هوش مصنوعی در سال‌های اخیر مورد توجه کمپانی‌های بسیاری قرار گرفته است، اما شرکت گوگل با توسعه برنامه‌ای به‌نام آلفاگو توجه همه را به‌خود جلب کرد. آلفاگو که یک برنامه رایانه‌ای است، توسط هوش مصنوعی گوگل راه‌اندازی شد. این پروژه از سال ۲۰۱۴ تا الان پیشرفت بسیاری داشته است.

بازی آلفاگو که توسط میلیون‌ها نفر در یوتیوب بازدید شد، قدرت و پیشرفت هوش‌مصنوعی را نمایان کرد. چرا که برای اولین بار بود که یک برنامه بازی این‌چنین انسان را مغلوب می کرد. این اولین مسابقه‌ای نبود که بین فرد و دستگاه راه‌اندازی می‌شد. این بازی از تکنیک‌های بسیار پیشرفته یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی استفاده کرده است. از ویژگی‌های برجسته آلفاگو این است که طی بازی‌ها توانست حرکت‌های بسیاری که توسط انسان‌ها انجام شده بود یاد بگیرد و توانایی تفکر استراتژیک را ارتقا دهد. پیروزی آلفاگو تغییر بزرگی در جریان هوش مصنوعی در سال اخیر ایجاد کرده است.بازی آلفاگو

پیش از این، مهندسان تکنولوژی روی کپی‌برداری از ذهن انسان تمرکز داشتند اما درحال‌حاضر این تفکر تغییر کرده و محققان روی الگو و رفتار انسانی تمرکز کرده‌اند. پیشرفت‌های اخیر در زمینه یادگیری عمیق تنها به بازی دربرابر انسان محدود نمی‌شود. هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۶ محدودیت‌های آزمایشگاه‌های تحقیقاتی را از میان برداشت تا در نحوه زندگی، ارتباطات و تفکرات تغییراتی ایجاد کند.

چند نمونه از این پیشرفت‌ها شامل موارد روبرو می‌شود: دستیار دیجیتالی استفاده شده در دستگاه‌های هوشمند، چت‌بات‌ها، پلتفرم‌های اتوموبیل‌های خودران و غیره.

درچند سال گذشته دستیارهای دیجیتالی بسیاری مانند سیری، کورتانا و دستیار گوگل، تجربه صحبت با دستگاه را بین مردم توسعه داده‌اند. اما درحال‌حاضر قدرت این دستگاه‌ها پیشرفت کرده و به چیزی بیش از جستجو در اینترنت با گوشی‌های هوشمند تبدیل شده است. برای نمونه می‌توان به اسپیکر هوشمند گوگل هوم اشاره کرد که برای استفاده در فضاهای خصوصی طراحی شده است. این اسپیکر با پخش صدای افراد فعال می‌‌شود و کارهای بسیاری نیز انجام می‌دهد.

در آینده‌ای نزدیک این دستگاه‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که نه‌تنها نیاز انسان را تشخیص دهند، بلکه با شناسایی شرایط، پیش بینی‌هایی کنند. نمونه‌ای از این تکنولوژی در درک و پیش‌بینی شرایط در فیلم تخیلی Her نمایش داده شد که دستیار دستیار دیجیتالی می‌توانست چراغ را نیز خاموش کند. در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد این تحقق این تکنولوژی در زندگی خود خواهیم بود.

مارک زوکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک، درحال‌حاضر در خانه شخصی خود از یک دستیار دیجیتالی هوشمند استفاده می‌کند که امکاناتی مانند روشن و خاموش کردن لامپ یا تست کردن نان را برای او انجام می‌دهد. شرکت‌هایی مانند تسلا، بی‌ام‌و و گوگل نیز روی اتوموبیل‌های خودران تمرکز کرده‌اند تا با استفاده از این قابلیت، تجربه سفری امن‌تر را ایجاد کنند.هوش مصنوعی

یکی دیگر از کاربردهای هوش‌مصنوعی در حوزه پزشکی است که در سال‌های اخیر پیشرفت بسیاری داشته است. دستگاه‌هایی که که مجهز به این قابلیت هستند می‌توانند اطلاعاتی را از وضعیت بیمار در اختیار پزشکان قرار دهند. این قابلیت احتمال بروز خطا در تشخیص را نیز کاهش داده است. این تکنولوژی به تشخیص زودهنگام بیماران دیابتی و جلوگیری از نابینا شدن آن‌ها کمک بسیاری کرده است.  هوش مصنوعی در پزشکی

تکنولوژی هوش مصنوعی در زندگی انسان تبدیل به یک ضرورت شده است. اما نگرانی‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.

 

 

0/5 (0 نظر)