
این نقشه از زمان انتشار در صفحه دیوید نیوبری تاکنون، ۵۷ هزار بار در توییتر به اشتراک مجدد گذاشته شده است. اشکال بیضی شکل در این نقشه نماد هاست و اشکال مربعی نماد نقطه اتصال شبکه هستند. همچنین PDP-10 که یکی از رایجترین مینفریمهای ۳۲ بیتی در دهه ۷۰ میلادی است، در بخشهای مختلف این نقشه به کرات به چشم میخورد.
منبع: iflscience
نظرات کاربران