ایده: ارتباط همه‌چیز باهم

امروزه تقریباً هرکسی با مفهوم اینترنت اشیاء و فواید و مضرات آن آشنایی دارد.

مسائل امنیتی همچنان در سایه مانده استاینترنت اشیا

رعایت مسائل امنیتی در بحث اینترنت اشیا همیشه پراهمیت بوده، اما همچنان پاسخ قانع کننده‌ای برای آن بیان نشده است. دولت، شرکت‌ها و مصرف‌کننده‌ها باید تمهیداتی درخصوص حملات متعددی که از سمت هکرها اتفاق افتاده، داشته باشند. دولت و گروه‌های صنعتی می‌توانند با وضع برخی قوانین، شرکت‌ها را نسبت به تاثیرات محصولات خود مسئول کنند. باوجود تمام تلاش‌هایی که در این حوزه شکل گرفته، اما در سال ۲۰۱۷ می‌توان منتظر حملات بیشتر و قوی‌تری از سمت هکرها بود.

ظهور پلت‌فرم اینترنت اشیا در نرم‌افزارهای تجاری

هر روزه به تعداد صنایعی که از اینترنت اشیا استفاده می‌کنند، اضافه می‌شود. درنتیجه تقاضا برای پلت‌فرم‌هایی که با انواع صنایع سازگار باشد نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

مفهوم اینترنت اشیا IoT این است که با استفاده از یک سنسور و مودم برای هر چیز، همه چیز را دردنیا به هم مرتبط کند. البته به‌همین سادگی‌ها هم نیست. هر سیستم از چند سنسور، مودم، پردازنده، سیستم اجرایی، همگام‌سازی ابری، اپلیکیشن، صفحه نمایش، پلت‌فرم صوتی و فراگیری ماشین تشکیل شده است.

طبقه‌بندی هرچیز تحت عنوان «اینترنت اشیا» کمی نامعقول است. درواقع چیزهایی که باهم مرتبط هستند، ویژگی‌های یکسانی نیز دارند. برای مثال سخت‌افزار و نرم‌افزار نتیجه‌ای از سیستم موبایل هستند که نسل پی‌سی و اینترنت را تکمیل کردند. اینترنت اشیا تعریف جدیدی از مفهوم کامپیوتر نیست… بلکه پیچیدگی‌های بیشتری دارد.

اگر بخواهیم IoT را از سطح انتزاعی جدا کرده و برای آن تعریفی واقعی داشته باشیم، باید بگوییم دنیای اینترنت اشیا، هرچیزی را در تجارت و زندگی شخصی باهم مرتبط می‌کند.

برجسته‌ترین بخش‌ها در اینترنت اشیابرجسته‌ترین بخش‌ها در اینترنت اشیا

مصرف کننده:

هر گجتی که مشتری در یک مغازه پیدا کند. این دسته‌بندی کمی مبهم به‌نظر می‌رسد چون هرچیزی را دربر می‌گیرد، مانند گجت‌های خانه هوشمند چون لامپ‌های روشنایی، کلید در، تلویزیون، اسپیکر، جاروبرقی یا حتی کالاهای بزرگ‌تر. به‌طور کلی، مارکت اینترنت اشیا مصرف کننده با هرچیزی که یک خانه‌ هوشمند را تشکیل دهد تعریف می‌شود.

شرکت‌ها:

هرچیزی را در فضای اداری باهم مرتبط می‌کنند. دراین فضا تمام ابزارهای بی‌سیم و بلوتوث قابل اتصال هستند.

صنعت:

صنعت فناوری، بزرگ‌ترین صنعت مصرف کننده اینترنت اشیا است که تمام شرکت‌ها و محصولات دیجیتال مانند بوش، هیتاچی و غیره را دربرمی‌گیرد. شرکت جنرال الکتریک از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در زمینه اینترنت اشیا محسوب می شود.

خودرو:

یکی از جالب‌ترین اتفاقات دنیای اینترنت اشیا در خودروها رخ می‌دهد. هر چیزی در یک خودرو مانند آینه، اسپیکر و غیره را می‌توان به اینترنت متصل کرد.

پزشکی:

بخش پزشکی و بهداشت از مهم‌ترین بخش‌ها در حوزه ارتباطات است که شامل محصولات پوشیدنی و یا مهم‌ترین دستگاه‌های مورد استفاده در بیمارستان‌ها و مطب دکترها می‌شود.

آموزش:

تمام محصولاتی که در قسمت آموزش به آن اشاره کنیم، دو مورد مصرف کننده و شرکت‌ها را نیز دربرخواهند گرفت. اما محصولاتی که در این قسمت استفاده می‌شوند، روی پیشرفت اینترنت اشیا در دنیا بسیار تاثیرگذار هستند.

دسترسی به گجت‌های متصلاینترنت اشیا

به طور کلی می‌توان گفت که بحث اینترنت اشیا از اواخر دهه ۱۹۹۰مطرح شده است. اما در چند سال اخیر از سال ۲۰۰۷، این موضوع به طور جدی‌تری پیگیری شده است. اما از سال ۲۰۱۳، با شروع استفاده از این فناوری در تلفن‌های همراه هوشمند، جهشی در دنیای تکنولوژی به‌وجود آمد و اینترنت اشیا از یک مفهوم انتزاعی تبدیل به واقعیتی عینی شد.

 

 

 

0/5 (0 نظر)